Jump to content
Българският форум за музиканти

Phones Amp


Recommended Posts

Здравейте, реших да споделя какво си направих тези дни защото може на някой също да му влезе във употреба а именно малко слушалково усилвателче.

 

Себестойноста му е около 4лв. и се лепи на универсална платка за 5 мин. :curse:

 

Схемата може да намерите тук:

http://www.redcircuits.com/Page96.htm

 

Тук малко снимки (не ги пускам директно защото не съм ги ресайзвал и ще са доста големи)

http://peerless.data.bg/amp.jpg

http://peerless.data.bg/amp1.jpg

http://peerless.data.bg/amp2.jpg

http://peerless.data.bg/amp3.jpg

http://peerless.data.bg/amp4.jpg

 

Това е :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнооого отдавна не се бях занимавал с електроника, ама пък то взе че тръгна от първото лепене даже и без проверка :curse:

Нямам толкова време инъче преди бях много запален по лепенето на чаркалъци.. бая неща си бях правил... но идеята на това е като си легна на дивана да си дрънкам а не да опъвам кабелИ :curse:

 

П.С. Така като се замисля май ще има нова версия с акумулаторна батерия и USB захранване със индикатор за батерията.. пък кой знае и некой драйв може да вметна после :curse:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста практична джаджа...като се замисля как ме мързи всеки път да разпъвам кабели, амп, процесор..това е голямо улеснение. Единственият недостатък е че китарата ще е само клийн..няма да има ефекти, което пък ме навежда на мисълта че не трябва да бъда такъв мързел и да си вадя поне процесора, ако не и ампа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми по-скоро идеята му е да си Дрънкаш не да свириш (ако мога така да се изразя) :bravo:

В моя случай, докато жената си цъка нещо на компа (тъй като всичко ми е около него нагласено) аз да се опъна на дивана и да си Дрънкам :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само ще е clean, а съвсем clean. Няма да е зле все пак да се сравни като звук с нещо добро, за да се прецени доколко може да се прави компромис с качеството. Че е евтино решение, няма спор. Че ще се хареса именно и само заради това, ще се хареса. Има обаче много недостатъци, които го поставят в съответна категория. Нито съгласуването с китарата, нито слабата динамика с качествени слушалки са сред качествата на това решение. Сигурен съм обаче, че това няма да направи впечатление на музикалния слух на повечето от хората. А може би все пак на някой би му направило впечатление?

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук едно подобно решение с фет транзистор на входа за съгласуване на импеданса на китарата:

ruby.png

 

И леко разширена версия с повече корекции: Цък

 

И в двете схеми плюс тази която си дал в първия линк се ползват евтини и не чак толкова качествени чипове за усилвател за слушалки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за каквото и да става на въпрос нищо не може да се сравни с 12 инчова хартия няколко вакумни шишенца трвафчета

и кабелче

 

TDA7052 е на светлинни годинки назад от горепосоченото .....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

metalhammer: :rocker: :rocker: :rocker:

Nikifena: От 9 волта захранване може да работят смътно само нискоомни слушалки 8...32 ома като последните с голям зор. За да се чуе всичко както трябва на истински (400...600ома, разбирай професионални слушалки) са необходими 4...7волта rms за което трябват 2х17 волта. Това повишение се налага и от някои особености, за да се направи усилвателя автосъгласуващ се с различни импеданси и с високо качество. Иначе ако става за нисък импеданс няма да става за висок и обратно. Освен това ИС направени за ниско напрежение и силен ток (като всички посочени досега в поста) са оптимизирани за работа с високоговорителчета, а те се различават от слушалките... освен тези слушалки които представляват високоговорителчета от транзисторен приемник с дръжка за главата :D

Иначе FET-а е точно решение! :P

Май се увлякохме, ама кой му е крив на човека да дърпа лъвовете за опашките? ;):cheers2::lol::D:P

Само споко, майтап да става!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Parni_Valjak, ясно ми е това. Не съм дал други решения от гледна точка, че трудно стават за 9 волтова батерийка или 9 волта адаптер.

 

А относно чист слушалков амп какво мислиш за това: Цък Спрямо решенията с по 2 драйверни транзистора както е в повечето схеми за слушалкови усилватели. Иначе схемата по-горе е изхода за слушалки на саундкрафт от техните пултове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и по-добри решения.Някъде из моите коментари бях поствал едно решение на REVOX. Има и други варианти, но вече ще отидем много нависоко...(клас А, захранване на 3 нива и т.н....)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми по-скоро идеята му е да си Дрънкаш не да свириш (ако мога така да се изразя) :rocker:

В моя случай, докато жената си цъка нещо на компа (тъй като всичко ми е около него нагласено) аз да се опъна на дивана и да си Дрънкам :recourse:

еми аз за тая цел пъхам китарата през проС преамп в компа, след тва гуитар риг 2 и слушалки - поне мяза на китарен звук естествено пак е далеко "12 инчова хартия няколко вакумни шишенца трвафчета и кабелче" но не чак толкова ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Overdrive, мисля че бе спомнато че компа е зает(от жената-някой от нас са по-старичики), още повече за без пари????? Не се очаква СТРАХОТЕН звук. Зная че с metalhamer сте гуру- та в областтта на лампите, но колегата е в самото начало. Нека го насърчим. :D:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.