Jump to content
Българският форум за музиканти

Digidesign 192/hd


Jordan_J

Recommended Posts

Имам нужда от малко повече информация. Ако някой познава в детайли работата на моделите 96 или 192 - ще имам малко въпроси. Решил съм да премина към Протуулс платформа, но още много неща не са ми ясни и ще взема решение като имам отговорите, които търся.

 

- първия е - този хардуер със всеки интерфейс ли може да се кара - например ще мога ли да го ползвам с моя ТАСКАМ 1884 ФайърУайър ? Или ще се наложи да купувам от техните контролери от сорта на КОНТРОЛ 24 ?

 

 

Аз така или иначе, ще ровя из сайтовете и ще търся отговори, но ще отнеме време. Ще се радвам ако някой вече е наясно - да ми отговори.

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога съвсем да се ориентирам във въпроса ти?

Искаш да използваш Tascam-a в ролята на control surface ли? Или като допълнителен аудио интерфейс?

Доколкото ми е известно и двете неща са възможни с известни ограничения, които ги няма при Control|24, resp. Command|8.

Повече тук:

http://www.tascam.com/details;9,14,46,19.html (вж. двата pdf-a за ПроТуулс).

 

Не искам в никакъв случай да те убеждавам/разубеждавам или да стартирам някакъв спор. Всеки преценява сам за себе си според ситуацията, в която се намира но:

- имаш предвид, че Control|24 e $8000 нали & HD едно е около $3000 на старо, HD2 & 3 >7-8000$ ?

- че плъгините са по-скъпи отколкото Native аналозите им :unsure:

- и че за същите пари ще се обзаведеш с доста по-добри конвертори (пример Lynx Aurora, Apogee Rosetta 800 (а може би и 16 ADx & DA x)) & предусилватели ... макар и с някой друг канал по-малко

- ъпгрейдите са маса кинти, етц...

 

Сигурен съм че си мислил по-въпроса и не си тръгнал ей така от ентусиазъм, но наистина е добре да се информираш доста обширно (и най-вече за финансовата част на нещата, т.е. какво се налага да плащаш средно на годишна база, за да си конкурентен) преди предприемането на една такава стъпка.

 

Успех! И ако/като има развитие - поствай - на мен специално ще ми е много интересно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Digidesign по принцип си продават хардуера за техни системи заедно със софтуера, но са възможни комбинации. Изясни малко по-подробно за каква точно работа ще ти трябва Про туулс - тогава ще е възможно да ти се помогне за изграждане на системата. Инак добре си се ориентирал - успех! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, интересува ме примерно сегашния ми сърфейс докъде ще е полезен или с други думи - за какво ще стане и за какво не ;)

Ако си взема 192 какво още ще ми трябва на практика за да извърша нормален звукозапис ? Интересно също защо ХД-3 е толкова скъп и какво толкова има в него ?

Иначе съм мислил, премислял и продължавам да мисля и събирам мнения. Затова и питам ...

 

П.С. например - ако имам РС + 192 и външни преампи - мога ли да записвам направо ?

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За какво ти е HD3? А и в комбинация с РС... ;) Работи най-добре с мак. Я най-добре кажи колко канала ще записваш едновременно, а и защо просто не се ориентираш към диджи 3 - хем не е с изхвърлена цена, хем върши прекрасна работа и има достатъчни възможности. HD3 е за големите студия, а и в БГ едва ли някой може да я натовари пълноценно за работа. Поздрави! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...здравеи visiondann!

 

....не , не е само за мак , само че битува теорията че протоолс работи по добре с мак....

 

 

всички изброени по горе неща са различни конфигурации на про тоолс .......таскама ти за жалост няма да сработи никак като конвертор и с много мака като контролер...... от своя страна контрол24 е контролер + 16 мик преамп на focurite което звучи добре на теория , но на практика искрено те саветвам да намериш студио с контрол24, да запишеш един проект с него и тогава да хукнеш кам магазина / между другото протоолса трябва да си го купиш отделно...../......

 

....разликата между 96 I/O i 192 I/O е в семплиращата честота / и кинтите ;) /

 

 

....btw...какво те накара да минаваш на про тоолс /не знам с какво работиш сега /............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега работя със ей това:

 

FW1884.jpg

 

Но не си прав, че няма да послужи. Напротив - става за използване като миксинг контролер + транспорт контрол + добавя 8 преамп канала към системата. Но реално ... така като се замисля, така или иначе РС-то ми си записва, защо да давам 3000+ долара за не чак толкова допълнителна полза ... Просто ме кефи, а и повечето студиа по света са про туулс съвместими, така че мога например да им пратя проекти да бъдат миксирани и т.н. понеже имам такива планове. това ми е общо взето идеята, но ще видим. събирам мнения просто на хора, които имат поглед върху работата на ДигиДизайн ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....хм....така ще си савместим само с ПТ , / освен ако не вземеш дигитранслатор...$$$ ;)/ от друга страна ако работиш с да речем нуендо или пирамих ще си доста по кампетибал ....OMF , Open TL , AES31 . EDL .........и това всичко ти идва в пакета на нуендо и няма да се баркаш допалнително......

 

 

....сигурен ли си че таскама работи с HD протоолс .......или само с ЛЕ и МП ................... но дори и ЛЕ маи работеше само с HUI emulation ......не помна вече ......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото зная в Cubase/Nuendo има поддръжка за AAF, така че да се разменят сесии с други DAW, включително ProTools. Дали не върши работа това?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко пъти вече е ставало дума за преимуществото на Про Туулс и то е - уникалната недеструктивна работа с аудио файловете в реално време. Оттам - колкото повече тракове ще се използват, толкова по-мощен хардуер на ПТ е необходим. За ТДМ и ЛЕ вариантите няма да споменавам, че става страшно като цифри :P А дали си заслужава... В най-голямата чалга фирма например използват HD3, а звукът им е меко казано странен ;) Ако няма да се записват повече от 8 канала едновременно по-добре помисли добре какво да вземеш, а Таскам-ът винаги можеш да го интегрираш пълноценно. Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няколко пъти вече е ставало дума за преимуществото на Про Туулс и то е - уникалната недеструктивна работа с аудио файловете в реално време.

Без да искам да навлизам в спорове, които вече са се случвали, както тук така и по безброй други форуми, но точно тази част от преимуществата на ПроТулз далеч не е уникална...

Разбира се, има достатъчно основания, преимущества и предимства, които всеки определя за себе си при избора си. Важното е работа да се върши.

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако под недеструктивна работа с аудио файлове се разбира прилагането на ефекти в реално време без да се променя аудио материала, май всички хостове до които съм се докосвал работят така - Cubase, Nuendo, Sonar, Samplitude, Reaper и т.н.

 

Мен лично не ме кефи потребителският интерфейс на ProTools, но за хора които са му свикнали вероятно е много добър. То докато не се опознае един софтуер, никога не може да се обикне :punk_guitar:

 

Преди малко пробвах моят контрол сърфейс (BCF2000) с ProTools 7.3 (MP). Пуснах сърфейса в режим HUI и с няколко цъквания в ProTools го подкарах - т.е. никакви грижи. След като боклук като моя BCF2000 работи преспокойно с ProTools, надали ще има проблем с Таскама. Поне основните неща изглеждат работещи, не съм се задълбавал в нещо повече от местене на фейдъри, стоп, старт и т.н..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.