Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за Artesia DP-3


redchampions

Recommended Posts

Здравейте, колеги!

Самоук талант съм, слухар, имам и си свиря за удоволствие на акордеон и китара, на пиано съм си "дрънкал" в съблекалнята на читалището, където като ученик играех в танцов състав, защото нямах вкъщи. Вече съм на преклонна възраст и искам да си купя едно дигитално пиано да си свиря вкъщи пак за удоволствие.

Някой може ли да даде мнение за това пиано:

https://hobbystart.bg/product/digitalno-piano-artesia-dp-3-palisandyr-2/

И тук, и в сайта на производителя пише, че има хамър клавиши, никъде в София не намирам магазин, където да го тествам (ако някой ми каже за такъв, ще съм безкрайно щастлив). Въпреки че няма да свиря професионално на него, ми се иска все пак усещането да е като за "истинско" пиано, за което най-голямо значение май имат клавишите и т.нар. хамър ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както много пъти съм писал, от куча марка дигитално пиано не бих препоръчал. Марките са Yamaha, Kawai, Roland, Korg, Casio.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изчетох всичко изписано, но се надявах специално за това някой да има някакъв досег... иначе и аз съм на този принцип с кучите марки, но поне като характеристики, които са описани, ако беше друга марка щеше ли да ви хареса?

Редактирано от redchampions
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взе ми думите от устата. :)

Смятах да изброя абсолютно същите фирми, още повече, че за 1100 лева може да се вземе читаво пиано от изброените.

 

П.П. Още повече, че наближават черни петъци, кибер понеделници, коледни и новогодишни празници,  сиреч - тепърва започват отстъпките.;)

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, yamaha написа:

Взе ми думите от устата. :)

Смятах да изброя абсолютно същите фирми, още повече, че за 1100 лева може да се вземе читаво пиано от изброените.

Предложете някой модел тогава за тези пари, или ако не модел поне "физически" магазин, където няма да ме одерат и ще мога да видя и тествам (сигурно ще съм им първият клиент, който ще може да изсвири нещо само с дясната ръка).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Динакорд на Искърско Шосе имат Ямахи, Роланди, Casio, като аз лично бих препоръчал Roland FP30 или Roland FP10, също Casio PX-S1000. Може да ти харесат и Ямахите, пробвай. Друг вариант е Камертон до музикалната академия, където обаче има само Kawai и там моделът за тия пари е ES110, също приличен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, CyberGene написа:

В Динакорд на Искърско Шосе имат Ямахи, Роланди, Casio, като аз лично бих препоръчал Roland FP30 или Roland FP10. Друг вариант е Камертон до музикалната академия, където обаче има само Kawai и там моделът за тия пари е ES110, също приличен.

Благодаря ти, също и на колегата yamaha :-) . Веднага ме отказахте от Artesia-та.

Прочетох отново постовете ви и избрах един от предложените модели. Няма да философствам много в сфера, в която съм неспециалист, затова ви моля да ми кажете тази оферта добра ли е, магазинът надежден ли е и има ли смисъл да дам тези 260лв повече за хубавата дървена стойка и педали (само пианото е 1090лв, има по-евтина тръбна стойка, а педалите не знам дали ще ги използвам изобщо)? Някъде прочетох, че клавишите на FP-30 имат някакви 3 степени - можеш да ги натиснеш втори път преди клавишът да се е върнал догоре, и имат степени на тежест, за да се усещат като пиано. Това вярно ли е?

https://www.muziker.bg/roland-fp-30bk-set

 

П.П. Тъкмо го написах и ти прочетох отговора. Май е по-добре да отида на място на Искърско Шосе, малко е по-скъпо обаче, но да го видя с очите си. Нали става въпрос за този магазин - https://www.musicworld.bg/bg/m_2570127/i_59136/Roland_FP_30_BK.html

Редактирано от redchampions
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикер е читав магазин, поръчвал съм от тях доста пъти. Но все пак при дигиталните пиана е доста въпрос на вкус и е хубаво да пробваш. Между другото виж и Casio PX-S1000, в момента е на промоция, последно като го пробвах ми се стори много добро за парите си.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще видя и Casio-то, добра цена е, обаче само 1г гаранция, на Roland-a e 5г. Имат магазин на петте кьошета, което ми е по-удобно.

Благодаря много! Едно от тези двете ще е. А това за степените на клавишите - натискането преди да се върне догоре, валидно ли е за тези модели (или поне за Roland -a) или сам ли да си го тествам на място, ако успея? Говоря английски, ама описаните характеристики нищо не ми говорят:

Keyboard Mode
Whole
Dual (volume balance adjustable)
Split (split point adjustable, volume balance adjustable)
Twin Piano
Редактирано от redchampions
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за тройния сензор го има само Roland. Обаче от Касио твърдят, че макар да имали само два сензора, имали някакъв софтуерен трик или не знам си там какво, което ужким подобрявало поведението при бързи поветорения и непълно отпускане на клавиша... :) При последните ми тестове, това не беше съвсем така, но нямах време много да го тествам, иначе като на допир Касиото беше прилично.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже наскоро взех за жена ми едно Casio CDP-S350, да потвърдя, че наистина са с по 2 сензора, но пък клавишите имат добра репетиция...е,  с бързо многократно повторение на клавиш успях да го затрудня, но като цяло в сравнение с едно от другите ми пиана в същия ценови диапазон (Yamaha DGX-660), клавиатурата на Касиото определено се представя по-добре. Оставям настрана, че при новата "S"-серия дори и в най-ниския им клас, белите клавиши са с имитация на слонова кост, а черните на абанос и пипането на такава грапава текстура е доста приятно, а и лятото не се плъзгаш толкова.:D

 

@redchampions,  това дето питаш са режимите, които поддържа клавиатурата на инструмента - свирене на цялата клавиатура, наслагване на 2 саунда, делене на клавиатурата в определена точка, дали лявата половина да повтаря октавите на дясната и т.н., неща, които практически всеки съвременен инструмент притежава.

А що се отнася до Мюзикер - сайтът е стабилен (вече съм поръчал доста пиана от там, а и не само пиана) и  поръчките им обикновено пристигат за около седмица. Освен това хубавото при тях е, че не трябва да плащаш в момента на поръчката, а чак при получаването й, тъй като поддържат наложен платеж, въпреки че са базирани в Словакия.

Редактирано от yamaha
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ходих до магазина на Петте кьошета. Беше изложен Roland FP-30, освен него ми предложиха и Yamaha P-125 и P-45, последната също беше изложена и можех да я сравня с Roland-a - почти еднакви, звукът на Ямахата като че ли беше малко по-хубав, обаче го нямаше ефектът с трите сензора. Аз като вече един голям специалист, благодарение на вас  :-) обърнах внимание на продавача (клавирист от много години), той също го тества и установи, че е така. И в крайна сметка поръчах FP-30 главно заради тази немалка подробност.

А, попитах и за Касиото от промоцията - не ми го препоръча.

Редактирано от redchampions
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито :) Аз също предпочитам звука на Ямаха, но клавиатурата е по-важна, а тя при Роланд е по-добра. А звук може да се ползва и от компютър, там са много по-добри от тези в пианата, има прекрасни софтуери. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ех, забравих да видя има ли bluetooth, зависело от държавата, в която се продава.

Ако не ставам много нахален, ще се радвам да ми кажете и някой читав софтуеър, с който да започна играчката с този т.нар. MIDI порт.

Редактирано от redchampions
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.