Jump to content
Българският форум за музиканти

избор на дигитално пиано


petjadask

Recommended Posts

Всичко останало е еднакво, а ако се интересувате от обратната връзка, която дава всяка от клавиатурите използвани в тази серия - GHS е сравнително добра базова клавиатура без някакви претенции за нещо повече от това (имам пиано с такава механика) ; GH3 е малко по-добра и има трети сензор, но и тя не е върха на сладоледа, което е разбираемо, предвид къде се позиционира YDP серията.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Преди 21 часа, Shani написа:

 Уж ме записаха в Динакорд да ми се обадят като получат...

Вероятно търсите конкретно бялата или палисандровата разцветка, понеже черната я имат на склад в Динакорд...или поне така е отразено в сайта им.

А всъщност и другите разцветки ги намирам в наличност и на сходна цена тук-там в някои по-непопулярни сайтове (като този или този напр.), но дали е актуална наличността или и те като Динакорд ще ви запишат за чакане, това няма как да се знае докато не ги попитате по телефона.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, бяло търся. Накрая вече се чудех дали да не взема черно, но в Динакорд казаха, че нямат и черно, макар да пише, че е налично. Питах ги преди няколко дни. На тези от втория линк съм звъняла и нямат. Утре ще преслушам тези от първия линк. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!И аз да попитам може ли мнение за тези две пиана. Кое е по -добро като функции и клавиатура. Едното има таблица,а другото няма и аз като не разбирам нищо ,не мога да ги сравня.Парите са ограничени макс 950лв за всичко. Друга подробност е, че в моя  град няма магазин за пиана.

https://www.muziker.bg/nux-wk-310-set

https://hobbystart.bg/product/digitalno-piano-hobax-b88-hammer-action-white/

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих се спрял на нито едно от двете - по множество причини, които многократно сме обсъждали тук. Всички пиана си приличат на външен вид, но не и по функционалност, дори може да се каже, че някои китайски модели доста ги докарват на външен дизайн...и само толкова. За 950 лв. няма никакъв начин да вземете пиано, което да прилича на истинско пиано, че и в комплект със столче и други аксесоари и на всичкото отгоре да очаквате да има хубава клавиатура, хубав звук и да изтрае дълго. ;)

 

П.П. Между другото винаги ми е било чудно как човек може да похарчи 2000+ лв за телефон, а не може да даде същите пари за хубаво пиано. Не визирам горния случай...просто обобщавам някои мои наблюдения...

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Благодаря Ви за отговора. Все пак  може ли да ми кажете на кое дават по добра рецензия?

Редактирано от musicman
Не цитирай предходно мнение
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 hours ago, Teta said:

^

Благодаря Ви за отговора. Все пак  може ли да ми кажете на кое дават по добра рецензия?

Няма как да се дават рецензии на пиана, които никой дори не ги е чувал като марки, камо ли да ги е пробвал. Много пъти е казвано: купете си дигитално пиано от някоя от следните марки: Yamaha, Kawai, Roland, Casio, Korg. Всичко друго са компромиси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да допълня - от цитираните от колегата фирми, във вашия ценови диапазон от 950 лв. също има нелоши базови модели, но няма как да бъдат и с дървената стойка + екстри като столче, слушалки и др. Просто ще имате една нормална клавиатура с хубав звук, така че вие си решете кое е по-важно за вас - клавиатура и звук от една страна или дизайн и аксесоари от друга...всичко зависи с каква цел взимате пианото, за по-сериозно свирене или пасване към мебелировката. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже тук ние даваме съвети най-вече от личен опит с различни марки пиана, невключващи горните два модела, ако все пак твърдо сте решили да вземете един от двата модела, без значение кой какво ви съветва - така на хартия първото изглежда по-читаво от второто, макар че за пръв път срещам числото 189 за полифонията, което като число е добро, но е малко странно, понеже някъде ми се губят 3 'гласа'. ;)

Така че ако взимате пианото просто за хоби, без каквито и да са очаквания за реалистична клавиатура и звук - взимайте Нукс-а. Иначе и двете са китайски, макар и за второто да пишат, че била българска марка и само работят с фабриката в Китай - просто там ги правят, след това ги брандират с "българската" марка Hobax и ги изпращат тук. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.