Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампов усилвател до 1300 лева


Voidhanger

Recommended Posts

Целта изобщо не е, да те обиждам, просто се опитвам да ти покажа друга гледна точка, която е важна тогава, когато искаш да намериш наистина хубав инструмент, или да влезеш на място с приятно обслужване от неозлобени и некомплексирани хора, където да можеш да пробваш инструменти и техника в добра обстановка. Твоята гледна точка е напълно допустимо, да си в валидна за теб, особено предвид мястото където живееш и ограниченията, които това създава. Но някои хубави неща освен лично отношение, изискват пари, а за да ги има тези пари, трябва да има клиенти. Иначе, сигурно и хляб може да си поръчваме онлайн, да се гледаме лошо и да се бием в гърдите кой от кого по-голям келепир е надушил.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 71
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Съмнявам се тези магазини да имат недостиг на клиенти, все пак столица е и хората имат по-големи възможности отколкото ние тук в малките градове.
Аз отдавна не съм влизал в физически музикален магазин и така се научих през годините да пазарувам, че не ми липсват. Иначе би ми било приятно, но както казах - нямам тази възможност. И не, това спестяване на пари не е заради келепир или да се хваля, даже и лошо не мога да гледам.

Правя го, защото ,както се казва от залъка си късам, за да се сдобия с нещо що-годе прилично, което да ми остане и занапред, понеже не съм богаташ и нямам богати родители или нещо такова и не мога както всяка година да си купувам нови неща. Все пак имам и друго хоби, което е не по-малко ангажиращо и евтино. Та така, относно по-евтиното и магазините. Съжалявам ако звучи плоско, но това е, не съм много добър в изразяването на мисли по форуми.

 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз не съм богаташ, пък за богати родители не може и да става дума, но честно казано, най-хубавите китари, които съм си купувал са купувани от магазин, на старо, нескъпо :). Както и всички кафемашини, които също съм купувал на старо (вече онлайн), освен една, която ми продаде приятел и една, която приятел ми купи от битака за подарък. Изобщо не става дума за снобизъм или възможности.

 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Късмет :)  Все пак съм решил, като пристигне китарката да отскоча до София някой да й направи сет ъп или там както се казва.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да смениш 20 китари Гибсън докато уцелиш,това и при Чибсон изглежда невероятно.Там поне цената е 300 не 3000.Тази работа изобщо не е за хвалба.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почвам да ровя,щот нямам друга работа.Опита ми с такива китари е скромен,но тези дето съм барал са пълна скръб.Направо се чудя как е записана всичката рок музика с такива дръвца.Явно е,че къстъм шоп няма нищо общо с масовото производство.Всяко ЛТД 1000 е произведение на изкуството в сравнение със студио или стандарт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подхващаш разговора с интересен тон. Гибсън са страхотни китари (особено по-старите), но както при всички китари, и при тях има по-добри и по-малко добри. Например, при тези LP с махагонов гриф (студио, стандарт), често се наблюдава къс тон на 3-то прагче, 3-та струна. Не е дефект, особеност на модела е. Също така, някои гибсъни имат по-дълъг и равномерен състейн от други, макар всички да са с много по-добър състейн от да кажем, масовите стратове и суперстратове. Изобщо, гротеската е излишна, всеки търси спрямо това, с което разполага и според критериите си.

Не е точно този пост на kolio_k, но и тук говори за същото:

Quote

За мен е много важно, когато става въпро за ЛП,натуралния ( не обработения после ) звук на китарата, даже на изключено, да има леко V Shape характеристика или иначе казано, средно ниските и средно високите да са по изявени от средите. Това е особенно важно за това,колко ясен ще бъде инструмента при свирене с драйв и колко артикулирано ще звучи и по никакъв начин не може да се постигне с пост обработка, зависи изцяло от качеството на дървото. При много студия ( включително и моите) средите бяха доста изявени, а на мен това много не ми допада. На някои това може да им харесва разбира се :)

На последно място ( но е и по значение ), състейна и глухите тонове. Глухите места на грифа са много сериозен проблем при китарите от този тип. И точно защото същите са много извести със своя състейн, който наистина е значително по добър, отколкот при китарите с флойд или тремоло например или от други материали, глухите ноти си личат толкова повече. Просто на мен ми е изключително неприятно ,когато всички тонове ,на Сол струна примерно, звучат изравнено и с дълъг състейн изведнъж някой е наполовина по къс.

Също много често при тези китари има една склонност, грифа или тялото да не харесва дадени тонове ( обикновенно Сол, ЛА, СИ ,МИ) и да ги гаси , в резултат на което тона постепенно престава да звучи и след 3,4 секунди бива плавно заменен от флажолет, обикновенно на октава по горе (ако сме късметлии ) или квинта или голяма терца ( свързано с обертоновия ред ). Досега не съм виждал нито една китара, която да е перфектна по отношение на състейн, предполагам,че е физически невъзможно, но все пак има бройки с фрапантни проблеми.

Досега не съм виждал китара, която да е чудесна във всяко едно от тези отношения, но лично аз, грубо казано, като оценявам една китара сумирам пл'совете и минусите, които и отркривам и по това решавам дали ми харесва.

Досега съм имал на разположение 6 гибсъна ( едно ЛП Студио, Едно ЛП Студио Премиум +, Един ЛП Стандарт Фейдет и 3 ЛП Стандарт), от които 4 са били мои и 2 служебни. Чак последния Стандарт и Студио Премиума ми се сториха наистина добър по горните критерии, с търпими забележки и от гледна точка

на цената. Все пак това са скъпи китари и човек наистина има право да очаква и съответно качество, което за съжаление не винаги получава.

 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ евала за търпението , както винаги. Нищо против LTD или личните мнения, но обобщението по отношение на "Гибсън" е най-малкото абсурдно, за да не го определям по друг начин.

така или иначе изпаднахме в офтопик сериозен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 minutes ago, Voidhanger said:

Евтиме ти занимаваш ли се професионално с ремонт и настройка на китари?

Сега твърде ограничено, поради липса на време, но в миналото, доста. В началото по-малко професионално, по-натам по-професионално. Живот и здраве, след години мисля пак, но вече не мога да върша тази работа вкъщи - трябва човек само с това да се занимава, в специализирано помещение, за да е всичко както трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз затова те питам, искам да се видя с някой да погледне новата китара и да настрои като хората старата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.