Jump to content
Българският форум за музиканти

Синтезатор Yamaha psr210 проблем!


Gesho

Recommended Posts

Здравейте колеги, купих си синтезатор Yamaha psr210. Като го включа работи около 1 минута и след това забива и звука изчезва, или самия звук остава на едно място като замръзнал. На екранчето с цифрите за ефектите излизат некординирани знаци. След рестарт от копчето се оправя и пак свири 1 минута и забива или изчезва всичко тотално. Иначе всичко си работи. Като пусна повече ефекти забива по бързо. 

Отварях го прелепих тук там някои спойки но без резултат. Има една интеграла с обелен,олющен лак на главната платка отдолу. Моля някой ако има идея от какво е ще съм много благодарен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурно е psr-2100, че psr 210 не съществува.

Фабричен резет, ако помогне- инструкции:
https://usa.yamaha.com/support/faq/keyboards/2324.html

Ако не помогне, може би ще трябва да си купиш друг, по-нов клавир.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност...съществува - "детски" кийборд от миналия век с "екранче с цифри за ефекти" (каквото и да значи това).:lol:

Трудно е по Интернет да се диагностицират повреди, но лично аз не бих си губил времето в ремонт предвид почетната възраст на модела, а също и нищожната му цена на старо в момента.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак като препоръка (макар и с малка вероятност) - нека си замери напрежението на адаптера или направо да пробва с друг, понеже се сещам, че в началото на '90-те имах една PSR-500, която даваше подобен проблем, първоначално работеше нормално и след кратко време се скапваше. После се оказа, че адаптерът (уж оригинален на Ямаха) дава по-високо напрежение - смених го с друг и кийбордът заработи нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги благодаря ви много за мненията! По принцип свиря на китара но реших да пробвам малко клавир та модела като за начинаещ е супер ,а и го взех за 40 лева не е ползван но имаше този проблем. Успях да го оправя след като прелепих с поялника цялата главна платка и тръгна да работи по вода. И клавишите смазах измих и почистих всичко и сега машинката е като нова. Не е никак зле като за начинаещ става супер а и цената му е 40 лева... Един приятел си взе ново касио за 200 което няма и половината функции на yamaha psr210. Та ремонта е извършен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.