Jump to content
Българският форум за музиканти

Амп симулатори за PC и други устройства


Evtim Djerekarov

Recommended Posts

Здравейте,

Понеже от години ползвам едни и същи амп софтуери, и не може да се каже, че следя темата, искам да попитам, някой от вас информиран ли е относно новите софтуери, какво ползва, какво би препоръчал. Също така, появи ли се нещо, използваемо на андроид (с или без външен хардуер).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Amplitube 4, и по-конкретно British колекцията (симулации на JCM 800, JCM 900, SL'59, Silver Jubilee, и JMP, и съответно прилежащите им шкафове). Звучат доста добре, особено ми допадат симулацията на SL'59 и сребърната годишнина, и откъм динамика и резолюция на звука бих казал че е на нивото на Strymon-а ми. Преди месец излезе Ampltibue 5, където основната разлика е че са ъпдейтнали импулсите на кабинетите (т.е. са ги направили наново изцяло) с някаква нова тяхна си технология и методика, и че вече можеш да зареждаш и свои собствени third party импулси. Бях си на направил pre-order за базовия пакет дори, но в крайна сметка се отказах и писах на ikmultimedia за refund преди още да е излязъл - прекалено много разходи са за нещо което няма да ползвам (активно). Просто нямам желание да разцъквам софтуер - има прекалено много опции за моя вкус и докато натамъня звука и всичко вече ми е минал меракът за свирене. Помня как звучеше Amplitube 2 - скокът е много голям.

Опитът ми с Андроид е доста скромен и 100% неуспешен - нищо не подкарах като хората, но там проблемът може и да е в моя хардуер (аудио интерфейс + телефон), и зарязах идеята. Мисля че тук Apple са много по-напред с материала.

Заглеждах също и Bias FX 2, който също изглежда и звучи много примамливо, но не съм пробвал лично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам TH-U - Overloud и друго май не ми трябва. Има го в Rutracker, супер е. Безброй лампови симулации и много други галимации.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Съвет - избягвай, моля, референциите към тракери - не е прието във форума.

Поради много причини и на мен ми дотрябва софтуер за свирене, най-вече покрай разходки в отпуски, карантини, които прекарваме извън дома и т.н. И прегледах доста и вкарах и известни суми. Споменатия Amplitube 4, от който си и купих някаква вариация, абсолютно НЕ ми харесва - за стилове с много драйв вероятно е ок. Фендър/винтидж Маршал симулациите са компромисни (като пиша така, защото възпитанието не ми позволява да кажа, че са ташак :) ).

Пробвах и една торба други комерсиални и некомерсиални продукти, които вече забравих, но това, на което финално се спрях като най-добър компромис е Neural DSP - Archetype: Cory Wong - симпатичен, no-nonsense modeling на основните неща, които ми трябват - за "яка бичкия" вероятно не стават - но Neural DSP имат и там подходящи плъгини, които обаче не съм тествал.

Споменатият, който си и взех - звучи най-добре от всичко тествано и е най-близо (като това за всеки е относително) до динамиката на истински чист или с лек драйв усилвател. "Неприятната" част е, че изисква относително мощна машина и аудио интерфейс със стабилни драйвери. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Baby Thomas changed the title to Амп симулатори за PC и други устройства

^Показва как за всяко нещо си има публика, A4 за моите уши е приемлив :) А и го взех на сериозно намаление преди две години.

Neural също изглежда супер интересно, и този пакет поне ми изглежда като да има всичко необходимо и да е доста сносна цена. Много ми допада това че няма 215364756 неща наблъскани вътре - нещо което в Amplitube ме дразни.

В тоя ред на мисли бях пробвал да пробвам (хех) и S-Gear на Scuffham Amps, но просто не успях да подкарам демото на моята ауиокарта и нямам никаква представа защо, но също е примамлив вариант в смисъла на това че не е наблъскан със триста камиончета, нито от едно от които да не става за чеп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все още няма по-добър от Helix Native. За притежатели на Helix  е $100. Иначе $400. Този плъгин има всичко! С Cantabile или Gig Performer си е цяло студио (изпробвано).

За Android съм пробвал AmpliTube, но си е любителска работа, като останалите за тази ОС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да приемем, че за всеки това е относително - най-доброто за едни, не е най-доброто за други - хубавото е, че всички (или поне почти всички) имат trial версии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега пробвах TH-U - Overloud - доста добра!

Преди това пробвах BIAS FX и BIAS amp с променлив успех, както и Amplitube 5, която избощо не ми хареса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм фен на изчистените плъгини, такива "много в едно" като BiasFX, Guitar Rig и т.н. не ме кефят. В последния албум, който смесвам, китарите са с Ignite Amps Emissary - заедно с NadIR плъгина за импулси правят много добър масивен звук за бичкия. За clean и crunch не мога да препоръчвам, защото не ми се е налагало да смесвам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Neural DSP, Kuassa, Bias Amp + FX и Scuffham S-Gear са продуктите, които според мен звучат най-добре. Всичко останало ми звучи като компромис щом става дума за VST/AU amps...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сънчо, преслушах Archetype-а в youtube и наистина звучи поне един клас над класическите усилватели в софтуерите, които познавам. Представя се прекрасно за звуци на границата на изкривяването. Понеже споменаваш системните изисквания, имаш ли наблюдения какъв процесор би изисквало това нещо? Интерфейса вкъщи с скромен, но мисля приличен - Scarlett-че 2nd gen.

 

 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравих също да кажа, че в моя опит, дори GR5 ползвам на 96KHz, на високата резолюция на енджина, което много измъчва горкичкото лаптопче.Стандартните настройки на 48k звучат поне за мен, по-зле. Този Cory Wong, една 3.6-гигахерцова десктоп i7-чка от 4-5 поколение ще му стигне ли? 

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами най-добре е да свалиш Trial-a и така. Мен ми направи впечатление, че просто заема повече системен ресурс - не съм имал проблеми, но тук е i9 + RME.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.