Jump to content
Българският форум за музиканти

Spdif кабел


apoplexia

Recommended Posts

Въпросът може звучи глупаво, но не можах да си отговоря сам на база търсене.

SPDIF и Toslink кабел различни ли,т.е. дали вторият може да се използва за SPDIF? Искам да свържа Кемпера с аудио интерфейса и се оказа, че не съм помислил за кабел. С други думи този кабел върши ли работа? Ако не, какво да търся? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, едното ти е интерфейс, другото - кабел (оптичен). Което не изключва SPDIF сигнал да може да пренесеш с оптичен кабел, но и с коаксиален, а при втория да използваш чинчова връзка или пък AES/EBU. Всичко зависи от това каква връзка поддържат устройствата ти, в случая аудиокартата, която не каза каква е. И конкретно на въпроса ти - ако картата ти поддържа оптика (и не е с 3.5мм букса), вероятно да, може да ползваш кабела от линка ; ако обаче няма оптичен I/O - виж какъв има или направо кажи модела, за да ти кажем какъв кабел да си вземеш, но трябва да знаем и тоя кемпер с каква букса е, че иначе отговорът няма да е много достоверен.;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж в упътванията на джаджите какви точно са изхода и входа. Физически като куплунг/жица и... логически (?) като поддържан протокол.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е...всичко е от ясно по-ясно, сигурен съм, че и сам може да се ориентираш. Имаш чинчове и от двете страни, така че Тослинк кабела отпада като вариант.

Трябват ти 2 кабела от този вид, не е задължително да са от Амазон - има ги и по-евтини, но все пак не се хвърляй на най-евтините. Само дано правилно виждам чинчовете на кемпера, че сега като пак ги погледнах ми заприличаха на жакове, което не ми се вярва много...но ако случайно е така (гледам ги на малък екран и не виждам хубаво), тогава ти трябва коаксиален с жак от едната и чинч от другата...не че не може да ползваш и преходник, но за цифрови сигнали не е добра идея да се ползва, понеже има минимален риск за загуба на някой пакет данни от време на време ако преходникът не прави плътен контакт.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Или от Конрад за 2-3 лева, се е жица... :P

айде да не е баш такава, ама... виж нещо в Динакорд или друг магазин, става и за домашно аудио/видео.

Не веднъж съм ползвал каква да е евтина жица за S/PDIF връзки, включително в лайв риг - никакви грижи. Не казвам да е супер криминален кабела, но чак от някакви извънземни няма смисъл.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много!

Цената не е проблем, просто не съм наясно какъв точно кабел да взема :)

Сега видях какво съм постнал като линк * ама през телефона , докато детето спи...)... Не е лесно да си кьорав :)

Редактирано от apoplexia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига да има добра ширмовка, практически всеки кабел ще му свърши работа, разбира се ако не реши да го пусне по дължина да обиколи всички стени и да отиде в другата стая.:P

@apoplexia, би ли казал все пак модела на кемпера, че ми стана интересен с тия букси отзад - така по картинката не мога да се ориентирам в мащаба, но най-големият майтап ще е ако се окажат 3.5мм оптични.:slap:...само че не ми се вярва, понеже винаги слагат по един надпис 'optical'.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дължина от метър е предостатъчна.

Относно Кемпер, реално няма много вариации, т.е. само 3. (Power Head/rack; Not power head/rack and stage) https://www.kemper-amps.com/

Прилагам снимка, направен а току що

ke_spdif_1.jpg

Редактирано от apoplexia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така под този ъгъл ясно се виждат, че са RCA - взимай смело чинчовете и си готов.

 

П.П. За моделите кемпери, не знам - аз като чуя 'кемпер', обикновено се сещам за онова, дето с него хората ходят на почивка на морския бряг.:hysterical:

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря!

Понеже нямам музикален магазин наблизо, но се намира такъв подобен на техно веригите. Не е проблем да се поръча, но, ако има наличен, се спестява врме и разходи!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.