Jump to content
Българският форум за музиканти

Roland FP-10 със Sennheiser HD 599 слушалки - отчайващ звук!


goodpeace

Recommended Posts

До преди седмица никога не съм имал пиано. И най-после мечтата се сбъдна, купих си Roland FP-10. Викам си, като е гарга да е рошава - трябва да си взема и много хубави слушалки! Четох, рових, едни от най-прехвалените се оказаха Sennheiser HD 599, даже на едно място бяха обявени като най-добрите, номер едно за дигитално пиано от всичко останало за 2020! Кай, вадели кристално чист звук. Поръчах ги, дойдоха, сложих си ги и си викам - ей сега ще се размажа от кристален звук и блаженство! Пианото ми е най-любимият инструмент... И се рамазах от тотално разочарование! Потрес направо! Глух, замазан, като през 5 одеяла идващ звук на средните и високите, силни задушаващи баси. Все едно съм сложил няколко вълнени шапки през ушите и върху тях слушалките. Напъваш се да чуеш нещо, а то глухо и далечно... Все още изобщо не знаех, че тия слушалки били с по-голямо съпротивление и трябвало и усилвател...

Каже те, моля ви, какъв да бъде тоя усилвател? Ще ги доживея ли тия кристални тонове на пианото?

Кой е най-удачният вариант - качество/цена? Това добре ли е - Fiio K3?

https://audioline.bg/index.php/product/k3/

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бързай да се засилваш с усилватели. HD-599 са наистина страхотни слушалки, но импедансът им е 50 Ома, което не е изобщо висок импеданс. Аз имам техния предшественик HD-595 със същия импеданс и работят с всякакви дигитални пиана - евтини или скъпи. Също така имам HD-650, които са 300 Ома и пак не е особено голям проблем, евентуално с някои пиана биха били по-тихи, но чак да се чува глухо и да е кофти звукът - това говори за изцяло различен проблем. Пробвай ги с латпоп и други източници да видиш дали слушалките изобщо работят добре, като отново казвам 50 Ома се водят за среден, та даже нисък импеданс и свирят достатъчно силно с всякакви неща :) След това пробвай пианото с други слушалки да видиш дали не е нещо в неговия изход. Но усилвател не ти трябва за момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.