Jump to content
Българският форум за музиканти

Работа на китарен ефект


Recommended Posts

Здравейте. Купих си overdrive tc electronic и установих, че ефекта се включва при отпускането на бутона, а не при натискане. И обратното- изключва се при натискане, а не при отпускане. Не съм виждал до сега такова чудо. Това нормално ли е или е някакъв дефект. Защото със сигурност е страшно неудобно, поне за мен. 

Разглобих го и виждам, че ключа е на платката и е с 12 крачета- две групи по 6. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е счупен. Работи перфектно, само че  по различен начин от това, което съм виждал. Въпросът ми всъщност е, това някакъв друг стандарт ли е и среща ли се при други ефекти, или има друго обяснение....

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

       Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. 

Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака.

Редактирано от Krasi63
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва.

Не мога да редактирам по-горе постовете.

Редактирано от Krasi63
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно....китайски   "стандарт".

Предполагах, че има някакво логично обяснение , но явно не......

Иначе, свиква се и може да се използва....и да се улучва времето...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер.

На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал  до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. 

Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. 

Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш. 

Редактирано от Krasi63
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

? Няма начин..... ако бяха жичка- две, може би, но по платката с поялник..... ще си го ползвам така. Вече свиквам...?

Благодаря за отделеното време и съветите....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.