Jump to content
Българският форум за музиканти

Винт за височината на струните


mefear

Recommended Posts

Здравейте, имам малък проблем с едното от винтчетата за височината на струните. Понеже сменях струните и трябваше изцяло да настроя китарата и резбата на винта съм я издълбал без да искам, докато настройвам височината на струните. Въпроса е, че сега е доста трудно да се работи с шестограм в този винт. Бихте ли ми препоръчали, място където могат да го сменят? От София съм. 

92363310_218263369450283_446777180046124

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това не е прост "винт". Това е детайл от бридж системата (стъд или пост му казват на запад), около която пивотира плочката с ножовете. И е много важна част от нея като доста "допринася" за некоректното връщане в нулева позиция на системата ако е износена.

Трябва ти нещо подобно на Ibanez 2LE2-B, само че не знам дали то ще пасне на този бридж (визуално е ясно, че е друг модел), трябва да провериш диаметри, стъпка и т.н. Из БГ няколко пъти съм търсил безуспешно, така че не се надявай много.

П.П. Височината на струните се регулира при отпуснати струни и пружини. Не трябва да има натиск от страна на ножа към стъдовете, защото така лесно се износва мястото на контактуване и системата спира да работи коректно (не връща в нулева позиция).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Не мисля, това вероятно е за двуточков бридж. Не всеки "винт" става за всеки модел бридж, имат различни размери и може изобщо да не пасне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.