Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на аудио интерфейс


Voidhanger

Recommended Posts

ВСеки си има предпочитания. След доста четене стигнах до MOTU M2 и Steinberg UR22C, но ще взема Motu.

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според това, което четох в  gearslutz си работи добре и при Интел и при AMD. Оплакванията са от по-стари компютри и некой дето не си е обновил драйверите или биоса при AMD. То за всички интерфейси има и положителни и отрицателни отзиви. 

До 10-ти декември със сигурност няма да съм поръчал, така че имам още време за четене и премисляне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От друга страна обаче се чудя дали има смисъл да давам близо 400 лева  за Motu M2, след като има Behringer UMC204HD за 200 кинта. Да, някои казват, че сравнен с MOTU, Behringer звучи сякаш отгоре има одеяло, но пък от друга страна няма докладвани данни за неработещи Уиндоуси или други мизерии. Тези модели ми харесват, защото и двата входа отпред стават за китари, докато при повечето в тоя клас - само единия.

Стайнберг ме харесват повече от Behringer,  но и при тях е само един HI-Z входа.

Та си мислех, че вместо давам 400 кинта, 200 мога да ги усвоя, като посъбера още и си взема някакви що-годе читави монитори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, прекалено задълбочено проучваш интерфейси в най-ниския клас и се хващаш за някакви опции, които за 99% от хората са незначителни, като това дали само единия или и двата входа стават за инструменти. Може и да искаш двама да свирите едновременно, ти си знаеш, но аз не бих се замислил за това дори. Друго, което си слагаш прекалено много на сърце е това, дали ще работи с уиндоус 10. Разбира се, че всеки актуален интерфейс ще работи с уин 10, това е операционна система на 5 години вече. А дали да дадеш 200 вместо 400 лв си зависи само от теб. Ако си готов да пренебрегнеш ефекта на одеялото, не виждам смисъл от дискусията даже, взимай възможно най-евтиния и готово.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двама едновременно дали ще свириме не зная, но пък за всеки случай...Верно е, че твърде много се задълбочавам. А това с одеалото едва ли ще го усетя - та аз досега никога не съм имал подобна машинка, сега си правя нещата с вградената карта и си звучат добре, представям си с това как ще прозвучи всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е*ал съм го, взимам Берингера за 180 кинта и мир. Даже и по-големия модел за 240 лв също си заслужава, ама не ми трябват толкова дупки. Благодаря на всички за насоките и мненията, бяхте ми изключително полезни!

Сега идва ред на мониторите :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 1 час, Voidhanger написа:

Сега идва ред на мониторите :D

И понеже вече имаш опит с чуденето, ако и с тях започне същото - направо взимай най-евтините. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 20 часа, Voidhanger написа:

Та си мислех, че вместо давам 400 кинта, 200 мога да ги усвоя, като посъбера още и си взема някакви що-годе читави монитори.

Това горе за най-евтините монитори беше казано на майтап, както вероятно си разбрал. А иначе правилно си се ориентирал, че правилните монитори са по-важни от някой наточен аудиоинтерфейс. Понеже работя отдавна, от личен опит мога да кажа, че през 90-те слушах на разни hi-fi колони (макар и хубави) и вкъщи парчетата ми винаги звучаха класно до момента в който не си ги чуя по радиото - срам и позор, особено ако преди мое парче беше звучало някое западняшко...разликата беше меко казано драстична. Това продължи докато един ден не качих Веско Койчев в колата ми и не го закарах в склада на Динакорд, където единствено все още разполагаха с остатъчни бройки на Yamaha NS-10M studio. След като ги взехме ми трябваха само няколко месеца да ги пасна с подходящия усилвател, да свикна със звука им и продукцията ми някак магически се унифицира и започна да звучи добре както вкъщи, така и навсякъде другаде. :) Сега има доста голямо разнообразие в ниския и средния клас, а относно M-Audio-то на което си се спрял, нямам никакъв опит, понеже досега не съм имал нищо тяхно. Послушай малко тестове и сравнения ако нямаш възможност да ги чуеш на живо и ако ти харесат - взимай ги (поне по данни са добри), но ако не ти допаднат, продължавай с търсенето на други, защото наистина е изключително важно на какво слушаш (имам няколко различни чифта и всеки звучи абсолютно различно).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че човек с такъв опит споделя тези неща :) 

Честно казано, толкова сериозни при мен не са нещата, наистина това ми е просто хоби и нямам нужда от скъпи колони. Искам просто да имат и достатъчно бас и да са сравнително верни. Този конкретен модел на M-Audio мисля, че ще ми върши работа. Все пак и бюджета ми е не повече от 500 лева за колони, в това число и втора употреба. Следя един немски сайт и там има добри оферти.

А Ямаха-та за която вие говорите е класика в жанра, доколкото си спомням. 

Редактирано от Voidhanger
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Off/ Е да...и те си имат слаби страни, но са в доста добро съотношение плюсове/минуси с превес на плюсовете. Първоначално бях започнал да ги пасвам с различни модели усилватели на Yamaha, но бързо се отказах, предвид, че звучаха ужасно постно без никакви детайли, след това преминах на други японски марки и някъде към десетия намерих подходящия, който им разкри истинския потенциал. :) Сега е по-лесно, понеже има много избор между активни монитори на достъпна цена и няма какво да им се пасва, но що се касае примерно до активната HS серия на Ямаха, нямам такива, но съм слушал множество сравнителни тестове с други марки и далеч не ги намирам за реалистично предаващи оригиналния звук монитори в различни използвани стилове музика - някъде са по-добре, другаде доста далече от оригинала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.