Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Gesho

Синтезатор Yamaha psr210 проблем!

Recommended Posts

Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 

Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сигурно е psr-2100, че psr 210 не съществува.

Фабричен резет, ако помогне- инструкции:
https://usa.yamaha.com/support/faq/keyboards/2324.html

Ако не помогне, може би ще трябва да си купиш друг, по-нов клавир.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всъщност...съществува - "детски" кийборд от миналия век с "екранче с цифри за ефекти" (каквото и да значи това).:lol:

Трудно е по Интернет да се диагностицират повреди, но лично аз не бих си губил времето в ремонт предвид почетната възраст на модела, а също и нищожната му цена на старо в момента.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хахх... е, не знаех ;) 
Ако за тая допотопна Фафла става дума, може спокойно да се изхвърли :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Все пак като препоръка (макар и с малка вероятност) - нека си замери напрежението на адаптера или направо да пробва с друг, понеже се сещам, че в началото на '90-те имах една PSR-500, която даваше подобен проблем, първоначално работеше нормално и след кратко време се скапваше. После се оказа, че адаптерът (уж оригинален на Ямаха) дава по-високо напрежение - смених го с друг и кийбордът заработи нормално.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колеги благодаря ви много за мненията! По принцип свиря на китара но реших да пробвам малко клавир та модела като за начинаещ е супер ,а и го взех за 40 лева не е ползван но имаше този проблем. Успях да го оправя след като прелепих с поялника цялата главна платка и тръгна да работи по вода. И клавишите смазах измих и почистих всичко и сега машинката е като нова. Не е никак зле като за начинаещ става супер а и цената му е 40 лева... Един приятел си взе ново касио за 200 което няма и половината функции на yamaha psr210. Та ремонта е извършен.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By DaftFunk
   Привет. Имам един специфичен проблем с уа-то от което инак съм супер доволен!
   Когато натисна педала нагоре-надолу на моменти издава един "hiss" звук както когато потенциометъра е зацапан. Пръсвам го с почистващ спрей за електроника и потенциометри и се оправя. На дргугия ден пак същия звук започва. Дали потенциометъра е заминал или нещо друго трябва да се направил. Моля за съвет.
    
  • By ivoilievmusic
   Здравейте, имам от доста време този проблем като свиря свободни струни предимно на 5 и 6-та струна започват вибрират ключовете на китарата и да издават неприятен шум, казаха ми да ги затегна при смяна на струните но стана дори и по зле. Ако и вие сте имали подобен проблем и сте го решили ще се радвам да го чуя.
   Китарата е Vintage V100 Les Paul без никакви модификации.
  • By n_s
   Здравейте, имам следния проблем: при пеене с глас в припева както е в оригинал (конкретно към песните  - Кристиан Костов - Beautiful Mess, Avicii - Wake Me Up и други подобни) не успявам да контролирам гласа и той преминава фалцетно, а когато се напрегна да го контролирам имам нещо наподобяващо хрипове, ходих на лекар и казаха, че е задна хрема и е от времето щяла да премине, но така и не отминава. Вокалния ми педагог ме посъветва отново да отида, но не виждам смисъл като ще получа същия отговор. Можете ли да препоръчате нещо?
  • By Sedada
   Бих искала да купя на децата си (9 и 7 г.) синтезатор или електрическо пиано, с цел малко уроци по пиано за обща култура и някаква музикална грамотност. Чудя се дали да се спра на синтезатори (Casio CTK 4400, Yanaha PSR E-353/343) или това пиано Yamaha DGX220. Колебаноето ми е голямо, защото не знам дали децата изобщо биха проявили интерес към по-сериозно занимание...
  • By kamenangelov02
   Здравейте, музиканти!
    
   Честита Нова Година! Желая Ви много здраве и късмет!
    
   Преди години свирех за удоволствие на няколко синтезаторчета (евтино Casio, Yamaha PSR 500, евтин Роланд), после се занимавах непрофесионално със софтуерни секвенсъри и семплъри - за keyboard input ползвах M-audio 61 midi клавиатурка. Сега щерката започва да пее детски песни и искам да се учим да свирим с нея. 
   Разгледах какво предлага пазарът и се спрях на това синтезатора посочен в заглавието:
   Yamaha PSR EW-400
   Хареса ми защото
   1) има USB - ще мога да я ползвам с Reason, Pro Tools, примерно
   2) 76 клавиша е - ще е подобрение над свирките, които съм имал досега (61 клавиша) 
   3) не лош външен вид и материали - клавишите са матови, някат дрънчене при ударно натискане (съдя от изложена в т-нополис e453)
   4) не висока цена - 823лв, нова с гаранция, от словашки онлайн магазин. 
    
   Моля за Вашето мнение дали съм се ориентирал към правилния модел! Надявам се да има добри възможности в секвенсера - квантинизация, suffle/groove управление, няколко трак-а за лууп. Изгледах разни ревюта - не са много подробни, защото е entry-level свирка и едва ли е много популярна. Ако мислите, че има по-подходящ инструмент в този ценови диапазон и подобни възможности, моля, посъветвайте ме!
    
   Поздрави!
   Камен
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.