Jump to content
Българският форум за музиканти

Рецепти за гърло


bir4o

Recommended Posts

Стига де, недей да ревеш сега:hysterical: Никой не е искал да те офенсне:greenball: Да, те помагат на гърлото, за това са направени, не е чудно че помагат и на теб. Но замисли се дали и ти сам ще ги ползваш, след като разбра, че са вредни толкова, колкото и полезни. Аз, например, доскоро имах навика да злоупотребявам с Неоангин... Сега обикалям по зъболекарските кабинети и се чудя защо ми се ронят зъбите като стена на стогодишна сграда... Просто употребата им трябва да се ограничи до минимум, да се взимат само ако нищо друго не помогне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам дали сте чували, но едно сурово яйце да изпиеш също помага. На мен поне... гнусничко е малко и тряя се внимава през лятото заради салмонелата(салмунела, честно не знам как се пише), но иначе 30 преди концерт и съм реди :hysterical:)) хаха така де ready :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:hysterical: не моа да едит-на затова ще го направя тук. Това което исках да напиша е че 30 МИНУТИ преди концерт си глътвам по едно сурово яйце.... сори за недоразумението
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм го чувал това за суровото яйце но никога не съм го пробвал, щото ми се стори малко гнусно, но всяко хубаво нещо си иска жертви де :)

Редактирано от Jimmy Page
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм еми не е нужно да си правиш гъргара с него... просто го глътваш... не е непоносимо гадно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм специализиран певец, но мога да пея и съм учавствал в разни изяви и съм пробвал да гълтам сурово яйце.

Не се шашкайте наистина помага. Не е много приятно, но наистина си струва. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие го изкарахте това яйце универсална панацея, а това е далеч от истината. На мен въобще не ми е помагало, тоно обратното. Така че, преди да обяснявате, че яйцата оравят чудеса с гърлото, обяснете, че това е индивидуално и помагат не при всеки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мислех, че е близко до ума... Това, което правим ние е да споделяме мнение... ЛИЧНО мнение... всеки четящ би направил връзката, че това, което споделяме е индивидуално. Нормално е нещо, което помага на теб, да не помогне на мен... Никой не е тръгнал да възхвалява яйцата, като такива. Аз го знам това за яйцата от други хора(доста на брой), на които им е помогнало. Това, че на някои не помага ... еми те да си се оправят...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично ми действа позитивно , но познавам хора , които после не могат да пеят така че .. който е куражлия да пробва :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CrystallineDry, те много хора казват и че като таковата ти поникват косми между пръстите, ама... не е задължително да е вярно. Не се пали толкова. Вместо това, за да сме полезни на останалите, дай логично обяснение защо яйцата биха били полезни... Ако погледнеш в частта с важните теми, ще видиш, че там съм писал за меда, пчелните продукти и някои билки... Но не съм писал само "медът помага, билките също", дал съм малко по-подробно, почти научно инфо, за да подкрепя тезата си. Целта - да бъда полезен на останалите тук. А това какво е близко до ума въобще не ми го разправяй... Малко по-отпреди теб съм тук и съм виждал как голяма част от певците тръгват като стадо овци нанякъде, само защото някой, който минава за разбирач им е напълнил главата с непроверена, дори невярна информация.

Ето една причина яйцата да не са полезни (пътя е чисто логичен, но това е обяснението, което си давам на факта, че на мен не ми помагат, а напротив): Значи, самата консистенция на яйцето в суров вариант, плюс неприятният му за много хора вкус, действат както всичко подобно на чивека - предизвикват гадене и позиви за повръщане. Въпросните позиви са свързани с напрягане на мускулатурата, отговорна за гласовия апарат, което го разстройва. Още повече, че ако успееш да повърнеш, самите стомашни киселини са малко или много дразнещи за лигавицата на гърлото (доста по-силни са от всичко, попадащо там по принцип)... Та... Дали е полезно за гласа подобно нещо? Едва ли...

Това беше само пример как човек, който дава съвет, трябва да поеме не само благодарностите за него, а и отговорността, че някой може да го послуша... Да не бъдем безотговорни поне тук, ок?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:offtopic-001: Извинявам се предварително, ако подведа някого с моите недоразработени научно коментари. Следващият ми пост ще бъде подкрепен със специализирана литература, за да се избегнат недоразумения.

 

Конкретно за яйцата, моля всички прочели пост-а ми да НЕ пият яйце докато не намеря необходимата ми литература по въпроса, за да не съм отговорна за нечий провален концерт/участие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.