Jump to content
Българският форум за музиканти

На какъв език предпочитате да пеете и/или пишете текстове


vhcs

На какъв език предпочитате да пеете и пишете текстове  

171 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

гласувах за английския,щот така като слушам не разбирам кво ми пеят,а като слушам българските текстове от рода на " сама в нощта стоя...търся любовта...далече си от мен ...студен е този ден...докосвай ме сега ....нежно - ха така,

сере ми се когато ме целуваш,повръщам върху теб а ти не се вълнуваш..."

...и т.н.

БГ текстовете са ми писнали отдавна - аман от Шаблони !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 69
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

сере ми се когато ме целуваш,повръщам върху теб а ти не се вълнуваш..."

:hysterical: :hysterical: Култово!!!!

 

И аз , като повечето от вас гласувах за английския. Принципът на моята логика е прост. 1.Английски се говори навсякъде и следователно се разбира от много повече хора, като повечето слушатели слушат музиката заради текста, или текста е с предимство, за тях музиката е нещо , като фон. 2.Английския ми се вижда по благозвучен от Българския. 3-то и 4-то са на базата на първите 2 :)

 

 

 

Поздрави, Рендаков!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както ми дойде... имам парчета и на български (доста трудно предвид това, че хич ме няма в поезията и изобщо в текстописането) и на английски, и на испански, а в едно парче преипева ми е на шумерски (или това което лингвистите са превели), макар и все още да имам липсващи думи, които не мога да открия от този език известен сигурно на шепа лингвисти

по целия Свят.

 

Но за мен най култово си остава кавърчето на We are the champions на Queen, изпълнено от японска банда!

Не ти трябва фитнес! Само от това парче съм направил две три плочки на стомаха... от смях! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

свирете кавъри на абба по скандинавиа.

те са викинги и те,...н е са англоговориа6ти.

а как е винд оф 4еинге на немски?

 

езикът не е важен толкова колкото музиката...

колко опери има на немски и колко на италиански

и колко спора е имало по тяхно време...

 

това е демагогиа.

аз ли4но не харесвам латино с миди звук и сме6ен

аранжимент ,на български.

но бих се гордял със всеки бг автор 4иято песен се пее

и

от други народи.

 

било то и на англииски.

стига музиката да е хубава.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Аз харесвам да пея и на английски и на български... Че и на испански и италиански ми харесва, ама там трудно се оправям с текстовете. ;)

Най-често обаче ми се случва да пея на английски. просто повече ми харесва самата музика. Пък и напоследък в родната музика са малко песните, които ми харесват. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип си падам да пея и пиша на английски... а отностно поезия или някакви такива стихчета обичам да пиша на български :thx: и аз не мога да си обясня защо но определено поезията на български звучи по-красиво :thumbs_up: :thumbs_up: :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Лично за мен, на английски е къде-къде по лесно да се пише. Всеки който е гледал Cartoon Network като малък или си е превеждал текстове на Pink Floyd, Slipknot и такива групи със сложни изрази и думи в творчеството си, може да скалъпи нещо свястно. Иначе като цяло английския текст, преведен на български завучи тъпо, както и българския преведен на английски. За българския, тъй като сме в България, за да не се получи някаква абсолютна чалга, трябва наистина да имаш талант и да напишеш нещо оргинално, а не клиширано. Евентуален изход е символизма. Купувате си някоя книжка в която пише отделните предмети какво значение имат и останалото си го изсмуквате от пръстите.

 

Колкото до писането на английски текст, има някъде около стотина думи дето си имат римуващи се на тях други думи, които можете да свържете в логическа връзка. Лично аз пиша текстове като написвам първия ред, после мисля как ще свършва втория (или третия, зависи как ще е построена римата) и като си избера подходяща дума гледам да я свържа логически. Много помага ако знаете някакви изрази характерни само за английския. А за да стане текста интересен и привличащ вниманието, трябва да сложите няколко думички дето рядко присъстват в лирикте на песните. Някакви изчанчени, които даже може би най-добре е да ги извадите от SA Dictionary. Въпросния речник има и опция да намира думи завършващи с определена наставка, което отново помага автоматично за търсенето на римите. И по тази формула можете да си напишете хубав текст на английски, на каквато тематика си искате. Трябва само малко опит и интуиция за английския, и винаги ще се получава хубаво :cheers2:

Редактирано от The_Final_Cut
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ всъщност, има.

 

а на мен ми се иска да напиша нещо на руски. и на шведски. и на латински. реални изгледи имам само с първото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Шведски ПЪК! И руски също ще е много яко, ама не го знам. Шведски скоро ще уча....или норвежки малееей....аман от Скандинавия....Иначе до голяма степен зависи от концепцията и това, което искаш да кажеш и КАК искаш да го кажеш....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шведски...или норвежки малееей....iначе до голяма степен зависи от концепцията и това, което искаш да кажеш и КАК искаш да го кажеш....

 

Хайде напиши една балада на тия езици и се опитай да кажеш колко обичаш момичето си пред света, като му се караш неблагозвучно! :)

Разбира се и тези народи трябва да имат авторска рок музика на своя език - нали пазим самобитността си в рамките на глобалното село! Само че ако имаме основания да сравняваме английския и българския за послание в България, то няма никакво основание за сравнение на английски и скандинавски за послание в Европа или в света! Ха :) исках да кажа, че българския език е значително по-добра оферта като алтернатива на скандинавските в сравнението си с английския!

 

Един колега го каза -стихове на бг, песни - на англ. Има нещо вярно - и аз се опитвам да пиша, имам сполучливи работи на български, но винаги са прекалено ..поетични! Когато се опитам да спестя от лириката, става типизиран български текст с опорни думи познати от всиички радиа!! Имам чувството, че колкото и да се повтаря една и съща дума на английски, дори сред англоговорящите народи, тя няма да зазвучи изтъркана! :) Въпрос на психология предполагам!

 

Аве пишете на български!! Супер се радвам на текстовете на Мери Бойс Бенд! :)

Както и на момчетата от дет бандата Проказа :) :) :) От това, което съм схванал, пеят хубави неща за хубави хора на хубави места, ня които се случват хубави случки... ;):) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Аз си пиша само на БГ може би защото не знам друг но и защото ми се иска посланията ми да стигат до повече българи а има още много други като мен които още не знаят английски

и си мисля че на форуми като Евровизия например трябва да се представяме с нашенският си език за да сме по-истински!

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.