Jump to content
Българският форум за музиканти

Цигарите и пеенето


thurston

  

258 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Ако пееш дет метъл или gore-grind, пушенето е изключително важен фактор за подобряване постановката на гласа и не бива да се пренебрегва. Препоръчително е да се изпушват от две до четири кутии преди концерт.

За опера не знам, сигурно е вредно. Не пушете! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво мислите? пушите ли (за вокалистите питам). ясно е, че вреди...но, някакви съвети за пушачите (освен да спрат)...

Ето ..............аз пуша и пея..............

Не знам , как бих се чувствала ,ако не пуша , защото пуша :-(

Педагожката ми е казвала,че трябва да мога да пея дори ако пуша ,пия и лягам късно.........Но предполагам,ако спра,ще ми е по-лесно да правя някакви по-трудни неща.Според мен много певци пушат и пак пеят.............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На концерта на HIM като бяха в България го гледах вокала им(ба ли го къв е и без това не ме кефи :angry:) го гледах, че изпуши поне една кутия с цигари докато беше не сцената (представям си зад колисите колко още е изпушил :blink:), така че щом толкова известни хора :-(:-(:curse: като него си позволяват да пушат толкова явно тпва не пречи чак толкова( да не кажа никак!).Аз лично не пуша, защото цигарите ми докарват някаква адска кашлица(за което съм много благодарен B) ), но както и да е ....

Идеята ми е : "Пушете си на воля, това няма да ви спре да пеете - ще ви спре да живеете :D !"

 

П.П.на въпросния концерт на HIM, от който гледах preview по ММ, което беше някъде към 20 мин. чу вокала да се обажда точно три пъти - през цялото време наще хора му пееха песните - да живеят феновете!! :green:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той, вокала на HIM много ядове бере заради това пушене. Последно като го чух да пее на живо на някакъв концерт, не знам къде, не можеше да изпее некви елементарни неща. Иначе и Наско от БТР пуши много, но не му личи кой знае колко... Абе като цяло, според мен пеенето много здраво преебава гласа и са малко хората които могат да си позволят и двете (и пеене и пушене) без това да им вреди. Не знам дали има изобщо друг съвет освен "Спри Цигарите" Може и да има, ама не ми е известен :-(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

роби уилямс е човека,който пуши много.не помня къде четох,но за неговите грандиозни спектакли има отговорници,които набавят пепелници,пожарогасители и т.н. на сцената.който иска да пуши,който не ще....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

'Ми аз съм твърдо против да ми се пуши на главата, 'щото съм с респираторни проблеми и до болница се е стигало от много тутун... :)

И хрочичен фарингит, и спастичен бронхит имам...Да си пуши който когато иска, само не и когато от мен се очаква да пея после.

 

Иначе и майка ми, и баща ми, и гаджето ми, и всички около мен май пушат...Не придирям, 'ма ме нема после... :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който каже, че един пушач може да пее без да спира цигарите е много далеч от истината. Две от нашите певици пушеха много (особено едната друг въздух не диша милата). Това донякъде беше обяснимо, защото тогава бяха изпълнители-любители и не бяха наясно с неща като разпяване, сценична подготовка, вокалисти и т.н.

 

След като започнаха да се занимават по-професионално чрез нас се оказа, че цигарите направо са си фактор. Преди да ги спрат неможеха и наполовина да си увеличат диапазона с този, който са развили в момента след като спряха цигарките. Отделно, че граченето и сумтенето им бяха присъщи. Сега не са ги спрели напълно, но са ги намалили до минимум тютюневите изделия :headbang:

 

За метъла съм съгласен, че може би цигарите са важен фактор, но ще ви напомня за НЕПУШАЧКАТА Тони Димитрова с нейния уникален дрезгав глас. Добрите певици не пушат, оперните ако го правеха трябва техните ръководители да ги линчуват - как да изкарат голяма струя въздух като дробовете им са набухани с катрани?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност и оперните певци пушат. Виждала съм го с очите си. Е да..не са солисти:") Но са музиканти от години!!! Тяхна си работа де. Какво да си говорим - Цигарите вредят и това е:") Има много вредни неща и всеки си преценява.

*Забравих да кажа - аз не пуша

Редактирано от ````````
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност и оперните певци пушат. Виждала съм го с очите си. Е да..не са солисти:") Но са музиканти от години!!!

Замисли се, защо ли не са солисти.... :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цигарите не влияят на диапазона-поне при мен и няколко мои познати.Пример-певицата Амалия, със завиден диапазон, пуши по около кутия и половина на ден.На мен ми докарват храчки, което е леко неприятно, задръства гърлото. В интерес на истината допреди 6 месеца гласа ми беше доста гладък, но след 4-месечни издевателства(алкохол, много цигари и липса на сън), сега вече е перманентно дрезгав...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе понякога си е оферта да си астматик! :unsure:

Макар че сега почти нищо ми няма (да чукна на дърво) като малък бях много зле и съм се наплашил от тогава, така че цигара няма да видя докато съм жив и след това!!

Ако не беше астмата 100% щях да пропуша! което според мен щеше да ми затормози пеенето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цигарите не влияят на диапазона-поне

Те не влиаят на диапазона, но не ти достига въздух и правилното дишане става по-трудно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, че не са повлиали на диапазона на един или двама не значи, че като цяло не влиаят. Имам доста познати, които са ми се оплаквали, че преди да пропушат диапазона им е бил значително по-голям. До колкото ми е известно, при жените наистина не влияе колкото при мъжете. Абе, всеки да си прави каквото иска. Гласа си е негов, само после да не си го търси, ако изчезне. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласа си е негов, само после да не си го търси, ако изчезне. :ph34r:

Ей това се казва реплика!Браво Madalay, ей на това му се вика приказка !! :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.