Jump to content
Българският форум за музиканти

Резонансна кожа на каса


Recommended Posts

Както и да я изрежеш,от постоянното шляпяне на кабела на микрофона ще тръгне цепнатина рано или късно,така 4е не се бой а режи:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе работа за 10 мин взимаш едно сд плескаш там дето желаеш да си правиш дуплата един по брутален нож и си готов! не пречи и примера с врялото канче ли е де да знам кво на клипчето! няма си бастърдисаш някоий пръст не се тревожи! брули смело то ще се чуе дет се вика! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Пичове,това видео,което съм постнал по-горе е абсолютна глупост :D

Бесен съм,вчера си сцепих чисто новата резонансна кожа на Еванс.От високата темепература кожата губи еластичност точно в зоната на контакт с горещата консервена котия и се ЦЕПИ!!!!!Всичко това звучи адски логично,стига човек предварително да помисли малко,а не да се впуска в подобни експерименти.Но това ще ми е за урок,да се доверявам единствено на нещата,които сам съм изпитал или поне да помисля малко преди това.Днес , с двуостър пергел си направих нов отвор на друга кожа,за има-няма 5 мин. Става перфектно както винаги и няма цепене без значение кабел,микрофон......е,кубинка ще свърши работа,но нека не сме толкова брутални :P

Поздрави и не експериментирайте с подобен род информация.Извинявам се,ако съм подвел някого.

Поздрави

Вихрен

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз мойта я изрязах като нагрях една консерва от царевица на котлона и я сложих върху кожата.стана си идеално и ръба около дупката си остана идеален!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Колкото по близо до центъра, толкова повече губиш ниски честоти. Това може да е добре или зле сам решаваш какъв звук търсиш.

 

Универсалния вариант е настрани от центъра но поне на 2-3 сантиметра от ринга на кожата(за здравина, а ако имаш вътрешен мъфлър ринг задължително режеш така че да не го засегнеш)

 

Колкото по-голяма дупката, толкова по-малко ниски - мисли логично - ниските честоти резонират в кожата, по-малко кожа(по-голяма дупка) = по-малко ниски - колкото по близо е дупката до центъра - толкова по малко ниски(резонират най-много в центъра на кожата)

 

Внимавай с рязането да не ти трепне ръката :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ми аз никога не съм рязал кожа и мисля като за първи път да пробвам със СиДи и макетно ножче. като най-сигурно, поне за мен .. а, понеже има малко противоречиви клипчета в youtube , предполагам , че кожата трябва да е свалена? :butcher: щото виждам че някои не ги свалят ...

 

П.П. -> А резониращата кожа трябва да е по-натегната (за рок) , нали?

Задавам такива МАЛОУМНИ въпроси защото имам барабани от 3-4 седмици и само чувам различни изказвания и мнения , и общо взето незнам кое е добре и кое - не :)

Редактирано от Miky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

При операции от този род кожата задължително се сваля!Все пак с натягането тя се разтяга,тогава има много по-голям шанс да се скъса!

Аз не съм чувал да има стандартен размер отвор.Ямаха фабрично режат около 160мм. Еванс задават размер около 130мм. така че размера на CD-то е просто перфектен-120мм.Единствено кожите с централен отвор са с по-голям такъв,но не знам точно колко.

 

!!!Само ще обобщя цялата информация,която съм изчел относно рязането-много съфорумци са се оплаквали от скъсани кожи в следствие рязане с макетен нож.За 5-6год. от както започнах да "режа" с двуостър пергел нямам нито една скъсана резонансна кожа без значение от марката,като съм си правил и имал около 7-9 резонанси от прозрачни,бели и черни кожи 16,20 и 22".Всеки сам може да си направи изводите.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.