Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на микрофони и домашно кино


spascho

Recommended Posts

Здравейте,

Имам си драма, надявам се някой да може да помогне. Имам блу рей плеър с 5.1 звук на LG, телевизор (LG 65-ca, който няма вход за микрофон), който е включен в него и искам да мога да правя караоке. Купих (според мен несполучливо) два микрофона с мини смесител, който има изходи за чинч. Мога да ги включа в блу-рей-я, но тогава сменям инпут-а и не се чува звука от 5.1, а само микрофоните. Асимилирам, че съм направил неправилна покупка и главният въпрос от тук нататък е какво още да купя, за да мога да направя читаво караоке?

Благодаря предварително на отзовалите се :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако съм разбрал правилно, колоните ти се захранват от плеъра?
Ако е така, то опитай да включиш телевизора и микрофоните в пулта, а изходите на пулта в блу-рей плеъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е какъв е тоя пулт? И как включваш майковете, няма микрофони с "чинчов" вход...

Твърде вероятно е да не може да стане, тия плейъри и телевизори не са направени за такива цели (да смесват аудио от няколко източника).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз почти съм стигнал до това заключение и сам, но затова потърсих и професионална помощ тук. Отворен съм за всякакви предложения, какво да купя оттук нататък и да заработи всичко? Пулт? Смесител?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш някой да ти даде насоки напиши какво си купил. Освен ако не са някакви супер секретни модели и те е страх ЦРУ да не разберат, че разпространяваш инфо за тях... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или поне кажи тоя блу рей с какви I/O е, понеже най-лесно е да ти кажем да не захранваш с него 5.1 системата, а да си вземеш един 5.1 ресийвър, но за едно караоке да взимаш отделен ресийвър поне на мен някак не ми се връзва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че няма да стане, защото предполагам, че това е плейър с вграден аудио декодер + аналогови изходи за пасивни колони (евентуално събууфера трябва да е активен). В такава джаджа надали ще сложат много и разнообразни входове и изходи, евентуално някой S/PDIF за връзка с външна 5.1 аудио система (ресийвър с декодери и колони), за да може да се използва и само като плейър.

А нормален микрофонен вход пък да има... супер невероятно ми звучи, освен ако е някакъв "караоке" модел, може и да се произвеждат такива, знае ли човек...

Без конкретни марка/модел за джаджите, за да се видят спецификации, трудно може да се каже нещо със 100% сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Taка, днес ще изкарам моделите, ще приложа и снимки, тъй като не е системата у нас. Нямам проблем да купя плеър, ако съм сигурен, че ще работят 2 потока едновременно. Сега има AUX чинч вход на LG-то, но като го избера спира музиката от 5.1-то. Аз искам и музика и микрофони да работят заедно(логично, караоке е). Ако със пулт или със плеър може да стане това, ще си купя. Въпросът е какво да си купя за финал, за да работи всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.