Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
aviper

Съвети за уред за уроци за дете

Recommended Posts

Здравейте,
имам нужда от съвет по отношение на сина ми (на 4 години и половина). Проявява интерес към музикалните инструменти и в частност - пиано. Днес отиде на пробем урок по пиано и на него много му хареса, а и преподавателя каза, че има много добър музикален слух.
Тук следва въпроса за тренировките у дома - аз имам стар синтезатор Yamaha MM6, който е напълно изправен и работи, но имам само слушалки и нямам колонки към него. Според вас да потърся на първо време колонки и да тренира детето на него, а ако след 1-2 месеца продължава да проявява интерес да се насочим към хубаво електронно пиано? Или направо да търсим пиано?
Търся препоръка и за колони за този синтезатор, може и втора ръка предвид, че явно ще е временно явление.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мисля, че можеш наистина да ползваш за кратко синтезатора, за да се види дали детето ще има още интерес, как ще тръгнат нещата. Но задължително трябва да се премине на хамър-клавиатура в бъдеще, ако нещата станат сериозни. Предвид, че ще е временно, не мисля, че трябват някакви колони специални, може и със слушалки. В краен случай и едни компютърни колонки ще свършат работа.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Плюс това, ако наистина продължи на пиано с хамър, тогава пък съвсем няма да му трябват колони, предвид че практически всички такива пиана си имат собствено озвучаване.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.