Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Malaguena преведено от испански значи момиче от Малага и това са любимите ми мелодии за свирене, доста често се намират в комбинации с фламенко.

Още от първия път, когато чух една кратичка малагуена разбрах, че това име ще ме следва :hysterical::)

На 20 години съм и свиря на китара от около две години и половина, но не намирам много свободно време и затова и не напредвам с нормалната бързина...

Все още разчитам само на табулатурки и нотички ( много от познатите ми са ми казвали, че след около 1-2 години свирене на китара те могат да си пресъздадат всякакви мелодии - когато чуят някоя песен по радиото или ако нещо им се върти в главата могат да си засвирят с лекота...) обаче при мен - неще и неще главата ми е пълна с мелодии постоянно, обаче като седна и хвана китарата, свиря 2-3 ноти и дотук, но аз не се отказвам, само ме е яд, че нямам време за уроци, а наистина ми се иска да взема няколко... може би след годинка-две..

Радвам се, че го има този форум, откривам си много интересни работи тук :hysterical: И при това на български :hysterical:)) Ех, колко ми липсва този език... все още не знам, обаче, как мога да си сменя юзърнейм, ще съм благодарна някой да ми помогне....

Еми това е накратко за мен!

 

unforgettable people in an unforgettable place = Unforgettable time

Редактирано от IgniteAll
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

привет и добре дошла.не насилвай нещата,всичко с времето си.то и не е нужно да имаш инструмент до теб.мен ме хвана веднъж във влака и нямах инструмент, тогава и простият нотен лист с химикалка върши работа.ама си трябва солфежец.

поздрави и добре дошла отново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих рекорд по превод от шльокавица към кирилица :) Поздрави и от мен и МНОГО МОЛЯ пиши на кирилица. Форумът има вграден кирилизатор горе вдясно :hysterical: По принцип не превеждаме темите от латиница, а ги трием, но ми стана кофти, че ти е 4-ти коментар и така ще пострада... а е и твоето представяне :hysterical:

 

За смяна на юзърнейм не мога да ти помогна... Това име, което си си избрала остава без опция за промяна.

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Сорри, не бях видяла катализатора от сега на татък ще го ползвам,наистина се радвам че представянето ми не е изтрито:thumbs_up::) иначе щях да се чудя дьлго врме какво толкова лошо съм написала че да заслужи изтриване :offtopic-001: 10х

Редактирано от sellena
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се притеснявай, отне ми 2 минути да го пренапиша. Важното е да не ти е скучно сред нас и да не се отказваш от китарата! Форумът е пълен с ужасно много информация, част от която е крайно обективна. Ако нещо някъде не е написано разбираемо за теб - питай! Винаги има хора, които биха ти помогнали с огромно желание и удоволствие за почти 100% от музикалните ти въпроси.

 

П.П. Провери си личните съобщения. Има нещо за теб, което ще ти хареса. :)

 

Поздрави,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти и добре дошла.

 

Пиша основно относно ника - би трябвало да може да се смени, тъй като аз и още двама поне, за които се сещам в момента сме си го сменяли. Мисля, че за това трябва да се обърнеш към админа или с една дума musicman. На мен тогава ми го направи друг админ де, ама той вече не е админ....

 

Поздрави и успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти:)Как сме...гледам че Malaguena ти е сигурно любимо пърче,аз преди я свирих в аржимент на Лекуона:)

 

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Доде момата и й налетяха разни...

 

Здравей, девойко, не се отказвай, или пък, но не без бой. Свиренето е голяма играчка, имаш толкова за учене, колкото и ние, всъшност.

 

Дай линк за тва парче бе, леле, латино...

 

 

Ей, Светъл, стига с тези "добредошли", ще ни почерниш форума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре дошла във форума :)

 

В същност точният превод на въпросната гръцка думичка няма много общо с "ежедневната" употреба на тази думичка. Не се има в предвид чикиджия, а по-скоро тъпанар, глупак, простак... Разбира се, зависи и от интонацията и контекста. Използвана по адрес на непознат има обидно значение, но между познати е доста често употребявана, особено между тинейджъри.

 

Доста често чувам да се употребява тази думичка, но при наличието на гръцки колеги е нормално ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.