Jump to content
Българският форум за музиканти

3-ма Вокали?!


Crimson

Recommended Posts

Не съм слушал до сега Хагард(ако някой ми какже как се пише на английски ще се му благодарен ;) ), а вчера разбрах че The Final Victory, която много ме кефи е тяхна.Та разбрах от един прятел, че те имали трима вокали!! ;)

И се зачудих да питам дали някой знае някви подробости-кой какво прави от тия трима вокали??

 

А иначе, който желае може да даде мнението си на темата - колко вокали са нужни, за да се изпулни една яка метъл песен???

 

Мен лично тия изгъзици на ме кефят много много!Бахти, все едно не могат да си намерят един дето да може да се дере и да пее хубаво!(като се замисли човека не са много хората дето го могат това ;) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Haggard e името ...

а то не само трима вокали могат да се кичнат ... ми и цял хор (а те и хор имат :green: ) ...

всичко зависи от това кое къде как се използва ... може да звучи тъпо и с 2 вокала , а може да звучи и мега яко с 20 ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

мдам, всичко е според зависи, при Стикс да речем също пеят 3-ма души, и тримата си имат свой си чар, различни тембри са и се получава яко! :D

естествено всеки е ЛИЙД ВОКАЛ в различна песен (имат и няколко песни в които отделните партии ги пеят 2-ма), не става въпрос че се надпяват като на селски събор! :ph34r:

при Йес да речем, има само един водещ вокал, ама без втория (поддържащ) вокал на Скуайър-еби ги Йес, губи им се автентичността! :ph34r:

 

ПП:сега се сетих че и в първите албуми на Джентъл Джаянт пеят 3-ма души, и се получават УНИКАЛНИ хармонии и вокализи! :ph34r:

изобщо Джентъл са зверове, не се препоръчва слушане без контрацептив! :exclaim: :evil:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Urzulak,

 

Много си прав за Джентъл Джаянт. Въобще в повечето арт/прог рок групи има по повече от един певец. На мен лично това много ми допада стига да е направено като хората. Сега се сещам за един албум на Шадоу Галери (Карвд ин Стоун) в, които припевите са направо резачки като включат повечко от членовете да пеят. А за Хагард нямя какво да си говорим, много добре се справят според мен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мдам, всичко е според зависи, при Стикс да речем също пеят 3-ма души, и тримата си имат свой си чар, различни тембри са и се получава яко! :)

естествено всеки е ЛИЙД ВОКАЛ в различна песен (имат и няколко песни в които отделните партии ги пеят 2-ма), не става въпрос че се надпяват като на селски събор! B)

при Йес да речем, има само един водещ вокал, ама без втория (поддържащ) вокал на Скуайър-еби ги Йес, губи им се автентичността! :)

 

ПП:сега се сетих че и в първите албуми на Джентъл Джаянт пеят 3-ма души, и се получават УНИКАЛНИ хармонии и вокализи! :)

изобщо Джентъл са зверове, не се препоръчва слушане без контрацептив! :exclaim: :evil:

Стикс! Стикс! :):):)

:hello:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Urzulak,

 

Много си прав за Джентъл Джаянт. Въобще в повечето арт/прог рок групи има по повече от един певец. На мен лично това много ми допада стига да е направено като хората. Сега се сещам за един албум на Шадоу Галери (Карвд ин Стоун) в, които припевите са направо резачки като включат повечко от членовете да пеят. А за Хагард нямя какво да си говорим, много добре се справят според мен :)

А на мен това ми е едно от любимите неща - богати вокални хармонии. Шадоу Гелъри имат 1 lead vocal и още 3, които пеят - но главно като бекинг вокали. Освен това канят много гост музиканти, включително и вокали. В последните 3 албума канят по 2-3 гост-вокали. В Tyranny(1998) на едно място в една песен пее Labrie, което мен лично ме кефи много. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.