Jump to content
Българският форум за музиканти

Корекции


assoass

Recommended Posts

Знам, че корекциите зависят от много неща и едва ли има човек, който винаги да държи на едни и същи на различни усилватели, ама все пак нека всеки един от вас каже как предпочита да му звучи баса-с повече среди или с по-малко и така нататък....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

мен сега ме мързи да пиша и затова ще пиша утре

 

ьхьхьххах! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами обикновено на кубето (Larius) правя така:

ниски до максимума

средни до минимума

високи - до 3/4

но когато става дума за запис на компютъра, все пак има и други инструменти (със своите си корекции) и когато трябва да се прави микса - всеки дърпа чергата към себе си, да се чува, да не бъде позаглушаван от останалите, но пък понякога именно поради тази причина - само и само да се чува, се прави такъв тембър, който според мен не винаги подхожда - е да ама се чува, ще кажат някои, абе чува се, ама не подхожда

стремя се да има по-малко средни и както се беше изразил thurston-а 'мощен чист саунд, направо кръгъл и право в корема'

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В последно време свиря в Gallien Krueger 400 RB и колона-правеняк с 15" говорител. С тази комбинация почти не ползвам корекции. Първо вдигам усилването на входа, докато звукът стане достатъчно плътен, след това нагласям Master-a до нужното ниво за да се чувам. Ниските на около 1 часа, останалите на 12 (т.е. нула dB).

Единственото което ми липсва е малко по- изразени високи (да кажем от 3-4 kHz нагоре), но и това ще стане като добавя още една колона.

 

Когато свиря с баса директно в пулт често минавам през бас еквилайзер на Boss (май GEB-7 се казваше). Обикновено вдигам леко ниски (50 и 120 херца) и висока среда (800 херца) и намалявам леко предния адаптер .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почти не ползвам корекции

И аз гледам напоследък да избягвам корекциите.

От известно време не си и мъкна процесора и карам с флат на EQ частта на усилвателите, но всичко зависи от стила на свирене.

Да кажем, че и аз като останалите басисти "We don't want any treble" усилваме ниските малко и леко честоти преди високите. Какато каза Разбойников там 3-4 KHz, които предават презенс на баса. Това е като цяло.

 

Иначе като идеал за бас корекции според мен са 4 корекции: ниски, среди, високи среди и високи. Ако към тази работа има овърдрайв, презенс или нещо което да придава цвят на баса, то е добре дошло :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко 50хц, малко 120 и малко 340 качвам аз обикновено... ама най-често си звучи и линейно, то зависи от цялата PA система.В Маската например звучи добре без всякакви корекции, и то със стари струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.