Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
musicman

#ОстаниСиВкъщи и свири

Recommended Posts

Скъпи приятели,

тежките времена, който настъпиха оказват влияние върху целия свят. Ние музикантите, също сме част от този свят и няма как да останем незасегнати. В условията на инзвънредно положение, ние нямаме възможност да изпълним нашето призвание както обикновено го правим. И точно сега ние трябва съзнателно да направим нашия избор. Да послушаме ли властите и да си останем у дома или да неглижираме проблема и да се правим, че го няма и че сме недосегаеми. Проблем има и той е очеваден. Сигурен съм, че всички вие, които четете това сте достатъчно интелегентни и образовани за да вземете правилното за вас и за всички хора около вас решение.

От името на MUZIKANT.ORG, аз ви призовавам да бъдете отговорни и да си останете вкъщи.

Нека погледнем нещата и от хубавата им страна. Помислете колко много неща можем да направим с помощта на интернет.  Докато си седим в къщи можем:

 • Да свирим. Да, това е което можем най-добре! 
 • Да се упражняваме. Сега е моментът да задобреем ;)  #ОстаниСиВкъщиИСеУпражнявай
 • Да създаваме музика. Това е същината на нашето призвание, да създаваме музика с която да разчувстваме нашата публика. #ОстаниСиВкъщиИКомпозирай
 • Да продължим да радваме хората с нашата музика. Публикувайте вашите клипове в интернет. Това така или иначе всеки трябва да го прави дори да няма инзвънредно положение. По този начин ще покажете на вашите фенове и приятели, че точно в този момент ви пука за тях. #ОстаниСиВкъщиИСвириНаЖиво
 • Да се научим да свирим на нов инструмент. Пълно е със сайтове и уроци в нета. Дори и безплатни! #ОстаниСиВкъщиИСеНаучиДаСвириш

Публикувайте вашите видеа в интернет и сложете един от таговете за да могат другите да видят какво правите:

 • #ОстаниСиВкъщиИСвири
 • #ОстаниСиВкъщиИСеУпражнявай
 • #ОстаниСиВкъщиИКомпозирай
 • #ОстаниСиВкъщиИСвириНаЖиво
 • #ОстаниСиВкъщиИСеНаучиДаСвириш

Така ще можем да съберем всички неща от даден хаштаг на едно място и да покажем, че въпреки всичко ние сме на мястото си и правим това, което можем най-добре - музика. Слагайте линкове в тази тема или във този пост (ако четете във Фейсбуук). Нека се подкрепим взаимно и да си дадем кураж. Обещавам най-добрите неща да ги публикувам на сайта, в youtube канала на MUZIKANT.ORG, както и във Фейсбуук групата и страницата. Няма значение дали сте начинаещи или напреднали, няма значение и възрастта ви, важна е музиката.

Музиката за нас е всичко. Ние живеем за музиката и чрез музиката. Тя е всичко и за нашите фенове. Нека не я изоставяме точно в този момент!

В крайна сметка, както е казано в притчата: "И това ще мине". След всяка нощ идва деня, след всеки дъжд изгрява слънцето а след всяка тъга идва усмивката. Нека в тези тежки дни да продължим да изпълняваме нашето призвание - да създаваме музика и настроение у хората. А с това да им дадем и надежда, че всичко скоро ще се оправи. Нека бъдем лъчът надежда за всички хора, които също като нас трябва да си стоят в къщи. И когато всичко това отмине, а то ще отмине, ние ще бъдем във форма и готови да продължим да радваме публиката с нови песни и умения. 

Пазете се, пазете другите и дерзайте!

 • Like 6
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.