noob3r 1 Posted November 20, 2019 Здравейте, Извинявам се за въпросът, ако вече е дискутиран! Искам да подаря грамофон за рожден ден, но не разбирам нищичко. Като цяло ми се иска да е малко по-ретро... Да се усеща есенцията на "онова" време както се казва. Спрял съм се на тези два, но ще се радвам, ако ми дадете някакви съвети.Този ИТози Първият е от магазин в София, който е официален представител на немският сайт и ги поръчват директно от там. Цената е 270лв. и ми казаха, че за тези пари е бил много хубав. Вторият от emag нямам никаква идея какъв е, но ми хареса като дизайн. Благодаря! 1 Share this post Link to post Share on other sites
jabs 2,801 Posted November 20, 2019 Това не са грамофони По-скоро са mp3-ойки с иглички. Аз не бих си жертвал плочите на такъв... хм... грамофон. 1 Share this post Link to post Share on other sites
noob3r 1 Posted November 20, 2019 Благодаря за отговора! Можете ли да препоръчате нещо читаво около тази сума? Благодаря! Share this post Link to post Share on other sites
bluelemon 765 Posted November 21, 2019 https://www.techradar.com/news/best-turntables https://www.whathifi.com/best-buys/hi-fi/best-budget-turntables Има едно ленко и две аудиотехники в твоята ценови диапазон. Най-добре е на старо, но щом е за подарък. Share this post Link to post Share on other sites
noob3r 1 Posted November 21, 2019 Здрасти и благодаря за коментара и препоръките! Някъде в София, или България генерално има ли от къде да се купят/поръчат? Share this post Link to post Share on other sites
bluelemon 765 Posted November 21, 2019 Не са точно препоръки, а най-бързия начин да намериш нещо по подходящо от Цитат По-скоро са mp3-ойки с иглички. Иначе чичо гугъл знае всичко. Аудиотехники мисля има в musicworld. Share this post Link to post Share on other sites
yamaha 218 Posted November 25, 2019 (edited) Що се отнася до истинските класически грамофони - може да хвърлиш един поглед в Hi-Fi зоната, където има доста добри предложения в ценовия диапазон 100-250 лв. П.П. Подреждането им по цени не работи коректно, така че не разчитай на него. Разбира се липсват всякакви съвременни екстри като USB , BT или конвертиране към MP3, но това са маркови машини, които са създадени най-вече да слушаш качествено плочи и нищо повече. Edited November 25, 2019 by yamaha 2 Share this post Link to post Share on other sites
noob3r 1 Posted November 26, 2019 (edited) Здравейте, @yamaha Благодаря за коментара! Май за сега се спрях на това нещо...AUDIO-TECHNICA HI-FI & PHONO AT-LP120XUSB BK Малко надхвърли бюджета, но коментарът "МП3-ки с иглички" ме стресна малко... Този модел ок ли генерално? Edited November 26, 2019 by noob3r Share this post Link to post Share on other sites
yamaha 218 Posted November 26, 2019 Генерално - да. Все пак е AT с хубав мотор, магнитна доза и др. екстри...само дето като гледам първоначалния ти бюджет си го надхвърлил точно 2 пъти. Share this post Link to post Share on other sites