Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
dawgsofia

Относно торентите и авторското право

Recommended Posts

Здравейте. Не зная дали в този форум може свободно да се говори по тази тема :) но ще постна тази тема тук.

Имам малко дилеми относно торент файловете. Попринцип си купувам бийтове под формата на construction kits но знаете България колко е свободна на тема торенти и т.н. но не ползвам например construction kit от ру тракера. и е малко странно да видя нещата дето купувам как ги има за свободно сваляне. Та въпроса ми е как стоят в тоя случай нещата с торентите. Примерно ако не го купя а го сваля. как стоят нещата с YouTube понеже не желая да ми бъде дадена черна точка (наказание за акаунта ми) и след като е Royalty - Free но е от торент важи ли още правото на Royalty Free? след като неможе да бъде доказано че е платено? и като цяло искам да ползвам например acapella kit или Construction Kit но след като не съм го платил ? Как стоят нещата като цяло по тази тема :)
Благодаря :)
Извинения ако темата не е подходяща за форума ви :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Отговорът едва ли ще е твърде оптимистичен, но чакам и аз да го чуя, ако има из форума някой по-вещ в това право.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

Аз писах и с хора извън България и попаднах на едно момче което е адвокат по нещо си та той ми обясни накратко drumkit-овете може да си ги ползваш Melody-то също свалени и може дори да припечелиш някой лев ако не те хванат. накратко kit-овете имат license файл но дали изискват от всички използвали тоя документ например Cymatic ги ползват хиляди продуценти пък никой не го боли за тея неща .. но неговото мнение накратко е по добре НЕ понеже е нелегално дори и pitch-нато пак могат да го доловят. но например аз ползвам Splice и от 20-30 бийта с тяхно съдържание 2 ми бяха detect-нати и само спряна монетизацията писах до YouTube и си ми пуснаха всичко стандартно. Накратко има шанс да ги detect-нат но и не разбира се винаги може да се купи след detect-на сътвотният пакет и да представиш License file но относно Construction Kit-овете е странно мога да аранжирам целия бийт и също има License file документ същия като мойте дето съм закупувал .. та накратко сложна работа е тва авторско право и с тоя модерен свят дето по не зная какъв алгоритъм ги засичат .. си е .... та накратко аз реших да си продължа по стария начин плащайки поне бийтовете под форма на kit-ове drumkit-овете да бъда честен никога не съм ги плащал получавал съм при покупки но си свалям FREE :D А софта знаете как е хаха в БГ 90% 5 пари не дават за AULA кво да се прави късметлии сме си ... но накратко с удоволствие бих чул и някой от България компетентен по тая тема :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тоест всичко е окей докато не те хванат, след което спира да бъде окей? Дам, звучи ми като нашенския си манталитет :) 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Като цяло ДА :D поне филмите софта и музиката ни все още са аванта god bless zamu*** :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не мисля, че този извод е с позитивен подтекст и повод за радост.

И е хубаво това да си го припомним следващия път като се запитаме защо политиците са корумпирани и крадат. Защото нещата вървят отдолу-нагоре, а не обратното. Ако човек си "крадва" софтуер, филмчета и музика и го смята за нещо много яко, да не се учудва, че това разбиране се екстраполира и нагоре.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Абсолютно съм съгласен с изключение на това че нещата вървят от долу нагоре. Пороворката е "Рибата се вмирисва от към главата". Тея от долу гледат, че на тези отгоре им се разминава и правят като тях а не обратното. 

Иначе положението е следното: когато крадеш - god bless read_rules, като теб те крадат - егаси държавата. 

Не че не си го заслужават по някога... сега като Дисни+ ми отказват регистрация вече втори сезон на Mandalorian - нямам голям избор. И този пример моментално убива всичко хубаво казано до сега. :)

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Еми и аз искам да гледам новия Фарго, бих си платил за Hulu в България... няма как. От години не бях ползвал торенти, вчера изтупах прахта. Но да де, говорехме за друго 👍🏻

Share this post


Link to post
Share on other sites

Принципно е така контактувал съм и с хора от други държави като Франция и други дето там се плащат тея неща и да ви кажа честно и те приемат пиратството просто нямат избор. лично аз съм пращал плъгини в такива държави но все пак там могат да те санкционират.но истината е че по голяма част в БГ свалят торенти и може би замундата ни е най популярния уебсайт дори бизнес сайт все пак текат там много реклами. и да ви кажа аз се радвам че имаме тая вратичка може би един от най голямият плюс в БГ. защото замислете се колко пари щеше да ни струва целия софт. Не е казано че е редно но пък на артисти от други страни пък никак не им е лесно като трябва да плащат. има много такива дет плащат други търсят free а други кракнати неща и понякога се получават караници между тях .. но е някакси балансирано едните се нерват понеже го плащат а други го искат пиратската. Лично аз си откривам както казах пакетите FREE но ги плащам странно е но всеки с избора си. руснаците например в ру трак*** си споделят всичко. Даже контактувах с човек който продава китове и му казах че ги има FREE под формата на торенти той вика : много такива има даже ми каза ползвай ги . но предпочетох да не ги свалям. но както казах всеки с избора си и най вече бюджета. аз се радвам че имаме такива привилегии real shit но ви разбирам и вашата гледна точка ... но все пак не съм политик аз съм просто пират без кораб хахаха :) Peace хора . продължавам да следя темата :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Темата завива в малко сиромашко-тарикатска, или иначе казано фекална посока. Има и правила на форума за пиратството. Така че, дай по-добре да не превръщаме темата в нашенска селска вечеринка. Остава да започнем да се оплакваме от политиците и да си говорим за манджи в нея и картинката ще стане пълна.

 

 

Edited by Evtim Djerekarov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.