Jump to content
Българският форум за музиканти

In Ear Monitor


Danny47

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Значи трябват ми слушалки тип тапи, за монитори, които да заглушават. За свирене на живо, за упражнения с кликове, синбеци и други такива действия :)! Барабанист съм. В Dynacord имаше Зенхайзер и АКГ, но АКГто като си го сложих нещо хич не заглушаваше, то само се поставяше, а другите нямах възможност да ги пробвам, защото бяха в найлонче. В крайна сметка мисля, че това ще ми върши нужната работа тъй като си е казано "Sound Isolating In Ear Earphone". От серията Е са най-евтини, но изглеждат много добри... все пак вървят по 100$ :). Някой ако може да хвърли малко светлина по въпроса за този тип монитори и дали този модел на Shure ще ми свърши работа. Благодаря предварително!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моделите на Senheiser и AKG са почти аналогични, освен това са "consumer" модели за слушане на музика, така че не очаквай много от тях.

Слушалките на Shure звучат страхотно, но дали ще ти свършат работа не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не съм сигурен, че In-ear мониторите биха имали онзи заглушаващ ефект, който вероятно тръсиш. Повечето от тях са предназначени за студиина работа и не биха изолирали шума при едно живо участие, така както биха го направили едни хубави слушалки, но решението си е твое.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам shure e2c. Ползвам ги с мп3 плейър. Заглушават доста, минимум -30дБ в зависимост от честотата де... На високите и повече..

Не стават за слушане само ако дъвчеш нещо в момента. Иначе заглушават дотолкова че ходенето по улиците може да се окаже опасно.

 

Имат различни заглушители. Най-удобните са едни черни които обаче ги няма в оригиналния пакет на сайта. Моите обаче ги имат.

 

Импеданса им е малко по-висок от този на оригиналните на ipoda, така че са малко по-тихи, но като ги издуя със силен усилвател, са линейни доколкото слуха ми може да понесе...

 

Според мен биха ти свършили работа, не че са идеални, но не се сещам за по-добро решение. При положение че звука който идва от тях има над 30 дБ преднина пред околния...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мерси много за разяснението. Значи мисля към тях да се насоча. Идеята е да ги ползвам и за репетиции с кликове и ала бала и да не се налага да ги бича, за да си пазя слуха! :) Наздраве!

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здрасти.

Ето един линк към най добрата компания за in-ear, Ultimate се казва, има всякави модели от много скъпи custom серии, до сравнително евтини. На Shure са добри, но истината е, че не ги използват толкова много за pro-music, може да добавиш малко още но ще имаш нещо наиситна добро ако решиш да вземеш такива. Всъщност тези in–ear се ползват от най известните музиканти, банди, саунд и мониторни инжинери.

В БГ няма много модели, понеже тук не популярно да се ползва in–ear, сигурно си запбелязал обаче, че на запад и кварталните банди дето се вика само така свирят. Аз съм ползвал няколко различни модела и чесно казано, няма по голямо удобство, чуваемост, и щадене на ухото, стига обаче мониторния инжинер да ти настрои добре EQ-то и баланса на инструментите.

Аиде тва е от мен:)

 

http://www.ultimateears.com/_ultimateears/...description.php

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Поздрави на всички които четат този форум.

Интересува ме мнението на онези които използват професионално In Ear Monitor-ни системи.

По-конкретно, ако някой може да направи сравнение между Shure и Sennheiser.

Или, ако знае нещо по-добро от тях! Както и ако е нещо равностойно като качество, но на по-добри цени!?

Трябва ми най-доброто за концертно пеене.

Информацията която събрах досега определено сочи към Sennheiser, но той май е и най-скъп.

Ако някой е ползвал или ползва такива, ще бъда благодарен за мнението му.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.meineohre...monitoring.html /

HS-15-2

Аз използвам от тези, качеството е много добро, но цената е прекалено висока според мен, не ги препоръчвам. Навремето се наложи да си взема заради една поп група, с която свирих и имаше договор за спонсорство, та поне цената беше добра (на половина)

 

Колега използва тези, чух ги, качеството е много приемливо, особено като се има предвид, че ти трябват за мониторинг на пеене, тоест не чак дотам добрия бас няма да ти е проблем

 

http://www.ebay.com/...=item53ed033828

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.