Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при електроника страт (hss)


Recommended Posts

Случаят е следният. Китарата оригинално е с 3 сингъла, 1 волюм и 2 тона.  Отделно съм сменил бриджа с минибъкер. Понеже много ме дразнеше проклетият волюм потенциометър толкова близо до струните, реших да го преместя на мястото на първия тон. Общ волюм, общ тон. Бридж адаптерът е минибъкер с 4 извода. Свързал съм го като единичен, два от изводите са свързани.  Когато свързах всичко наново волюм контрола не запушва докрай. Смених потенциометъра, огледах и презапоих всички кабели - ЙОК. Някой да има идея на какво се дължи или да се сблъсквал с подобен казус?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно нещо е дефектна схемата, или поне това което се е получило (може да е объркан някой кабел след модификациите).

Прегледай внимателно всичко, ако нямаш схема - намери от нета или си начертай и започни една по една да проверяваш връзките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

С мои думи ще повторя отговора на колегата от предния пост. Независимо дали си променил свързването по схема от нета или твоя схема, вземи лист и молив и си я начертай.  Провери си свързването.  Ако е грешно, ще си намериш грешката, ако не е, ти е грешна схемата на свързване. Качи я в темата и ще помогнем. Без схема можем само да хвърляме боб... Черен боб в тъмна стая...

Редактирано от никони
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стандартна схема на свързване. ако е изпълнена правилно - работи. Ако все пак проблема за който питаш съществува, значи е повреден потенциометъра за усилване. Доста вероятно е , ако си сложил нов, да си го повредил при запояването на кабелите на масите върху корпуса - честа грешка при липса на опит. Измери го с мултицета и ако е така го смени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, смених го. И се оправи. На третия ш***н ден проби и грешки, разпояване, запояване, преоткриване на квадратното колело, топлата вода и фетишизмът към мамата. Но си звукна! Целия смърдя на телевизионен сервиз. Благодаря все пак!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.