Jump to content
Българският форум за музиканти

G1 on ZOOM Processor


Black Adder02

Recommended Posts

Здравейте, начинаещ китарист съм и наскоро си закупих G1 on Zoom Proccesor, може ли някой да даде някой съвет за настройка на добър Дист метъл звук, нещо като Metallica.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като за начало пробвай да не е някоя замазана хай-гейн бъркотия от шумове.

Предлагам ти следния начин: Първо си избираш усилвател, всичко останало изключено, с изключение на кабинета. Не избирай най-надървения с най-много гейн, избери този, който ти звучи най-натурално и го остави на ниско ниво на гейн. После същото с кабинета, който ти харесва най-много. Ако имаш възможност за добавяне на драйв преди ампа, сега е момента, също не прекалявай с гейна, комбинацията от драйв и усилвател би трябвало да ти даде нужното ниво. Еквалайзер също може да добавиш след това, за оптималнто постигане на желания тон. Малко нойс редуктор, ако има нужда и накрая може да добавиш лек ревърб за по обемен звук.

Не очаквай да звучиш като Металика с това. Опитай да постигнеш оптимален спрямо възможностите му тон.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Металика е скъп звук. Ако държиш чак толкова на такъв звук намери пресети насатройки на процесора. Примерно емулация на кабинет 4х12, хай гейн амп, или нещо, което се доближата до тоя звук. И зависи от китарата. Със сингли нЕма да го изкараш. Сингли на хай гейн звучи по-отвратително от Кремона страт.  Поне сложи хъмбъкер (или минибъкер ако не позволява тялото) на бриджа. Хипотетично, ако имаш такъв тип китара. Останалото е пресети от процесора. Близък звук аз докарах на Guitar Rig програмата с някакъв драйв преди усилвателя , който май беше емулация на Mesa или близък и емулация на маршалски 4х12. Пробвай. Експериментирай.  Но с аналогови неща Металика можеш да изкараш само с оборудването на... Металика. Както и от пръстите, разбира се, по думите на Едуард Людовик Ван Хален. И се опитвай да създадеш свой звук. Не копирай. Копират чалгарите. Дерзай! Аз примерно се опитвам да комбинирам по малко от този и онзи. Малко заимствам от Ван Хален, Малко от Сабат, малко от Металика. На тежки неща втория драйв на Маршала, понякога с компресор (който има аутпут и го ползвам като буустер) и среди малко след 12, защото примерно на Enter Sandman завършека на основния риф се опитвам да го правя с флажолети в стил Зак Уайлд, за което си трябват среди. Гейна ми е малко преди 12. Басът е почти отрязан, че ми е мътна китарата и високите са набичени след 2 часа. За по-леки неща  ползвам първия драйв, който е по-лек и по-"мелодичен", ако мога така се изразвя, и си играя с волюма на китарата.За неща от типа Black And Blue. Или ако се опитвам да свиря Хендрикс с двата сингли на страта. Пробвай. Лекият драйв на усилвателя също можеш да го направиш по-тежък като сложиш някакъв компресор,бустер, драйв, а защо не и дистер с намален кривоч. Всички те вършат работа като вид предусилвател и усилват сигнала  от китарата и репективно изкривяването е по-голямо. За Металика тип звук ти трябва поне 1х12 инча говорител или емулация на такъв. Повече процесори имат в себе си спикър симулация и позволяват да се вържеш директо в пулт, стерео усилвател или компа вкъщи. Действувай и кийп рокин'!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Между другото ZOOM са пуснали ново чудо- G11. Винаги съм харесвал техните неща. И сега не изостанаха много i с IRs-ите.

Zoom G11 Multi-Effects Processor with Expression Pedal | Sweetwater

Редактирано от wiseppman
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.