Jump to content
Българският форум за музиканти

La Music Academy


Macalpine

Recommended Posts

Здравейте ...

понеже забелязах че има интерес реших да пусна некфа информация за да може всеки заинтересован да има едно на ум.

Та започваме от най-важното за академията

местоположението е пасадена лос анжелис ( това е много красиво място със страхотен изглед разположено е на тихи хълмове и предразполага към свирене ) . Така наречения основател или просто казано founder e извезният jazz guitarist Frank Gambale , освен основател на резиденцията той е и преподавател . Академията предоставя възможност за убочение както на китаристи така и на барабанисти басисти и вокалисти . НО , казвам но защото едно такова убочение звучи доста добре но все пак рано или късно всичко упира до парите . Цената е 50 000 $ (долара) грубо казано само за семестрите учебниците струват по 340 $ на семестър ако не се лъжа отделно има и некфи такси по 40 $ затфа че си купуваш учебник или нещо от сорта (типично стил АМЕРИКА). Та дотук тфа са парите само за семестрите учебниците и таксите . Следва квартирата тя е 240 $ на човек за месец . Готеното в случея е че когато аз говорих с представителното лице Ирис Алба и тя ме вкарваше в компютърът

ми каза цитира : "чакай да отворя фолдер българия" Което след това ме наведе на мисълта че има и други българи в даскалото -> кандидата може да е с българин в стая . Междо другото преди 3 или 4 часа получих писмо от това училище което гласи че в момента има свободни места . Така че всеки които е свирил 1 година с учител и има излишни 50 хилки може да влезе без зор още този Август . Та да минем на сериозното . За кандидатстване не ви е нужен прословутия тойфел или сат . Трябва просто да знаете английски . Да изпратите демо си-ди със ваши парчета които ще просвирите лично ако ви удобрят да им изпратите 100 долара за грййин кард и апликейшн ;) и да попълните документите .

Относно документите . Всеки кандидат студент имаше някфо право да отиде там с родителите си но за това не мога да гарантирам . Та за докиментити там има някой фрапиращи въпроси от рода : Как оценявате разбирането си за музиката и са ви посочени цифри от 0 до 5 като 0 е зле а 5 - невероятно добре . Ако сте ходили на часни уроци или сте завършили музикално училище е добре да имате препоръки от учителите си . Ако сте имали студиен опит или концерти трябва да го опишете или да пратите снимки . Трябва да се напише и есе на тема - Защо мисля че Ла... академи е идеалното място за мен и дъра бъра още 10 смотани въпроса .

 

Интересен факт които може да ви заинтересува е че там са изнасяли лекции Planet X , John Scofield , Scott Hendersson , Cristina Aguilera (май че така се пишеше) и още 50 60 човека.

Та за момента тфа са основните неща . Ако все още има заинтересовани четете на официалния сайт на даскалото или просто се свържете с тях то телефона . ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярно,правописа има малко как да го оправиш,все пак роден език е.Колкото Ел Ей Ем Ей,единственото което не ме кефи че даваш бол пари и излизаш с една никва хартийка-сертификат,докато има други училища,където има бакълаварски и магистърски,че дори и докторски степени.Това от мен и опит-а ми с музикални колежи в УСА-та.Успехи!

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да инвестира такава колосална сума пари в обучение (или се пише УбОчение?) по музика, човек трябва да си зададе няколко въпроса. Като например: Какво иска да постигне с музиката, защо точно това даскало, с какво ще му помогне това обучение там и най-вече защо на западният бряг, а не на източния(ако говорим за рамките на УСА). Мисля, че би било утопично човек да си мечтае за нещо, без да има конкретна идея за какво иде реч. Познавам хора, които са учили в това даскало, познавам и хора, които са ги търсили да преподават там. Предвид, че не знам конкретните планове на автора на темата свързани с музика, бих казал просто, че човек трябва да е много наясно какво прави точно в това даскало. И една лека забележка - ако те приемат там ти дават студентска F-1 виза, а не зелена карта. Има няколко ОГРОМНИ разлики между двете. Като например, че със студентската виза нямаш право да бачкаш, освен ако след първата година на обучение не пуснеш молба за това, че нямаш кинти и т.н. и да ти дадат разрешително да работиш - иначе на черно... Абе и ей такива ми ти подробности.

 

А иначе за самото обучение - няма да ти преподава Франк Гамбале, ако на това се надяваш. Както и ако нямаш перфектна прима виста и ритмика, не свириш добре джаз, не познаваш перфектно теорията (гами, скали, акорди, арпежи) и т.н. ще се занимаваш точно с това. Което не знам дали си заслужава за тези кинти, при положение, че можеш да го свършиш и тук. А ако имаш тези умения и знания ще можеш адекватно да се включиш в ситуацията и да не си хиляди години назад от добрите музиканти около теб (в Л.А., където студийните кучета-китаристи са над 2000) :thumbs_up:

 

Поздрави,

 

Петър

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешката,както обикновено,е много прав.В зависимост от нивото на човека-китарист,повечето от материала,който ще научиш в ЛАМА,ГИТ или Бърклий можеш да го научиш и в БГ и то за много,ама много по-малко пари.ИМа много неща ,които не можеш да ги научиш в БГ,но те са обикновено на много напреднало ниво.Повечето хора ходят или искат да учат в подобни места,най-вече заради атмосферата(поне аз бях така).Просто допира с толкова много различни музиканти и музикални ситуации в такива училища е безценен!От друга страна,има толкова много добри музиканти из тези места,че ако не се научиш да се вдъхновяваш от тях и научаваш нещо,то определено ще се депресираш!Сцената в Ел Ей е наситена с добри и млади музиканти,а работа няма за всички,познавам няколко студийни китаристи и знам,че е много голям зор да се изхранваш с това,пък дори и да си Майк Ландау или Карл Верхайен.В кратце,както каза Пешо човек трябва да е наясно с целите си преди да се похарчи тази цолидна сума,освен ако мама и тати не са богати и просто наистина няма кво друго да ги правят тези 50 хилки.

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... повечето от материала,който ще научиш в ЛАМА,ГИТ или Бърклий можеш да го научиш и в БГ и то за много,ама много по-малко пари.

 

...Сцената в Ел Ей е наситена с добри и млади музиканти,а работа няма за всички,познавам няколко студийни китаристи и знам,че е много голям зор да се изхранваш с това,пък дори и да си Майк Ландау или Карл Верхайен. В кратце,както каза Пешо човек трябва да е наясно с целите си преди да се похарчи тази цолидна сума, освен ако мама и тати не са богати и просто наистина няма кво друго да ги правят тези 50 хилки ...

 

Това е истината - който има пари за харчене - да ги харчи по ГИТ, МИТ, ЛАМА, ПЛАМА. Аз давам по 10 лв на урок и ходя на уроци при Сашо кучето (Александър Петков) ;)

 

Тоя пич направо ми разби представите за музика - анализ, импровизация и т.н.

 

Убедих се, че не е важно къде учиш, а какво учиш, и за какво го учиш!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е истината - който има пари за харчене - да ги харчи по ГИТ, МИТ, ЛАМА, ПЛАМА. Аз давам по 10 лв на урок и ходя на уроци при Сашо кучето (Александър Петков) :punk_guitar:

 

Тоя пич направо ми разби представите за музика - анализ, импровизация и т.н.

 

Убедих се, че не е важно къде учиш, а какво учиш, и за какво го учиш!

 

 

Наистина...ако си в БГ и искаш да се занимаваш с китара сериозно ...или просто да навлезеш по задълбочено в музиката като цяло - не е необходимо да даваш 50 хил долара за това....Александър Петков е една от най добрите алтернативи за това, подписвам се с двете ръце под това си твърдение защото го познавам и знам на какво е научил страшно много музиканти мои лични приятели....а до колкото изгледа в пасадена или масадена калифорния и.т.н....Варна и околността където човек може да вземе за едно лято уроци при Сашо предлага подобни неща:dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е много полезна за онези, които биха поискали да оставят БГ, за да се учат на музика негде из чужбина! Спрете с този офтопик и наистина малко по-старателно писане, защото вече и аз се замислям дали пиша правилно... Ако офтопикът продължи, ще заключа темата, което няма да е добър развой за интересуващите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.