Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой как почна на ел.китара


Cupatincho

Recommended Posts

та това ми е въпроса...като си взехте първата ел.китара как почнахте с таблатури(или ноти) или тръгнахте за учител?

Цвети

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Почнах със самоучител. За около година бях стигнал до там, че можех да свиря купонджийски песни и Nirvana. След това тръгнах на уроци по електричека китара при един умопомрачитлено як тип. След 10 урока на интервали между седмица и месец (повече от несериозно) можех да свиря стандартни блус-рок сола и фрагменти от Вини Мур, Малмстийн и Сатриани, както и да импровизирам по средно сложни акордни схеми. На тази основа, вече знаейки какво, защо и как да свиря, сам доразвих всичко, което мога в момента.

Ако има извод от това, той е, че, колкото по-скоро тръгнете на уроци, толкова по-добре! Дори само един урок може да ви даде повече начална скорост, отколкото можете да наберете за година! А, ако продължите сериозно, можете само да спечелите!

Ноти или табулатури? От самото начало и двете, но от години ползвам почти само табулатури. Не съм професиоален композитор, оркестратор или аранжор, не свиря на друго освен китара и не виждам смисъл да се пъна с нотите, когато има табулатури и за четене, и за писане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък <_< какво направих.Почнах на уроци първо с кухарка.Отидох при пича леко смахнат но пич се пак.Отивам и му казвам искам основите и ми каза ко що акорди минори мажори къде се намирам :) и така нататък абре в общу линии малко музикално (китарно) образование за 1 месец и ся съ жътя по таблатурки и ще минвам на 220 волта щото просто кухарка много зле :icon_shithappens: не знам дали така е добре но според мен е добре щото въпреки че сега малко ме помързва знам за какво става на въпрос :icon_shithappens: . Това от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз започнах със самоучител - няква книжка с касета беше... и все още имам мерак да отида на урок по китара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ми чесно казано започнах с Guitar Pro 5 и малко по-късно почнах да чета и таблатури. Надявам се от есента да тръгна и на учител, защото осъзнах, че за някакви си 30-40 лева на месец мога да напредна 3 пъти по-бързо отколкото като съм самоук :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък почнах на електрическа с мене си и с няколко приятеля с фамилия ".avi"... :)

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз минах два пъти при един съфорумник на консултация, ма останах без урочен... Иначе преди това имах към година акустична талпа и към половин-една електрическа зад гърба си и май и дося съм на табове... Ноти ми е трудно да свиря на китарата, ма и тва ще се научим :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

много съм скаран с нотите и свиря по табове и първо започнах на електрическа китари иначе имах кухарка , но нямах интерес към нея...посредством ел. китарата се влюбих в тоя инстромент :cheers:

Редактирано от TheRipper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз веднага щом хванах китара започнах да чета табулатури от един сайт, за който научих от един мой приятел

ноти много малко знам защото ме е малко мързел да ги уча (много съм зле), но ще се хвана няклой път и ще почна да ги заучавам сериозно

Редактирано от to6kata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз па почнах да слушам касетофон.После за малко ходих на учител,минах 2-3 школи и се отказах,щото не ми се свиреха валсчета.После пак си вадех от касетофон.. :cheers:

Е,все пак един приятел ме светна на акордите. :rockon:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A в къщи имаше само ролка (унитра) и грамофон. Когато накрая (на преколонна възраст) се сдобих с касетофон, го оставях със свален капак, да си мърдам оборотите на ел. - мотора. Братята (аз съм най-малък от трима) негодуваха и ме полагаха, но как иначе се вадят песни на гъза на географията...?

П.С Учител - 'Уй. Напътственици дал Господ...

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм си самоук(табулатури, приятели, Интернет), но препоръчвам на всеки, който има възможността да започне с уроци(при свестен учител) да го направи. Па дори и да става дума за 10-тина урока.

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато си купих първата ел.китара, вече бях ходил около 2-3 год., на уроци по класическа китара!!! Всъщност, после като си продължих уроците по класическа китара при вторият му учител, при него започнах от време на време да идвам с ел.китарата, за да ми показва разни "трикове"!!! Но инак аз никога не съм ходил на уроци по ел.китара, винаги съм си ходил по класическа и съм четял ноти!!! Нвремето имаше школи по ел.китара на "Юбиса"(единствените) и от тях нещо съм прихващал, като табулатура!!! Инак ноти и слух!!!

Редактирано от Тони Николов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.