Jump to content
Българският форум за музиканти

Обновление ,на MIDI интерфейса!


garvan777

Recommended Posts

Първо обновление на MIDI интерфейса от 35 години насам

  • 2 days ago
music-midi-pb.jpg

MIDI 2.0 интерфейсът бележи голям напредък в музикалните технологии
 

Асоциацията на производителите на музикални инструменти и оборудване прие нова спецификация 2.0 на интерфейса MIDI – 35 години след разработването на MIDI 1.0. Според асоциацията, това е „най-големият напредък в музикалните технологии през последните десетилетия”.

Основна характеристика на MIDI 2.0 са двупосочните съобщения. Новият стандарт позволява на устройствата да обменят заявки помежду си и да се конфигурират в зависимост от получените отговори. Благодарение на този механизъм, устройство с поддръжка на MIDI 2.0 може да разбере, че друго устройство не поддържа MIDI 2.0 и автоматично преминава в режим MIDI 1.0.

Протоколът MIDI 2.0 не е свързан с определен интерфейс в транспортния слой, но ще разчита основно на USB връзка. Разредността на съобщенията се увеличава от 7 до 32 бита – по-точно до 128 бита, тъй като съобщението може да съдържа до четири 32-битови думи. Това също е възможност за предаване на по-подробна информация към MIDI контролера и подобряване на синхронизацията.

Въведен е механизъм на профили, който позволява динамично конфигуриране на устройството за конкретно приложение. Чрез съобщенията Property Exchange може да се обменя подробна информация за свойствата на устройството. Броят на каналите в една връзка е увеличен от 16 на 256 (16 групи по 16 канала).

Интерфейсът 2.0 е обратно съвместим с предишната версия, тоест съществуващото оборудване и програми ще работят с новото оборудване и програми. Освен това някои иновации ще работят дори на устройства, които поддържат само MIDI 1.0.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.