Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на дигитално пиано за начинаещ.


j95monster

Recommended Posts

Здравейте, прочетох доста в форума и вече имам някаква насока за бюджет.Определил съм от 600 до 800 лв.Търся съвет за конкретен модел за да съм по наясно като отидем в магазина какво да търся. Намирам се в Пловдив и предпочитам да направим избора на място за да се усети инструмента.Детето започна уроци по солфеж и искаме да му помогнем в къщи с подготовката.Съпругата е свирила на акостични пиана и с дигиталните няма опит.Малката още не е твърдо ориентирана към инструмент но бързо запаметява това което и свири майка и на детския синтезатор.Затова искам нещо средно като качество, хем да ни е в полза хем ако детето се ориентира към пиано да има по добро начало.Ако пък не и хареса майка и да има приличен инструмент да ни радва с хубава музика.Предварително благодаря за всички насоки и съвети.Бюджета не е съвсем фиксиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполага се, че говорим за марково пиано с хамър механика, нали? За скромния бюджет 600-800 лв. имаш сравнително малък избор в базовия клас - Casio CDP-S100 (хубава клавиатура ; звук - въпрос на вкус) / Casio Privia PX-S1000 (хубава клавиатура ; по-добър звук и пак е въпрос на вкус и предпочитания) / Alesis Recital Pro (нямам лични впечатления, а и Алесис основно правят друга електроника) / Yamaha P-45 (класика в ниския клас, но малко стар като модел) / KORG B1 или KORG B2 (нещо подобно като Ямахата с известни разлики) / Roland FP-10 (хубава клавиатура ; хубав звук).

Общо взето това ти е изборът при марковите пиана (немаркови китайци не препоръчвам) - всичко друго вече гони хилядарка и нагоре.?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Макар че не съм фен на Роланд във високия клас, мисля, че в най-ниския ентри-левъл клас пианата им FP-30 и FP-10 са изключително успешни, дори днес пак пробвах едно такова в Динакорд. Учудващо е колко приятна клавиатура са сложили на толкова евтино пиано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря за съветите и предложенията .След като публикувах в форума продължих да чета и стигнах до описаните от вас модели.Цял ден звънях по магазините в Пловдив и никъде нямаше изброените модели налични въпреки че в сайтовете им пишеш обратното.Исках да ги видим и усетим на живо като тайно се надявах да имат на едно място Ямаха 45,споменатото Касио и Корг В2.В крайна сметка отидохме да чуем Ямаха PN32,жената бързо си припомни наученото и сметна че това не е нашия модел.На място имаше Ямаха 125...ноо не ни се инвестира толкова много пари за момента .В крайна сметка хората бяха много отзивчиви и ни обясниха до колко Ямаха P45 се доближава до 125 и се спряхме на стария модел който поръчахме.Ако малката е късметлиика утре ще го доставят и закупя.Казаха ни че усещането на клавишите и качеството на звука са същите .Ако мислите че избора ми не е добър или са ме подвели моля споделете.Съжалявам че писах толкова дълго но покрай момичетата и аз се развълнувах доста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем, че е малко стар модел, мисля че ще ви хареса...и добре, че продавачите не са ви убедили да купите пиано от NP серията на Ямаха, понеже това не са точно истински пиана, а само такива дето приличат на пиано. :) Имам предвид, че е глупаво да дадеш почти 600 лв. за нещо дето няма 88 клавиша, а и е с лека клавиатура, при положение, че за стотина лева отгоре може да си вземеш пълноразмерно пиано с хамър.

 

П.П. А между другото от кой магазин в Пловдив ще го взимате?

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отново благодаря.Обадиха ми се че пианото е пристигнало и след работа отивам да го взема.Магазина е Музикален магазин Койчев, цената около 770 лв.Може ли малко помощ как да фо върба към таблет или комп?Кабела го разбрах какъв вид е но софта не знам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предай на Веско Койчев поздрави от Пламен. :) Иначе към компютър лесно ще го вържеш, но за телефон или таблет - само към i-устройства доколкото знам. Едно от пианата ми също е Ямаха и в началото бях леко разочарован, когато разбрах, че безжичната му връзка се връзва само с айфони и айпади, но не и с устройства под Андроид - явно Ямаха са се обвързали единствено с Apple, но не е голям проблем ако разполагаш с лаптоп/компютър и USB кабел. Принципно някакъв допълнителен софт не ти трябва - единствено драйвера може да си изтеглиш от фирмения сайт, а от там нататък зависи какво искаш да правиш с пианото и компютъра ; ако ще записваш, всеки един софтуер (вкл. и безплатен такъв) би ти свършил работа, има и по-елементарни, има и по-сложни (тип мултитрак) и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарности, направих грешка при избора на стойка но бързо ще е поправя.Пианото е уникално с много добра изработка и усещане и звук.Щастието в къщи е неописуемо.Мисля да го свържа с един таблет с win10, дано да имам успех че ще е доста по удобно.   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние скоро търсихме пиано и бяхме коментирали тук във форума, може и да сте прочели темата ми, въпреки че там не отговорих на какво сме се спряли.

Закупихме от muzikalenmagazin.bg дигитално пиано Kurzweil K130 ето го тук: https://muzikalenmagazin.bg/digitalni-piano-kurzweil-ka-130-wh

Бяхме СТРАШНО предубедени и разколебани между марките и магазините, тъй като и ние сме от Пливдив, но не съжаляваме за избора си! Закупихме го на лизинг много лесно, с достатъчно адекватна консултация от страна на магазина.

Успех все пак на младите музиканти! :)

Редактирано от daniel83
Грешка
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.