RaverWild 82 Posted February 23 Верно, че се включвам със закъснение и не съм изслушал горе-споменатото, но гледам нищо от това, което слушам не е в списъка. Дали съм консервативен за метъл - вероятно съм. Нямам представа дали да е в някой от тия двата списъка или нов, но липсва "Obsidian" на Paradise Lost. А за 2021г директно давам първо предложение - "Necroceros" на Asphyx. Но аз и двете банди си ги слушам от 1991г и винаги ще ги подкрепям. Тия поне никога не ме разочароваха, за разлика от Сепултура. Макар че, споменавайки Sepultura, които не слушам откак Макс си тръгна, трябва да кажа в класацията за 2020 липсва "Quadra" - слушах го и доста ми беше харесал. Заместникът на Игор доста приятно се справя, поне по мое мнение. И говорейки за класика в 2020г, броим ли ремастерираните? Че нали Blind Guardian преиздадоха малко... 1 Share this post Link to post Share on other sites
TONY 973 Posted February 23 "Necroceros" на Asphyx. е споменат в сътветната тема за 2021, за месец януари. Албума е добър, но за екстремен албум на месеца мисля, че гърците Йот Ирия YOTH IRIA - As The Flame Withers нямат конкуренция ( а и не само аз така мисля) След като изтече феруари - ще пиша бандите за него месец. Интересен месец се оказва. Албумите на екстремните банди рулират. Има няколко добри не екстремни...но вероятно феруари да се окаже и най-коравият в края на годината. Това е за темата за 2021. Тук си пишем за 2020-та. Куадра е добър албум, просто забравям да включа всичко, така че допълвате. ПС - ремастерите не ги броим за нови, но спокойно може да ги споменаваме. Аз също слушам ремастери и в няки случаи ги предпочитам пред оригиналите. Share this post Link to post Share on other sites
TONY 973 Posted February 23 Още един албум, който съм пропуснал да чуя, а си заслужава да е сред най-добрите на 2020-та за рок/хард рок. Wishbone Ash - Coat Of Arms Share this post Link to post Share on other sites