Jump to content
Българският форум за музиканти

За купуване на пиано


haagman

Recommended Posts

Здравейте! Искам да попитам дали все още някой търси пиано? Немско и запазено ..не бих го продала,но съм кандидат-студентка и ще уча в чужбина.Спешно търся някой да го купи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
  • 5 years later...

Не че не съм слушал доста хибридни пиана и рояли, но ще използвам тази стара тема, за да потвърдя още веднъж убеждението си, че акустичните пиана, макар и запазили външния си вид, вече далеч не са такива, на каквито съм свирил като малък. ;)

Kawai K300 ATX3 Aures

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е нещо ново. Yamaha първи въведоха такива пиана през 2013, като при тях се нарича TransAcoustic,  Kawai пуснаха аналога Aures преди 2 години.

Интересна концепция е, но мен не ме влече по никакъв начин :) Разликата с т.нар. silent пиана е, че последните в тих режим работят само със слушалки, докато при тези трансакустични пиана дигиталният звук се генерира чрез трансдюсер в резонаторната дъска и да свириш да кажем с по-тих дигитален звук - през резонатора, подобно на говорители. Или пък да смесиш акустичния пиано звук с някакви дигитални неща, тип стрингс...

Аз направих вече година и половина с хибридната ми  Yamaha AvantGrand N1X, което за моите нужди е възможно най-доброто: истинска механика от роял, дигитален звук. Живея в апартамент и съседите не биха ми позволили да свиря на акустично пиано по никое време на денонощието, дори и законът да казва друго - просто не искам да си разваляме отношенията. Те дори като свиря на говорители ми се сърдят :D Така че съм основно на слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, знам че не е ново, но когато го гледах ме хвана носталгията по детството. :) ...пък и сам знаеш колко често в този раздел за пореден път някой пита за покупка на ново пиано като предварително се извинява, че е пълен аматьор в материята. Та постът ми е нещо средно между чесане на езика и разширяване общата култура на аматьорите. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.