Jump to content
Българският форум за музиканти

Кой с каква китара почна?


Cupatincho

Recommended Posts

1. Първата ми и досега единствена китарка -> ей я

Мисля, че за мен имаше само предимства да започна направо на електрическа китара. Единственият възможен...недостатък

е можеби това, че въобще немога да свиря с пръсти, но аз нито имам желание нито нужда да го правя така че...

2. 150 левчета..

и още 20 за пътя..

3. Heavy Metal, Thrash Metal, Black Metal, Melodic Black Metal and my fav. Melodic Speed Metal :(

... което до известна степен обяснява защо не ми трябва да свиря с пръсти..

4. Доволен съм ..да, защото със същата китарка се помъчих да хвана първия chord и същевременно направих първото си live изпълнение :) .

От техническа гледна точка също съм доволен, защото с тея пари можех да си взема това чудо или Squier Strat и мисля, че 2-ката humbucker-и ми служи по добре, отколкото би някой Squier "by Fender" ако ме разбирате :(

Редактирано от Talic_Zealot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не исках да правя още една нова тема, но моята е свързана с тази. Предложиха ми една Кремона на 5-6 годинки /на старо/, и това може да ми е първата китара. Подходяща ли е ако тепърва ще се уча да свиря? Класическа е, с найлонови струни/нови/???

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

90-92г. започнах естествено на кухарка Кремона, която взех назаем за неопределено време от един пич, който всъщност въобще не държеше да свири на каквато и да е китара. След 2 години напразни усилия да науча целия репертоар на Металика на тая кухарка :) взех пак назаем за неопределено време ел. китара Пълдин - бяла стрела, абсолютно копие на ESP на Джеймс Хетфийлд. Само дето не звучеше по същия начин :) .

Обаче беше с много удобен гриф и се свиреше доста по-лесно отколкото с Кремона. След като я върнах на пича нашите ми дадоха пари за една чешка китара втора ръка и едно кубе ЛАТ. Аз бях на върха на щастието разбира се!!! Китарата между другото беше доста добра за парите си, даже бих казал много много добре пипната. Името и е Янтар (който е свирил с чешки китари сигурно знае че не са никак лоши ).Много удобен, мек гриф, форма и цвят като на Gibson (моделът с който свири К.Сантана, никога не съм знаел кой е). Свирих с нея около 2 години и я продадох за жълти стотинки щото се бях депресирал нещо и исках да си купя нов касетофон :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата ми ел. китара беше черна Кремона, която взех на старо за около 150 - 160 лв. Започнах да уча акорди и парчета на Металика, общо взето това беше не много ползотворен(защото по-късно трябваше да премахна много грешно изградени навици), но испълнен с добри преживявания период.След 2-3 годинки я продадох, но останах доволен от това което ми даде :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Евто, ама ти бая добре си я хотроднал, БТУ.

да, твойта не е баш, както ги купувахме от магазина...

 

Не, кремонката си беше съвсем STOCK, с оригиналните 2 хъмбъкера, не пренавивани. Той Фичо дълги години беше свирил на нея, та даже и записи студийни имаше. Всъщност, главният недостатък на този тип китари е, че са УЖАСНО грозни..

 

Иначе моя сблъсък с подобни дъски показва, че в сток вид те звучат значително по-правдоподобно от кремоните с форма на страт, както и от орфей/пълдин - ите в сток вид. Просто тези хъмбъкерчета, макар и малко странно изглеждащи, са си наистина large size двойни адаптери, не някакви соц-измислици, както при орфейките, и дори бих казал, че звучат убедително по-добре от най-евтините глухи двойни адаптери, които често слагат на евтините сток китарки. Един вид vintage са тия кремонски хъмбъкери..:icon_shithappens: Размерите и отстоянията са им ала-гибсън, с 50мм отстояние на винтовете под крайните струни.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата китара - Silvertone Revolver SS11, за 230лв от петте кюшета. Не си я давам за нищо на света. :thumbup: За тея пари се оказа доста свестен инструмент и като й сложих 10-52 перфектно ми се отразява на пръстите. Пробвал съм един Squier на същата цена ама беше боклук в сравнение с тази. Jackson за 600лв пак не ми хареса, единствено един Gibson, който съм пипал беше по-добър. Октомври ще станат 2 години откакто почнах да свиря и мисля към края на лятото да си купя един 7 струнен Ibanez. Интересно беше как реших да тръгна на уроци. С един приятел се базикахме да почнем да ходим двамата, след 2 дни намерихме учител, а на 4тия отидох да си купя китара. Не ходих много на уроци, сиурно към 12-тина само, и през повечето време не бях сериозен след това, но след като научих две сола до половината (Hotel California и Beyond The Realms of Death) се амбицирах и напредъка е сравнително голям. Само трябва да си избера 7 струнен Ibanez и се почва нова ера в музиката :hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз почти никога не съм свирил на акустичка,първата ми беше електрически орфей който вече ще е на около 40 години...

китарата ми когато бях 8-ми клас

2-ри курс в електрото в Варна

тука вече сме 2000година,но китарата изглежда съвсем по-метълски...

2004 година

едногодишния скуаяр най в ляво

двумесечния джаксън е последният за сега

 

имам мерак на КРЕМОНА УЕСТЪРН,бех в магазина на завода в Казанлък и пипнах и чух и ми хареса повече отколкото по магазините или другите о конкуренти в цената - 267лв.

 

п.п. НЕ СЪМ ХОДИЛ НИТО ЧАС НА УРОЦИ ПО КИТАРА,А МИСЛЯ ЧЕ ВЕЧЕ ИМАМ НУЖДА...

Редактирано от rocker_vn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Първата ми беше класичиска китара...все още не правех разлика м/у класическа и акустична и се чувствах много прецакан заради струните и най-вече от това че китарата беше за 7-8 годишно хлапе,а аз вече бях висок,порастнал 13-годишен метъл...но си купих голяма класическа китара "Hohner"(немска) за 145 лв и съм ужасно доволен от нея...сега ще си купувам ел. китара

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата ми китара изобщо е един акустичен Фактор, който все си стои тука и си го обичам...Иначе първата електрическа - Орфей xD Той е някъф джазов модел or something, аве ужасна кирата...Скоро мисля да му пусна една обява за 20 лева на някой да го дялка, само да не го гледам повече ;D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:yahoo: много яка тема. Върнах се в младините си хахаха. Първата ми китара беше Орфей. Купих я за сегашни 5 лв. Само адаптерите и бяха в диви* , но това не беше проблем за мен, защото аз нищо, както и сега не можех да изсвиря :);) Инъче историиката е много приятна със събирането на 5-те лева. Трябваше да бачкам 2 дена да си я купя, а аз тогава продавах вестници....мисля бах седми клас...класиката със светофарите и викането по улиците

" ВЕСТНИК МАРИЦА"....еххх беше много забавно....на нея дрънках май за първи път началото на Фиър оф дъ дарк.

 

 

 

 

ПП благодаря на пича пуснал темата, че ми върна усмивката на лицето :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кремона разбира се,май беше "Роза" или нещо подобно.

В последствие и слагах адаптер и какви ли не експерименти си правих с тва нещо,но то така и не звукна.

Остана на тавана на бившата ми жена която я беше префасонирала за нещо друго,май за подпирачка на вратата на стар шкаф...

Не съжалявам...това беше един доста нескопосан екземпляр от соц.китаропроизводството,където се гонеха планове и за качество никой не обелваше дума,важното е да има с какво да дрънчи народа ,да дига джангър и да не мисли за гнилите капиталисти.....

 

е,остава само сантименталната стойност :greenball:хихихи :):) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първата беше акустична Кремона за 56 лв. с две дупки, ама това беше 1983г. Още си я пазя. Бая спомени имам с нея. Около 89-90г. се сдобих с Кремонски Стратокастър, черен с три сингъла и си мислех, че от това по хубава китарка няма. Ходих вътре в завода да си го избирам измежду стотина други. Половината парчета на Iron Maiden съм изкарвал с нея. Голям кеф. 3 години по-късно си взех Хонер с флойд, HSS. Е**х ти Кремоната, така съм се мъчил.

Редактирано от npokonu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, първата ми я хариза един авер... Кремона "Иглика"... Много стабилна уестърн китара :greenball: ... Мина се не мина време и си купих един Keiper от швабско и те оттогава като почнаха да се валят :) Взимам разни трошки, колкото да си изкарам яда и агресията със зегето и пилите и после мязат на нещо... Зася са 6, като една е в процес на боядисване(руска минорна 3/4-ки), а другата е просто на парчета(бас орфей зебра), че нещо се окучи дялането на Krammer AXE копие от махагонена талпа... :) Айде дано новото попълнение е готово скоро, че нямам търпение :metalist::)

 

Яка темичка :):metalist:

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.