Jump to content
Българският форум за музиканти

Marshall MG15 "fx loop"


Recommended Posts

Да попитам някой случайно да е "модвал" въпросното "buzz box-че" с поставянето на "loop" Marshall MG15 от последните със SMD, води се Gold? Решил съм да го направя, но още не съм го отворил. От мързел може да си спестя малко умствена дейност, а с питане далеч се стига! ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се, че ще е по-лесно от колкото си мислех. Вътре е подреден на модули, крайният усилвател е отделен от преампа, съответно ще се закача между тях с евентуално 2 буфера за изравняване, които може и да не се ползват, още не съм го разгледал обстойно. Отделно исках да му сложа и "footswitch" за смяна на 2-та канала,  като няма да е необходимо да се завират разни релета, защото е направен с един микро бутон, а ролята на реле върши чип CD4053. Демек просто трябва да се закача към микро бутона. Ако има интерес и някой изобщо се вълнува от въпросното "BUZZ BOX-че" ще кача снимки на по-късен етап. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изкарах изводи за дистанционно управление на каналите и fx loop. Но има малък проблем с loop-a, ще се наложи да се подпре с буфер.

Тествах с "blue deep delay", който аз съм го правил и в ламповия ми усилвател си работи чудесно в loop-a, но когато включа педалчето кубето вдига нивото драстично, като това го прави само на мръсния канал на чистия няма проблеми.

Някакви схемо-предложения за буфер, с който да го подпра?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

В ляво е крайния усилвател в средата преампа. Нарисувал съм на платката къде е запоен микробутона за превключване на каналите. Там закачате на платката директно два кабела и си изнасяте букса където да се включи педал за дистанционно управление. Копчето трябва да не е задържащо "momentary switch"!

s-l500.jpg

От преампа излизат два "снопа" с кабели единия отива към пружината за реверба, ако има такъв, а другия е изход, маса и захранване. Ограденото с червено ни интересува той завършва с букса която е включена в крайния усилвател, от страната на преампа е запоен директно върху платката. Буксата е с 4 пина 3 бели кабела и един черен. Черния кабел е сигнала, който е най-краен, следващия до него е маса а останалите два са захранващи. Може да го проследите на платката,  пътеката в левия край отиваща към R17 е сигнал - изход от преампа а следващия до него обща маса, няма пътека периферията на цялата платка . Вадим буксата от крайния усилвател за да ни е удобно и режем черния кабел страната от към преампа ни е SEND сигнал, страната от към крайния усилвател е RETURN сигнал и се закачаме към съседния до черния, който ни е обща маса, като не е необходимо да го режем въпреки, че аз го отрязах. Хубаво е да се усучат удължителите на кабела към буксата ако не се ползват екранирани кабели това важи за LOOP-а. Ще кача схема за връзването на буксите малко по нататък. Надявам се че съм го обяснил по такъв начин, че всеки който има основни познания и не разбира но е сръчен да може да се справи сам!

И пак се повтарям ще се наложи да се изравнят сигналите с буфер но като го измисля ще споделя пак, ако някой има предложения за нещо универсално ще се радвам да ги сподели. Схема на този амп няма, или по скоро аз не можах да намеря, намирам само от разни по-стари MG-та, това е SMD made in Vietnam с китайска визия, шегичка ?

0-02-05-dc7c455fe718f93a31930e0ce7c6696f6958c81af2fb51133473d5e9b7256b67_f922c3d9.jpg

0-02-05-994d07cdda55b59abfaffe0638e0d6dcc0ae0a913e927c2c8bc8b615dcccac48_5b7a7f21.jpg

1.jpg

2.jpg

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.