Jump to content
Българският форум за музиканти

Слушалки за дигитално пиано


No.14

Recommended Posts

Здравейте,

моля, препоръчайте ми добри слушалки за дигитално пиано.

Предпочитам да са полу-отворен тип, да покриват изцяло ушната мида (over-ear) и по възможност да са бели :) . 
 

Бих направила компромис с цвета, разбира се, за сметка на качеството.

Определила съм си максимален бюджет до 200-250 лв, но най-вероятно и там бих могла да помисля за малко повече, ако действително си заслужава :).

Благодаря ви предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В следния ред:

Sennheiser HD599 - 300лв (имам предшественика им 595, перфектни са)

Sennheiser HD559 - 150лв (почти подобни на предишните като звук, за половината пари са перфектни, но съм чувал оплаквания от качеството на материалите)

AKG K240 Studio - 100лв (много популярни слушалки, прекрасен звук, за цената си са екстра, макар че изглеждат малко паянтови като качество)

Superlux HD-681 Evo  - 60лв (тези имат бял вариант, получих ги като подарък преди време от една голяма поръчка, за тая цена е изумително колко са добри ?)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря!

Точно Superlux си купувам вече два пъти, но ми издържат около две години, след което кабелчето, влизащо в слушалката, се прекъсва (явно заради прегъването). Иначе и на мен много ми допадат за цената си.

Ще проверя и другите изброени :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

250 Ома е бая височък импеданс и ако пианото няма добър амп, може да са тихи, иначе съм имал такъв Байер и са добри слушалки, съизмерими като качество на звука със Зенхайзерите. Според мен за употреба с дигитални пиана, особено от ентри-левъл класа, където е пестено от всичко, е по-сигурно да се ползват слушалки с по-нисък импеданс, до 50 ома.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 19.11.2020 г. at 15:53, CyberGene написа:

...получих ги като подарък преди време от една голяма поръчка, за тая цена е изумително колко са добри ?)

Като каза подарък, само ще споделя за едни световно неизвестни слушалки, от които също получих като подарък 2 чифта покрай покупките ми на пиана от Мюзикер. Става дума за този модел, към който бях доста резервиран, предвид че фирмата изобщо не ми е позната, но когато ги получих се оказа, че свирят много меко и балансирано, а и поне на моята глава ги чувствам доста комфортно. Въпреки, че имам десетина чифта от различни марки, рядко слушам на слушалки и тези само ги пробвах с комплексен саунд. Нямам представа как ще се представят с някое от пианата ми (не ми пречи да пробвам), но гледам, че са 32 ома, в момента са на Black Friday цена, а и ако клиентът не ги хареса, може да ги върне до края на януари 2021, та затова реших да ги спомена.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен суперлуксовете ми бяха от Музикер. А тези Lewitz изглеждат като копие на Audiotechnica M-50x, които са едни от най-популярните и харесвани слушалки, та ако копието не е само на външен вид, не се съмнявам, че ще са добри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От АТ всякак бих предпочел по-ниския модел (ATH-M40x), но това е друга тема. ;) Нямам представа как звучат в сравнение с М50х, понеже не съм имал такива, но за hi-fi слушалки и особено за цената от 47 лв., която е в момента, звучат много приятно и определено не са правени в някой китайски гараж.⚒️

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ви благодаря за включванията!

Аз в крайна сметка поръчах Sennheiser HD599 и даже вече дойдоха.

Относно дискусията за импеданси (от която нищо не разбирам :) ), пианото ми е Kawai CA78. Дали са подходящи в този случай?

Честно казано, на пръв поглед не мога да преценя, звучат ми леко глухо сякаш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

CA78 има хубав слушалков усилвател, който е проектиран от Onkyo и даже имаше някакви настройки какви слушалки са - отворени, завторени, с по-висок импеданс и т.н. Но така или иначе сте взели прекрасни слушалки и вярвам, че няма да съжалявате :)

Ако звучат глухо, може да пробвате с тези настройки и да видите дали ще подобрят нещо.

Има една настройка какъв тип слушалки са "Phones Type setting", там по подразбиране е "normal", сменете го на "open". Също така има една нстройка phones volume, пробвайте и нея да я смените да видите дали ще подобри нещо, тя е направена за слушалки с висок импеданс. 50 ома не е много висок, но не е и нисък, така че може и от там да дойде някакво подобрение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Глухо" в смисъл, че няма детайлност ли? От HD серията аз имам един подобен по-стар модел (558), не е нещо особено, но определено не му липсва детайлност. Всъщност сега се сещам, че преди няколко месеца бях чел някакво аудиофилско ревю точно за HD 599 от човек, дето е имал 598 и май споделяше същите впечатления, че спрямо предишния модел тия звучали някак мътно...ако мога да го намеря, ще сложа линк.

Edit: Намерих го. Според мен е въпрос на свикване с новия звук, а и ако има опция за някакви допълнителни настройки от пианото, би трябвало да се подобри малко ситуацията, която не ми се вярва да е чак толкова зле дори и така.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

“Глухо” като да идва отдалече, като да е леко “мътно”... И аз не знам как точно да го обясня, понеже не съм професионален музикант, само любител :).

А може би още не съм свикнала и с разликата, понеже не съм ползвала отворен тип досега.

Иначе от настройките на пианото смених типа на слушалките на “open”, пробвах да увелича звука им от там, но пък тогава ми идва прекалено “остър”.

Има също настройка за SHS mode: normal и wide, имате ли идея за какво е?

Извинявам се за аматьорските обяснения :) и благодаря за търпението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, винаги е малко странно, когато за пръв път сложиш отворен тип слушалки. :)

А това SHS mode доколкото си спомням беше някаква опция на Kawai, която разширяваше стерео базата (пространствеността) когато пианото се ползва на слушалки.Що се отнася до острия звук при смяна на отворен тип слушалки. пробвайте да зададете 'полуотворени' вместо това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пуснете слушалките на средна сила да свирят няколко нощи. Има истина в разсвирването. След 24 часа постоянно свирене звукът се променя осезателно към добро. Не се сетих че импеданса може да създаде проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.