Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблеми с Floyd Rose Special 7


Mefistofel82

Recommended Posts

Здравейте!

Може би въпросите, които имам са задавани и преди във форума, но не можах да намеря подобна тема.

Имам китара с тремолото, споменато в заглавието на темата. При последната смяна на струни винта за заключване на седма струна при бриджа превъртя в седлото. Мой приятел ми изработи ново седло, което става за временно решение, но ми се иска да сменя всички останали седла или целия флойд. Проблемът ми се свежда до следните две неща:

1. Съгласно спецификацията на двата вида тремола (Floyd Rose Special 7 и Floyd Rose Original 7) има разлика в отстоянието на струните (10,5 при Special срещу 10,75 при Original).

2. Единственият комплект от 7 седла, който намирам е за Original, но никъде не се посочва широчината на седлото (на Special по спецификация е 10,4).

Въпросите ми са:

- Някой заменял ли е Special с Original и след тази замяна имал ли е проблеми с позициите на струни или нещо подобно?

- Някой сменял ли е седла на Special с някакви други, които не са за модела?

Благодаря ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес, след дълго умуване, консултации с приятели, заменяли флойдове (макар и не на 7-струнни китари) и доста мерене с шублер, събрах смелост и си поръчах Schaller Lockmeister 7.До 2 седмици би трябвало да пристигне, тогава ще споделя мнения. 

Ето това е съдбата на оригиналното седло. Както се вижда от резбата на заключването е останал само блед спомен. Няма да описвам мястото, където ляга струната при заключването - мисля, че сами можете да се досетите.

Saddle.thumb.jpg.6e4c0f8231ea6ff5b013f397e5dde26c.jpg

 

Иначе не мога да не покажа и чудесната работа, която свърши моят приятел. Благодарение на него имам седло на китарата, с което мога да свиря докато чакам новото тремоло. С новото седло струната остава малко по-високо. В същото време обаче трябва да отбележа, че звучи много по-хубаво, което - предполагам, се обуслава на материала.

2141392207_NewSaddle.thumb.jpg.e02f9fdf3df4f187980ae8e86f0a0c0c.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм си поръчвал седла от алито, евтинджос, и не са по-различни от оригиналните на Floyd Rose Special, все са от кашкавал. Ама вършат работа, само трябва да се внимава със стягането, ама то това е по принцип със които и да е седла.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Проблема може да се третира като тотално приключен. Шалера е монтиран без никакви проблеми. Разлика в отстоянието на струните има, но тя е минимална (първа и седма струна излизат с около 6 десети по-навън при бриджа). Стъдовете паснаха абсолютно точно. Оставих оригиналния локинг нът, тъй като при монтаж на шалерския се получава един процеп между него и фингърборда, което съм убеден, че ще доведе до проблеми с интонацията. Единствения вариант за правилно монтиране е да запълня отворите в грифа за монтажните видии и да направя нови отвори на правилното място. Това обаче не ми е житейски приоритет, особено при положение, че заключването си върши работата.

Иначе освен поддалите седла, на спешъла се оказа, че даже и ножовете са взели леко да се подбиват.

Едно допълнение: ако някой ви каже, че по отношение на звука е все едно дали ще е скъп или евтин флойд - не му вярвайте! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.