Jump to content
Българският форум за музиканти

Купувате ли на сляпо?


Yo The Real

Recommended Posts

Ако ударят негов сигничър модел с това качество, ще са съвсем върха (особено имайки предвид разликите в цените между един стандартен и неговия сигничър модел от примерно предишната му любима марка). Но пък от друга страна там ще могат да ти обяснят, че зле прикритата пукнатина имитира някоя автентична на негова китара, а пък разстоянието между струните при нъта може да се окаже негово, къстъм (ама много къстъм), нещо такова... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с нъта е някакъв майтап сигурно.Даже на Китайските инструменти тези работи са точни,като размер може да са залепени на криво,но шеста струна да е на ръба на праговете,а първа да е на три мм навътре и видимо струните да са на различно разстояние.При това при скъп инструмент.Гибсън седи на стара слава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждал съм ново Гиби с монтиран по-тесен нът, при което оставаше 1-2мм "празно" (гриф без нът реално). Грам идея нямам как може такъв инструмент да го пуснат в продажба, дори да е Стагг или нещо друго от 200-300 лева, да не говорим за Гибсън. Ама ей го е на! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип е недопустимо - факт. Обаче, човек може да го погледне и като позитив. Показваш на магазинера дефекта, той ти отбива поне 50лв от цената, с тях взимаш китарата, носиш я на лютиер, който ти изработва нът от кост за твоята китара и така си на далавера, защото фабричният нът е от пластмаса. Ако има как за същите пари да вземеш такъв от кост специално изпилен за предпочитаният от теб екъшн и дебелина на струни - супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е ли по добре да хвана китарата за грифа и да му взема мярка за шапка с тялото.От Томан предлагат и професионален сетъп за 30 евро.Добре,че са на далеко.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарата беше запечатка, не мисля, че Томан имат практика да проверяват инструментите преди да ги изпращат, без клиента изрично да ги е "помолил".

Иначе предлагат и минаване на Plek машина, срещу съответното заплащане, но Gibson също твърдят, че след 2019-а всяка от китарите им минава на Plek :D

Естествено, че първата ми идея беше да пиша на Томан да ми върнат едни 100-150 евро от цената и да си направя bone nut при Мишо от Mojo Gear, но след това си казах, че за да е така нъта кой знае какво още може да има по китарата. Почнах да се вглеждам в бриджа - дали е на правилното място, дали грифа не е разцентриран и той и накрая видях ценпантината в главата, която ви показах на снимка. Вече не исках да отбивам 100-150 евро, исках си парите обратно...

Редактирано от GKuzmanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.