Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
mefear

Винт за височината на струните

Recommended Posts

Здравейте, имам малък проблем с едното от винтчетата за височината на струните. Понеже сменях струните и трябваше изцяло да настроя китарата и резбата на винта съм я издълбал без да искам, докато настройвам височината на струните. Въпроса е, че сега е доста трудно да се работи с шестограм в този винт. Бихте ли ми препоръчали, място където могат да го сменят? От София съм. 

92363310_218263369450283_446777180046124

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това не е прост "винт". Това е детайл от бридж системата (стъд или пост му казват на запад), около която пивотира плочката с ножовете. И е много важна част от нея като доста "допринася" за некоректното връщане в нулева позиция на системата ако е износена.

Трябва ти нещо подобно на Ibanez 2LE2-B, само че не знам дали то ще пасне на този бридж (визуално е ясно, че е друг модел), трябва да провериш диаметри, стъпка и т.н. Из БГ няколко пъти съм търсил безуспешно, така че не се надявай много.

П.П. Височината на струните се регулира при отпуснати струни и пружини. Не трябва да има натиск от страна на ножа към стъдовете, защото така лесно се износва мястото на контактуване и системата спира да работи коректно (не връща в нулева позиция).

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не мисля, това вероятно е за двуточков бридж. Не всеки "винт" става за всеки модел бридж, имат различни размери и може изобщо да не пасне.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.