Jump to content
Българският форум за музиканти

За наркотиците


Glacierise

Recommended Posts

  • Отговори 126
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

А методи за това?!... :lol:

Прочети това, а също и това. Колкото и тъпо и смешно да ти изглежда, нещата са точно така и можеш да попиташ всеки който се занимава с това, както и със Силва Метод (защото са едно и също нещо), че тези методи работят. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети това, а също и това. Колкото и тъпо и смешно да ти изглежда, нещата са точно така и можеш да попиташ всеки който се занимава с това, както и със Силва Метод (защото са едно и също нещо), че тези методи работят.  :-(

и каква е ползата?

в смисъл прочетох едната статия, та искам да знам ти конкретно какво си постигнал и какво евентуално може да бъде постигнато.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм твърдо за трезвеното композиране и изпълняване на музика на живо - просто усещането ми е по яко - свирил съм и по двата начина и така се чувствам най гот....и все пак с една група записахме преди време албум, парчето което най ми харесва като цяло от него, китарните партии съм ги мислил една вечер след солидна употреба на марихуана с басистчето :green: ...просто така се случи щото трябваше да се записват на другия ден а не бях ги доуточнил ;):metalist::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети това, а също и това. Колкото и тъпо и смешно да ти изглежда, нещата са точно така и можеш да попиташ всеки който се занимава с това, както и със Силва Метод (защото са едно и също нещо), че тези методи работят.  :bravo:

и каква е ползата?

в смисъл прочетох едната статия, та искам да знам ти конкретно какво си постигнал и какво евентуално може да бъде постигнато.

Ползата е в това, че човек зорлем се самоограничава и специално в музиката се получава едно такова нещо - на човек му идва някаква странна/интересна/гениална идея, обаче скептицизма веднага се обажда:

Нееее, не може! Тази идея не е теоретически издържана. Тя е психо. Ти луд/а ли си? Такива неща никой не свири. Нали не искаш един ден да ти се смеят. Я по-добре си свири старите и изпитани работи, нищо че са скучни вече. и работи от сорта.

Аз мога да дам веднага и един личен пример:

В ранните ми музикантски години - разбирай 11-12, когато вече бях започнал да свиря на електрическа китара и естествено свирех с перце, по едно време ми хрумна, че някои неща ще ми е по-лесно да ги изсвиря, ако ползвам и перцето и пръстите едновременно и тогава се появи този скептичен глас, който каза: Така не е правилно да се свири. и аз като затворено и страхливо дете го послушах, до момента след 3-4 години, когато разбрах, че отдавна има такава техника за свирене, а има даже и техники с по 2 перца и тогава си казах - добре де...защо позволявам на този глас да ми спира развитието? - и се опитах да му тегля една майнааа...Ама таз работа не била лесна. И се опитвах и не ставаше, и се опитвах и не ставаше, и се опитвах и не ставаше, и се опитвах и не ставаше, докато не открих тези методи и тогава взе да се получава лека полека.

Това е причината, поради която постнах тези линкове - това са начините човек да престане да самоограничава мисълта си заради единия скептицизъм или страх от общественото мнение или както се казва в една реклама на Apple:

 

Here's to the crazy ones,

The misfits. The rebels. The trouble makers. The round pegs in squire holes.

The ones who see things differently.

They're not fond of rules.

And they have no respect for the status quo.

You can praise them, disagree with them, quote them, disbelieve them, glorify them, or vilify them.

About the only thing you can't do is ignore them.

Because they change things.

They invent. They imagine. They heal. They explore. They create. They inspire.

They push the human race forward.

Maybe they have to be crazy.

How else can you stare at an empty canvas and see a work of art?

Or sit in silence and hear a song that's never been written?

Or gaze at a red planet and see laboratory on wheels?

We make tools for these kinds of people.

Because while some see them as the crazy ones, we see genius.

And it's the people who are crazy enough to think they can change the world, who actually do.

 

Think different.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А методи за това?!... :)

Прочети това, а също и това. Колкото и тъпо и смешно да ти изглежда, нещата са точно така и можеш да попиташ всеки който се занимава с това, както и със Силва Метод (защото са едно и също нещо), че тези методи работят. :D

Ясно! Просто исках да разбера дали става въпрос именно за ТОВА! Не е нито тъпо, нито смешно. Това са древни изпитани и много от тях съвременно модифицирани методи. Напредъкът е непредвидим и труден поради факта. че си имаш равностоен противник-самия себе си. Трудно е и да се отсее зърното от плявата, която за съжаление е доста и не само в литературата, но и в разни клубове, движения и т.н. Трябва и да се внимава, защото понякода е опасно. Има и хора, които този род занимания ги променя тотално и ги превръща в "духовни лумпени"... Аз лично съм пробвал някои неща, макар и досега да не съм ги свързвал с музиката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина има доста хора и по-специално организации, които злоупотребяват с тези неща и не е добре човек да се занимава с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.