Jump to content
Българският форум за музиканти

Цигарите и пеенето


thurston

  

258 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Снежанке, сама си забелязала, че няма значение дали съм пушил когато идвам да пея. Друг е въпроса, когато съм изпушил кутия и половина, но докато си карам с по7-8 цигари дневно нямам проблем. Настинки и притеснение май повече ми пречат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Исках да пусна нова, но изваждам тази тема с идеята, ако може някой модератор (то ясно, че може де :punk_guitar: въпроса е дали го намира за необходимо) да я направи на анкета пушачи/непушачи , че ми е интересно. :icon_shithappens: предварителни благодарности

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не пуша, това е вредно и не само за певците. Първо цигарите влиаят много зле на белите дробове, а ние дишаме благодарение на тях, повечето тук знаят, че пеенето е дишане. Другото няма смисъл да ви го казвам сами си знаете нещата, най-малко ги пише по кутиите! НЕ ПУШЕТЕ! БЪДЕТЕ ЗАДРАВИ, ПЕЙТЕ ХУБАВО!

 

П.С. Вредно е когато непушач стои при пушачи и на задимени места!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пуша... Пея отпреди да пропуша и определено има разлика във въздуха. Гласа ми си е същия, но често не ми достига въздух. Моят апел - нека всички пушешти певци да откажат цигарите!

 

;) Предизвикателство - нека някой се опита да не пуши в клуб Пъзела в Пловдив при публика 150 човека :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да дам пример с Robert Plant от Led Zeppelin.Чуйте някоя песен със студиен запис примерно strair way to heaven и после във www.zazz.bg чуйте някое изпълнение на живо.Последната част високата си псестява височините.Това е така защото е пушач а цигарите вредят на гласа.Естествено това не е веднага но за 3-4 години пушено ще започне да се усещат промени в гласа.Няма да можете да взимате някой височини и ще имате много дрезгав глас.:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Пуша от 5-6 години по 1 кутия на ден, понякога и по-повече :) поне леки цигари Victory ULTRA, засега не съм изпитал кой знай каква промяна в гласа, поне засега не ми пречат, ще се почувства нататък ;) за пиенето по умерено ограничавам се до 1 шише^_^))(базикам се) макс 1 шише :P)). Стигнал съм до извода, че когато съм пийнал вадя по големи височинки и си отпускам гласа на макс, което ми е интересно, защо не го правя и без да съм пийнал=>трябва да ходя винаги пийнал ;)))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам го Атанас от БТР. Пуши като смок от как го помня (помня го много преди БТР). В златните години на БТР пееше по клубовете с Боро и бърбън в ръка и нямаше никаква хигена на гласа. И пак си пее като звяр. А разни дето не пушат ги гледам че мячат като Росица Кирилова с извинение... :punk_guitar:

Та човек като си може и си има гласище цигарите не му пречат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рано или късно цигарите винаги започват да пречат ... аз ги отказах преди 4 месеца и усещам разлика и то не малка.. естествено в положителна насока.. вярно е ,че много нерви се хабят докато ги отказваш,но после ти е много по-леко като пееш.. поне при мен е така.. а височините вече са ехеее в сравнение с преди :) Но пък има разни късметлии ,на които цигарите започват да им пречат късно и те си пушат гадовете хахаха а ние останалите ги гледаме жадно :punk_guitar: но ако искаш нещо трябва да си готов да правиш жертви :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не пуша,не ме блазнят цигарите нищо,че у нас е като в пепелник(почти всички пушат)...

От едно известно време ужасно почна да ме дразни миризмата и цигарения дим..

 

Цигарките и пеенето-2 самоизключващи се неща(за мен),така че...Твърдо НЕ на цигарките :recourse:

Редактирано от noti4ka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.