Jump to content
Българският форум за музиканти

Ел.Китара


Recommended Posts

ми понеже пуснах тема за кубе комплейкт с китара и разпитах тук там по магазините и реших че е по-добре да си зема хубава китара и да събирам за кубе а дотогава ще я вклуча към уредбата която е силничка...Та да питам да ми препоръчате китара до 400-450лв. може и малко по-скъпа но да не надвишава 500лв...

 

Мерси предварително С уважение,Цвети

 

LET THERE BE ROCK

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

squier stagemaster според мен не е лошо решение. намира се по магазините за около 500 лв. има флойд, два хамбъркера и за цената си е доста прилична китара (поне според мен де)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми да и други хора са ми препоръчвали Squier ...та мерси а искам да добавя че китарата ми трябва за начинаеш но не напр. да трябва да я сменя след като усвоя малко свиренето да се нуждая от нещо по-добро ами да мога да продължа по-дълго с нея

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 500 кинта нови китарки има по магазините, да не говорим, че втора ръка понякога изскачат жестоки предложения; хвърляй по едно око на "Купувам - продавам" :) Темата ти, за жалост, е от безкрайните, щото различните хора ще ти препоръча различни китари; дай малко повече инфо - какво смяташ да свириш с въпросната китара като стил например, ей такива неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се че не съм написал много но нямах време...Ми като стил бих искал да свиря хард рок нещо такова но ми трябва по скоро китара като за начало за да се науча да свиря на ел. китара и после да се ориентирам към някаква китара за стила в който ще свиря...А сега по-скоро ми трябва китара на която да се науча да свиря но да не е някаква която ще трябва да сменя след няколко месеца...Дайте ми предложение за китара на която да се науча да свиря да се развия малко повече и която ще трябва да сменя по-нататък но по-скоро искам да ме ориентирате в някой марки за въпросните пари...Благодаря много

 

С уважение,Цвети

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих ти препоръчал някой от моделите на Stagg - ще постигнеш добър звук, като същевременно се вместиш в бюджета от 400 лева. Щом не си ориентиран какъв стил ще свириш просто отиди, разгледай и чуй какво се продава по магазините и вземи това което ти хареса!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 469 -499лв , че и по-малко май можеш да си купиш Squier Standart Stratocaster от xxxx -а .Китарките са с алнико адаптери, двуточково тремоло , як финиш.... нямат нищо общо с тия от 200 лева, въпреки че не могат да се сравняват със скъпия клас китари. http://www.squierguitars.com/products/sear...=standardseries

 

'дотогава ще я вклуча към уредбата която е силничка' - моят съвет е ползвай си уредбата да си пускаш музика и толкоз. Уредбата не е китарен усилвател! Алтернатива на китарен усилвател е компа, само трябва да си направиш кабел с 1 голям и 1 малък моно жак и ръгаш в саунд картата.Трябва ти и софтуер (Guitar Rig , Guitar FX box... ) .За тва има 1000000 теми тука.

 

Важното е в случая да се ориентираш към китара ( сингъл койл, хъмбъкер, и двете?? ) щото тука всеки общо взето ( вкл. и аз ) ти предлага нешо , което на него му харесва, но това не е гаранция ,че на теб ще ти хареса.

 

Тъй че харесвай китара , купувай и..... :):greenangel::hysterical::hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
squier stagemaster според мен не е лошо решение. намира се по магазините за около 500 лв. има флойд, два хамбъркера и за цената си е доста прилична китара (поне според мен де)

Първо да кажа че стейдж мастера не се произвежда от известно време насам и освен да намериш някоя останала бройка в някой магазин др вариант е да я търсиш настаро. По-новия модел е шоу мастер който се намира лесно.

 

Не мисля че е нужно да даваш толкова пари за тези китари-showmastera и stagemastera с флойд. Това че струва 500 лв не я прави по-добра от showmaster от 300/350 лв без флойд- китарата е същата, разбирай дървото, адаптрите...разликата е че по-скъпите китари имат 24 прага и са с евтин флойд- нещо, което за начинаещ би създавало само проблеми. showmastera от 350 лв(или 300 ако хванеш промоция) има 22 прага- не мисля че е болка за умиране, Слаш си свири с 22 прага и се справя доста добре ;) ) и двупосочно тремоло. Това е напълно достатъчно за свирене. Разбира се ти си реши какво искаш- писано е много по въпроса, прочети за флойда и тремолото, само ще ти кажа да не очакваш да свириш като Вай с тази китара- този флойд няма нищо общо с флойда на Вай :metalist: възможностите му са ограничени. Един хубав флойд значително оскъпява китарата. Препоръчвам ти да прочетеш теми за сингъл коил(единичен адаптер;S) и хъмбъкари(двойни адаптри;H), за да се ориентираш какво търсиш. Понеже ще свириш рок моето мнение е че ти е нужен поне 1 хъмбъкър за резнята. Единичните адаптери шумят много като им пуснеш дистер.Въпроса е каква конфигурация ще избереш HSH HH SSH

Най-добре тръгвай по магазините и пробвай китарите, които се предлагат и вземи тази, която ти е най-удобна в ръцете и ти харесва най-много като визия- просто не очаквай разлика в различните марки китари- ниския клас звучи по един и същ начин. Но внимавай за детаилите, в изработката. Според мен не давай повече от 350 лв за китарата а другите 150 си ги спести и си купи процесор или усилвател, само с ел китара нищо не можеш да правиш, трябва ти и кубе с 2-3 камиончета или процесор. Просто за тези пари-ниския клас, няма кой знае каква разлика в китарите още повече такава която ти ще усетиш че да даваш 150-200 лв отгоре, мислейки си че вземаш нещо по-хубаво.

 

Относно Ямаха на мен ми харесва ЕRG121- последно като я гледах беше 270 лв с калъф, което е мн добре. тя е HSH китара и ще ти свърши отлична работа. Аз щях да си купувам такава, но в магазина където я видях имаше само една гадна бройка която не ми хареса. Не са лоши и Washburn- цените на сайта в долари тука са в левове, което е странно но и хубаво. За 250-300 лв можеш да си вземеш такава китарка. Примерно X12, тя беше под 300 лв последно като я гледах, имаш 2 хъмбъкари, твърд бридж, 24 прага, тоест това което ти трябва за хеви и хард рок. X12 има и хубав цвят според мен, но и прекалено голяма глава, което лично на мен не ми харесва. Разбира се това са само примерни модели, има мн други пак за тия пари, просто трябва да огледаш и да си избереш каквото ти харесва.

 

Аз не ти препоръчвам стаг- за мен стаг правят сносни акустични китари за начинаещи, но не и електрически такива.

 

Така, че. моя съвет- изчети темите като твоята и тръгвай по магазините- въпроса е да попаднеш на хубава бройка, цената не е гаранция за качество. Това е ако искаш чисто нова китара, но ако не държиш на това търси в купувам-продавам, там понякога има доста хубави предложения, които си заслужават.

Късмет!

Емо

Редактирано от Tannen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че е добра идея първата китара на някого да бъде с Флойд.

И въобще не мисля, че е добра идея човек да има китара с Флойд ако тя му е единствената.

 

А относно въпроса ти - за 400-500 лева можеш да си намериш добра китара(среден клас). Поразходи се, виж ги, пипни ги, после пост-ни във форума към какво си се насочил. Така ще е по-лесно и за останалите да те посъветват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

евтините китари с флойд са шит :music336:

скуиер стандарт да 400-500 наистина си струва защото са много напред от моделите по 200-300лв и после със смяна на адаптерите става доста сериозна китара от тях (може би над нивото на мекс фендери дори)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.