Jump to content
Българският форум за музиканти

Рецепти за гърло


bir4o

Recommended Posts

Здравейте . Понеже искам да пея / имам слух и верен глас / , но съм начинаещ музикант имам нужда от помощ . Проблема е че съм много кекав всеки грип ме сваля и слабото ми място е гърлото , та след 2 минути пеене почвам да грача . Въпроса ми е имате ли някакви рецепти за по бързо възтановяване на гърлото след болест или просто и без тая причина пиете някакви коктейли профилактично за мек глас - примерно сурови яйца и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей :)

Аз мога да ти препоръчам една отвара,която е направо вълшебна!Това е чай от мащерка и живовляк-купуваш си обаче листата,не готовите чайове,взимаш една съдинка и слагаш равни количества и от 2те и вариш.После го прецеждаш и е хубаво да го пиеш вместо вода например без да го подслаждаш с нищо.Действа ми адски добре,дано помогне и на теб!Успех :)

:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Съгласна съм аз практикувам и още нещичко значи 50ml мастика с 2-3 лъжици мед(най-добре истински) разбъркваш добре и пиеш на малки глътки,но да се разберем спазвай количеството на мастиката да не те боли главата :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Съгласна съм аз практикувам и още нещичко значи 50ml мастика с 2-3 лъжици мед(най-добре истински) разбъркваш добре и пиеш на малки глътки,но да се разберем спазвай количеството на мастиката да не те боли главата :)

А мерси дано не ми вземат книжката че ще прекаля с мастиките :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей ;)

Аз мога да ти препоръчам една отвара,която е направо вълшебна!Това е чай от мащерка и живовляк-купуваш си обаче листата,не готовите чайове,взимаш една съдинка и слагаш равни количества и от 2те и вариш.После го прецеждаш и е хубаво да го пиеш вместо вода например без да го подслаждаш с нищо.Действа ми адски добре,дано помогне и на теб!Успех :(

:)

 

по колко чаши на ден

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Колкото повече-толкова..повече :whistle:

Правиш си например в едно шишенце от 0,500 л и пиеш когато се сетиш,естествено колкото по-дълго време пиеш,толкова по-бързо ще се оправиш :tomato: Стискам палци!Успех :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз се занимавам с пеене и мога да ти споделя как аз си пазя гласа.

1.забравяш за всякакви видове ЯДКИ.

2.забравяш за сладолед и студени напитки.

3.забравяш за газирано.

4.смучи Golia или някакви ментови бонбони по 3-4 на ден.

5.Не викай и не се дери се едно си на стадиона.

6.пий чай поне по 1 на ден помага доста.

Малко звучи се едно ти се карам,но ако ги спазваш ми повярвай,че гласът ти ще е на 100% винаги.

Естествено може и да нарушаваш правилата като нямаш никакви ангажименти,които да изискват пеене :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Незнам...на мен семките ми действат ужасно-веднага ми пада гласа,също от почти всичко с повече сол.Чувала съм противоречиви мнения от педагози относно уискито,мастиката или всякакъв вид алкохол...Може би е строго индивидуално,защото и алкохола ми действа кофти.Общо взето-не пия,не пуша,не ям солено и гледам да избягвам газираните напитки(колкото и да ги обичам )

 

ПС:Сега само остава да кажа,че и по мъже не ходя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко е индивидуално според мен. Аз по време на свирене пия по 2-3 почти ледени коли, пуша, ям си сладолед когато се сетя, почти не смуча бонбони и пия чай рядко през зимата. За уточнение - пея рок и поп, не търся нарочно дрезгавина в гласа си или подобни неща. На мен ми влияят зле едно-две неща, а именно - недоспиване, при което гласа издрезгавява и губи най-високите тонове, другото е алкохол - след 50-100гр концентрат гласа ми директно пада от терца до кварта надолу :bravo: . Викането и дрането абсолютно трябва да се забрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво е точно но някой пичага ми трие постовете поголовно...без да спомене и думичка защо...както и да е...спирам да се изказвам неподготвен :)

Трия грешно цитиране - което с цел прегледност се прави по правило с няколко точки. И не само на теб, не се притеснявай. :yahoo:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със смученето на хапчета без причина е едно от най-лошите неща, които можете да направите - при настинка помагат, но по 3-4 на ден - гърлото привиква и става сериозно, после дори и нищо да ви няма, гърлото само си иска хапче. Аз затова престанах да взимам. Иначе другото си е индивидуално. Важното е да не се изнежва прекалено гърлото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Еми искам да ви похваля едни хапчета(за смучене) "Фитолор" се казват и още едни исламос("islamos").Лично на мене ми помагат и ми отварят гласа.Вторите хапчета - исламос се правят от ирландски лишеи :) и според мене са хубави и помагат, но всеки е различен де.Ще се радвам ако съм помогнал на някого :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вижте темата "Апитерапия" (качена е важна, за да не търсите;) ) От днес там има и инфо за най-често използваните билки в народната медицина, които биха били от полза на певците. Все пак мисля, че да хвалите хапчета е меко казано тъпо... Вие оставете това че гърлото привиква и в един момент не действат, освен това те са страшно вредни за зъбите, стомаха и пр...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.