Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара втора ръка


Recommended Posts

Бихте ли могли да ми препоръчате конкретен модел, на който би било удобно да се направи това? Съжалявам ако има вече такава тема. Айде поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами гледай някой модел, който е що-годе симетричен отгоре и отдолу - примерно Gibson SG, всички V-образни. Или пък като Хендрикс - стратокастър :) Les Paul примерно ще бъде неудобен за тази цел според мен. Лошото е, че потенциометрите и ключа ще ти дойдат отгоре. И ръчката на тремолото - също (ако има, май по-добре ще е да няма)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо кажи в какъв ценови диапазон търсиш китара. Ако търсиш евтина китара - Stagg имат една имитация на PRS, която е сравнително симетрична и няма да имаш особени проблеми, ако обърнеш струните.

 

Ето за това говоря:

 

r500.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема ще е, че потанциометрите ще ти пречат на нормалната постановка на свирене. китариста на бившата ми група беше направил такова нещо с един фендер и постоянно се оплакваше, че поранциометрите му пречат, а ръчката на тремолото просто я беше махнал, защото с нея е невъзможно да се свири. личният ми съвет е да си купиш китара за левичар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля 4е не ти трябжа да купува6 нова китара.Аз съм левичар и ще ти кажа че потенциометрите страшно много пре4ат.Затова мисля 4е най-добрият вариант за теб е ако има6 китара за дясна ръка просто да обърне6 праг4ето за струните при главата на грифа и евентуално тремолото или флойда(не е фатално ако не стане може само да ти се разтройва по 4есто) Това е от мен .Надявам се да сън бил полезен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, с ръчка е непоносимо да се свири. То даже не можеш... избягвай такива модели.

Също на мен адски много ми пречат изходи, дето са от страни на китарата, такива като на Ибанеца, дето е постнат тук. Копчетата не пречат много, ако да, махни просто пластмасата, остава си едно /или повече/ стърчащо метално, дето заема по-малко място. Естествено, че е по-добре да си вземеш лефт модел, но са дефицит у нас. По магазините се намира някой друг лефт стаг, но не си заслужава да се дават допълнително пари, за нещо което ще смениш след година две.

Може да си вземеш китара с ръчка и после да направиш бартер за фиксирано. Ще се намерят желаещи.

Друго, друго... ами, аз нали уж си правя една лефт китара /преправям кремонка/, за да ми е по-удобно, но пък удобството идва с цената на звука. Не бих си играл да преправям китара за 500 кинта :Р

 

Има симпатични гибсънки, дето са симетрични. Отиваш в магазина питаш за симетрични китари, гледаш кое имат наличност. Има едни Ибанеци, дето не са симетрични, но са много удобни, струват към 800+ лева, та не ми се вярва да ти вършат работа :music336:

Но не мисля, че има модел дето да става и за левичари, и за десничари... Ако ти е проблем стигането на по-ниските прагчета, има начини да си изкривиш китката, за да ги стигнеш. По-проблематично са пречките на лявата ръка, жакове, копчета, ръчки, снишения :)

 

Така и така сме на вълна левичари, поздрав: Jimi Hendrix - Purple Haze

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен най-добре е да си вземете специално за лява ръка китара. И аз съм левичар и мога да кажа че по добро от това няма. Пробвал съм какви ли не десни китари по добро от lefty няма. По-добре малко повече пари, но да ти е както требе.

 

:music336:

 

1005903dw5.th.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ценови диапазон- да речем 300-350. Стагг-а какви пари е? Искам да подчертая, че става дума за абсолютно любителска китара, нищо професионално не искам. Претенциите ми са само да има двоен адаптер, да не са само единични ;)

Редактирано от Sebastian
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ем, толкова са като цена ;)

Иначе лефт моделите почват от 350 нагоре, поне според мойте проучвания. И има няколко модела под 500, после скачат на 800+ :>

От софия си, нали? Разгледай магазините де :recourse: Пък, ако ще взимаш китара втора ръка, все ще гледаш всяко предложение, пък после ще прецениш дали ще ти е удобно... Казах по-горе, кое е хубаво да го има и къде.

Редактирано от bai-goku
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямаше да питам ако бях от София- директно щях да си обикалям ;). Иначе магазин, от където може да се вземе Стагг в София, защото ще идвам края на месеца за 20 дена покрай кандидат-студентски изпити?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ще е за 20-тина дена, по-добре да пуснеш някоя друга тема в раздела "Купувам - Продавам - Предлагам" и ако се намери нещичко от София, да си го вземеш когато трябва. Хем се кефиш на тестове, хем се връщаш с китарка. А ще имаш и време да обиколиш по-големите магазини, да те посъветват там, защото у форума на такива като мен не трябва да се вярва :greenball:

Ся, не искам да им правя реклама, но от xxxx са си големи пичове, помагат с каквото могат :surprise: Показаха ми кое как работи, какво прави. Дадоха ми аз да пробвам няколко модела китари, даже да бъзикам по копчетата :) /аа, става въпрос за десни китари за съжеление/ Бтв, там имат една китара стагче, лефт хенд, сън-бърст цвят. Но е мисля, със 3 сингъли.... Тази китара беше и главната мотивация да си модифицирам кремонката :)

 

Някъде бях писал другите магазини, но така и не съм ходил по всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.