Jump to content
Българският форум за музиканти

ключове


Recommended Posts

Прииска ми се да пусна тази тема, защото от край време единия ми ключ ми прави малко "врътня" ( :) ). Проблемът е много странен докато си навиртам струната и искам да стигне Ла примерно започва да се върти трудно и отива чак на Ла# и ми отнема около 1 минута, че да я настроя като хората. Въпросът ми е: Има ли начин за по-smooth движене на ключовете (смазки нек'ви или нз..) и начин за поддръжката им и предпазване от прее..цакване.?

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай инфо къв е ключа, ква е китарата етц! Ако е капсулован ключа трудно ще го ебаваш с разни смазки! Ако не е тогава може да видиш какво точно му е. Аз предполагам, че е дефектна оста на движение и бие някъде накриво та опира бякъде и затва се върти трудно...

 

Поздрави,

Влад

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, най-добре снимай ключа и качи тук снимка да ти кажем какво можеш да направиш. Съмнява ме да е капсулован, но все пак... :punk_guitar: Иначе наистина проблема може да е оста...аз лично съм превъртал (и съответно зъбчатката си отива) такива ключове няколко пъти и после...ремонт чрез подмяна :)

 

Каква е китарата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тя китарата е тип :made by приятел на съфорумник ..или съфорумник не съм сигурен, така че откъм марка зор ше се прецени. Открити са ключовете, но няма с какво да ги снимам. От тоя сорт са H98C.jpg. Взирал съм се много в проблемния ключ, но не забелязвам нито да опира някаде нито кривина. Забелязва се, че 3-тата врътка(средната някаде) на червяка, кадето сега се намира ....колелцето, се е лъснала ..можеби и изстънила, което ми се струва не много нормално.

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.