Jump to content
Българският форум за музиканти

Студио City


Recommended Posts

Навремето имаше такова звукозаписно студио...

Сега ако се доверявам на Гугъл да речем - то е в момента на Радио СИТИ студиото.

Но като гледам...там правят само някакви джингли и рекламки.

Нима това е студиото, в което преди години доста яки групи записаха албумите си?

Някой знае ли някакви координати на Студио СИТИ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Хм, наистина странно, че няма никакво инфо за CITY студио.

Иначе студиото със сигурност функционира в момента.

Ето какво споменава собственика му Бойко Петков от КЛАС за него в едно скорошно интервю:

 

Твоето студио “City” e известно в цяла България и зад граница. В него си вложил капитал над 100.000 евро. Kak успя да постигнеш това ниво на качество на записите и тази популярност?

 

Спомням си, че започнах със собственоръчно направени музикални ефекти и с един четирипистов магнетофон, после с 16-канален миксер, който също бях направил сам.

С тях научих новите принципи на работа. Постепенно се появиха клиенти. Отначало всички спечелени пари отиваха за реинвестиция. Купувах непрекъснато нови инструменти, музикални уреди, компютърни програми и техника. По-добрата техника и нови умения доведоха нови клиенти в студиото. В течение на десет години откривах тайните на студийния звук, четях книги и усъвършенствах работата си.

 

Какво представлява по-конкретно твоето студио?

 

Три пъти ми се наложи да местя студиото, да се пренасям в различни сгради. Първо бях в сграда на студентско общежитие в “Дървеница”, после в сградата на хотел “Орбита”, а от 10 години съм на партера в Дома на културата за работа с деца в “Надежда”. Студиото ми се състои от пет големи помещения. В две от стаите е звукозаписната апаратура, в която седя аз, или моите помощници (имам двама тонрежисьори, които работят за мен). Към всяка една от тези стаи, отделени със стъкло са стаите с инструменти и микрофони, в които записващите клиенти изпълняват съответната музикална продукция, под моите указания. Петата стая е приемна. Имам различна по вид апаратура, на висококачествено западно ниво.

 

Какви записи правиш?

 

Най-различни. Работя с много музиканти, правя записи на живо, конструирам плйбеци, обработвам ги, мастерирам, смесвам. Често се налага аз и моят помощник Ицо да изсвирваме партии на китара и кийборд, в зависимост от това, какво иска клиентът. Наемам при нужда и други музиканти - саксофонисти, барабанисти… Имам най-новите компютърни музикални програми, които използвам понякога. Усъвършенствам се непрекъснато, вървя в крак с нивото на съвременната звукозаписна музикална технология и модерните изисквания на изпълнителите. Записвам парчета в най-различни стилове и жанрове на музиката.

 

На кои по-известни изпълнители правиш записи? На някои от тях си и продуцент.

 

Работил съм с неимоверно голям брой изпълнители. Кой ли не е идвал при мен за записи и обработка. На някои съм и продуцент. Ще спомена една малка част от моите клиенти: Емил Димитров, Дони и Момчил, Орлин Горанов, Кристина Димитрова, Ваня Костова, Петя Боюклиева…, групите “Тоника”, “Контрол”, “Медикус”, “Монолит”, “Конкурент”, “Хиподил”, детска вокална група “Врабчета” и безброй други… Често при мен идват групи от чужбина, имам постоянни клиенти-групи от Сърбия, Македония, Румъния. Българи, живеещи и свирещи зад граница, като моя стар приятел Даниел Авдала, който в продължение на пет години идваше всяко лято от Германия и записа 7 солови диска, правят своите албуми при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, много се кефех катмалък на група КЛАС. Имат много уникални и подчертано яки парчета.

Студиото отдавна май е в други ръце и не е това което е било и беше! Дано да е по-добро... ако и да е по-скъпо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Записвал съм две песни в Сити преди 10 години. Тогава бяха една дупка точно 2 на 2 м със стаичка за барабаните в мазето на хотел Орбита. Единият път тъкмо бях записал траковете и предстоеше микс и мастеринг след седмица, при което съвсем случайно ми бяха изтрили лентата и познайте - запис на ново :);) Но като за преди десет години не беше лошо студиото B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех че е фалирало отдавна...И аз имам спомени за това студио от преди повече от 10 г., когато беше в стаичката зад хотел Орбита и там работеше и друг от група Клас, май се казваше Иван Градинаров и записваха Монолит ..студиото беше на ниво демо-студио още за тогавашните стандарти в БГ, но в онези времена наистина беше много популярно и там записваха едни от най-известните групи и музиканти по това време, но така или иначе сега в този бизнес у нас ,както и по света, просто няма хляб , след като затвориха и Abbey Road ako не се лъжа..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Студио "Сити" е в Надежда в едно училище,поема доста от поръчките на "Милена рекърдс",а до скоро и на АРА.В момента Бойко се занимава и с видеомонтаж.Дори се търси такъв човек за там.Студиото продължава да си бъде добро,Просто е разширило жанрово своята ориентираност,и вътре влиза,онзи,който пръв извади парите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
Записвал съм две песни в Сити преди 10 години. Тогава бяха една дупка точно 2 на 2 м със стаичка за барабаните в мазето на хотел Орбита. Единият път тъкмо бях записал траковете и предстоеше микс и мастеринг след седмица, при което съвсем случайно ми бяха изтрили лентата и познайте - запис на ново :):huh: Но като за преди десет години не беше лошо студиото B)

Мда, и на мен мнението ми е долу-горе същото. И на нас ни изтриха един запис и се наложи да го записваме отново. И пак беше някъде 1995 година май. Преди 12 години значи. Общо взето не бяхме много доволни. След това записвахме в Графити и там беше по-добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Пичове,аз съм записал маса албуми в "Сити" и отговорно ще заявя,че то винаги е било в авангарда на частните студиа ,там се записаха,едни от най-добрите албуми,след 90-та година,макар,че напоследък май поизгуби позиции.Казвате ,не бяхме много доволни,изтриха това или онова...Всички студиа се учеха и учат на наш гръб,а и честно казано не винаги те са виновни за не високото качество.Хубаво е първо да се замислим , имаме ли хубави инструменти,способни ли сме,аранжиментите ни ,добри ли са и т.н.

Не съм адвокат на студиата,но да не ви разправям ,аз къде започнах да записвам през 1991г.- RTM , на 4 трака.Като се напълнят ,се правеше ремикс на 2 трака и се продължаваше записа,не питайте за крайния продукт.Та "Сити",винаги са били 1 рамо напред,поне до преди 10-на години.А и я ми кажете,кое студио в БГ прави продукт на световно ниво? Да ви отговоря ли ?!?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Здравейте! Студио "Сити" не е преставало да съществува. В момента е собственост на Бойко Петков от Клас, който и досега работи там.

Студиото продължава да прави продукция с високо качество, като в последните 10 години работи предимно музика за европейския пазар. Ето линк към Facebook страницата им. В секцията about има достатъчно информация, относно локацията и телефони за връзка:

http://www.facebook.com/pages/City-Studio-Sofia/159072947455541

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

В това студио предполагам са правени повечето от песните...албумите на "Дони и Момчил" ако не бъркам. А това си беше най-успешният дует...както се казва - бяха си супер звезди по онова време. Нещата наистина си звучат добре и сега...имам някои от албумите и мисля, че студиото определено е на ниво!

 

Бих записвал там някой ден...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.