Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да изберем име за своята група


Recommended Posts

Как да изберем интересно име за нашата група

 

Търсители лесно запомнящо се, интересно и оригинално име за вашата банда, ето няколко стъпки, които биха ви улеснили.

 

Стъпки

 

1. Намерете прозиволна дума в речника и кръстете така групата си. Това напраиха и REM

 

2. Използвайте поп-културна база, известен пример са Veruca Salt, които взели името си от книгата "Чарли и шоколадената фабрика"

 

3. За име на вашата банда използвайте инициали от имената на членовете на бандата. Така NSYNC получили своето име.

 

4. Направете списък с любимите си думи, и съчетайте някой от тях

 

5. Харесайте си някоя много хубава дума и я напишете цялата грешно, вземете името на стара банда или такава който никой не харесва и напишете името й на обратно

 

6. Използвайте име, което е вътрешна шега или има важност пред вас. Използвайте името на обикновено или необикновено цвете, както Snap Dragon например. Говори с другите членове преди да кръстиш групата, защото име което на теб ти харесва може да не се хареса от другите.

 

7. Обиколете магазините и си харесайте някаквки имена на храни и ги съчетайте в име на банда, например Black Eyed Peas и Red Hot Chilli Peppers. Кръстете бандатата си на нещо до което живеете близко, например Linkin Park

Старайте се името ви да е поне от две думи дори и прости да са, това ще направи името ви по уникално.

 

8. Помислете за дума която описва стилат ви на музика, или нещо което всички харесвате.

 

9. Ако ще звучите като някоя банда (Например Metallica) изберте някоя от лубимите ви техни песни и се кръстете така (Например Fade To Black)

 

10. Ако не можете да изберете име прочетете някоя от старите колон с книги на David Barry, Те се пълни с интересни предложения за имена на групи.

 

11. Ако имате няколко имена между които се колебаете направете анкета, за да разберете какво мисли аудиторията.

Така ще бъдете по сигурни, че хората ще харесат името ви.

 

Много се извинявам че обърках раздела

Редактирано от IFo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мдаааааа...употребявал съм повечето от гореспоменатите методи :)

 

Макар че аз съм и голям привърженик на словесните каламбури от сорта на:

 

Bay Crows

Hedgeband

Blinkin Fart

Supermass

Meat Leaf

Fatallica

Speed Roll

...

Редактирано от Chrysalid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна тема! Ние стояхме няколко месеца без име :), след което избрахме такова, което вече се е харесало на едни немци - ОКСИМОРОН , но в крайна сметка сме в нов състав и ще трябва да мислим ново име :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, скоро бях изправен пред дилема за име на група, първоначалната ми идея беше PATZULL но след извесна доза размишления стигнах до далеч по звучното и многозначително Avril In Blood, което определено беше добро хрумване, тей като покрай колежката Аврил Лавин имаме към 25000 посещения на профила в myspace за 2 месеца :thumbs_up:

 

Тук може би е момента да отбележа че в нашето име не става въпрос за нея, а за месец Април, щото тогава събрахме групата (аврил е април на френски)

това обаче не попречи на глупаците от myspace да ни изтрият първия профил, най вероятно по неволя, защото всеки ден правят по 100 фалшиви профила на аврил лавин.. и явно разчиствайки ги са забърсали и нашия... но сега слава богу вече 1 месец няма такива проблеми, и се надявам занапред да е също така

 

другото готино е че явно съм първия човек който се сеща за това, в днешни дни е много трудно да измислиш име на група без да се дублира с някоя друга, намираща се на другия край на земното кълбо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Дизайна на http://www.myspace.com/avrilinblood ми хареса страшно много, поздравления! Човек рядко може да види толкова изчистен, непретрупан и в същото време метълски лейаут.

 

За съжаление, MySpace постепенно се превръща в сбирщина на грозни сайтове, с алогични дизайни, никаква семантика и ползваемост, и посрещащи те с няколко javascript грешки, а не бива да е така, защото има огромна посещаемост. Собствениците трябва да направят нещо в посока подобряване и орязване на възможностите за къстъмизейшън на профилите там, защото дори и да имат милиони уникални посещения, определено ще започнат да губят редовните си посетители. Мен поне ужасно ме дразни когато на 7 от 10 профила ми се отвори дебъгера на Visual Studio .Net и ме попита дали искам да дебъгвам. Или когато незнайно защо някой е сетнал черен скролбар на черен фон в лявата страна на екрана (:

 

Вижте например това: http://www.myspace.com/soybuddha

Редактирано от TerminalFrost
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майспейс е отвратителна боза, която не е за хора със слаби нерви и машини. Има профили, които толкова нагнетяват, че в офиса не мога да ги отворя по 10 минути и накрая Opera гръмва (!). Няма такава простотия.

 

Малко по темата: кефя се на Cupola, щото е съвсем простичка дума, има нещо мистично и загадъчно в нея, пък същевременно никой не се е сетил. Е, аз се сетих. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Много хубава тема. Особенно, когато се измисля име на група, трябва да се знае освен това, какво означава, но и дали няма вече такава вече създадена и регистрирана по света група. Аз например така, догато бях в природо научния музей видях препарирания кондор и познайте, как се казва групата ми - "Кондор"!!! Проверих навсякъде, дали я има поне регистрирана, засега не намерих друга група с подобно име и дано и не открия. Не, че е някакво супер яко име, просто мене си ме кефи.

 

УСПЕХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хммм търденето в гугъл на condor band само на първата страница показва 2 групи, едната даже и албум има...

 

кой знае нататък още колко има

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хммм търденето в гугъл на condor band само на първата страница показва 2 групи, едната даже и албум има...

 

кой знае нататък още колко има

Да бе, и аз сега взех, че ги открих!!! Досега, каквото и да търсих, все ми излизаха някакви сайтове на птици!!! Еми ще сменям името!!! И на мен ми се стуваше странно, но сега, както се загледах в търсачката ги забелязах. А те са били пред очите ми!!!

Благодаря, че ме накара пак да погледна!!!

 

УСПЕХ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ние па се кръстихме Offroad не защото всички сме фенове на Offroad-a и бръмчим постоянно из планините, горите и ливадите с квот набараме на 2, 3, 4 и повече колела, а заради това което се крие зад този термин. За нас това не е просто "извън пътя" а е по скоро "там където за някой пътя свършва за други точно там започва"

 

в интерес на истината доста бързо го измислихме, но наистина мога да си представя как може да се зацикли

 

поздрави

алекс

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.