Jump to content
Българският форум за музиканти

Jackson Dinky Js30 Dkt Vs Ibanez Grg 170 Dx ?


itilien

Recommended Posts

За хеви метъл чалга или за див брутален джаз фънк поп? Коя има по-хубаво тремоло или коя има по-остър тон? Коя е по-издръжлива и чии прагчета се износват по-малко? С две думи, какво точно искаш да знаеш? Предполгам не очакваш, че едната ще бие другата по всички характеристики... просто другата нямаше да я има на пазара?

 

Т.е. Какво искаш да правиш с нея?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя джаксън няма тремоло :punk_guitar: Говоря като цяло коя е по-читава - качество на адаптерите, гриф, изработка - ей такива неща. Иначе за метъл иде реч, твърд звук се дири :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ibanez-а май става повече за по-твърда музика (не съм експерт но май HSH беше много добро съотношение адаптери за heavy) а за изработката и в двата случая можеш да попаднеш на калпава китапа ако не се лъжа май имаше един съфорумник който си беше взел скапан Ibanez така че ... всичко зависи от тиб

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Беше риторично всичко горе, включително това за тремолото...

 

И цялата идея беше, че е много специфично. Като цяло надали едната бие другата. Ценовия диапазон си го показва горе долу.

 

Качество на изработка - зависи на каква попаднеш. В 90% от случаите е така. Истината е, че всяка китара и тези от конвейра излизат различни най-накрая.

Адаптерите и на двете са стокови, пасивни. Цялостния звук зависи и от дървото на китарите. Джаксъна е alder, докато на другата не можах да и намеря дървото. Свирил съм на нея и ми харесва, но като за начинаещ китара. В смисъл you get what you pay for. Jackson имам вкъщи, но не този модел.

 

Малко вероятно е да попаднеш на някой, който е имал и двете за повече време, защото и двете са нисък клас китари, а повечето хора си купуват една ниска в началото и после дават пари за нещо хубаво, ако още им се свири, ако не, няма смисъл да я сменят.

 

С една дума - пак не знам доколко чуждите мнения, ще ти помогнат на теб да си избереш китара... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имал съм възможноста да подрънкам и да си поиграя с двете. Определено Ibanez-a ми беше по-удобна за свирене, но ако трябва да ги сложа на кантар, Jackson-a е по-добър(стига да не е произведен в Индия). Без да засягам останалите собственици на Ibanez но точна на този модел флойда е под всякаква критика. Наскоро ми се наложи да правя малко подобрения по една такава китарка на приятел и се видях в чудо. Ако наитина не държиш на Флойд Роуз, по-добре си вземи Jackson с фиксиран бридж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами той тоя ибанец мисля че е с тремоло, модела с флойд май беше GRG 270. Иначе не, не държа на флойд :greenball:

Да, прав си, 170 не е с флойд.

Имай предвид само че и двете китари са стартов клас и не очаквай чудеса от тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Блягодаря, и на мен ми помогна ;)

Преди време бях пуснала тема, за този модел на Айбанец-а.

За хора, които тепърва навлизат в свиренето на китара, мисля , това е добър старт, по-добре отколото да си купиш един скуаър масова серия от техномаркет, нали ?

Затова август месец , понеже съм в Германията в момента, Ibanez Grg 170 Dx ще бъде мой ;)

По-добра китара просто не ми е нужна, не мога да свиря... ако се занимавам и нататък с китара, ще събера кинти за нещо по-добро. Но за момента, не ми е нужно, както мисля , на вси^ки , които сега са енусиазирани да свирят... не се знае дали след време няма да ви омръзне да дрънîте и тогава да се питате , защо хвърлих една камара пари за това нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jackson -a no Idea, но Ibanez се намира от 229-239 евро... поне това ,което аз гледах ( около 10 немски муз. магазина +ebay.de)

Дори на едно място е 219 с колан и калъф ::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Джаксъна е към 500- 520 кинта в РФ...Още 1 глас за него! Джъмбо фретс и обърната глава - ако това не е металия здраве му кажи! Аз имам JS1 и съм сууупер дволен от него. Имай предвид че за повече състейн фиксираният мост е много по-добре

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Принципно са направени от липа(ибанеца) и топола(джаксъна).

Бриджовете са различни.

Джаксъна е с обърната глава.

Доколкото разбрах, и двете са с джъмбо прагчета.

 

The choice is yours!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.