Jump to content
Българският форум за музиканти

Фронтмен


Mandalay

Recommended Posts

Не е задължително именно вокалиста да е фронтмен. Има много случаи когато китаристът открадва цялото шоу за себе си, а вокалът е само някаква съпътстваща пионка.

Подкрепям.

Освен това фронтменът трябва да е и шеф - той дава акъли на пресконференции, него първи го питат за новия албум и прочее...

Не е задължително това да е вокалът. В доста от случаите не е той.

Пак ще дам пример със Стив Харис, който е не по-малко деен на сцената от Дикинсън - зяпа в лицето на публиката, бяга интензивно, жестикулира, стъпва с крак по мониторите, припява, прави физиономии... определено се забелязва, че той е шефа и че му е позволено всичко.

Междудругото, като синоним на "фронтмен", някак си спонтанно ми изплува в главата лафа "ръководител" :);););)

"Ще чуете изпълнение на оркестър "Чинарите", с ръководител Стойчо Паркешев"

Е те това е фронтмен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 101
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен, фронтмена не е задължително да е вокалистта, или да може да прави разни физиономии да тича по сцената и да скача на трамплин. Представете си че фронтмена е клавирист. Как ще тича? (поне трябва да е доста здраво копале за да си мъкне клавира). Фронтмена на групата от една страна не може да се каже, че е и шефа на групата, защото понякога всички в групата взимат от време на време лидершипа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Фронтмена на групата от една страна не може да се каже, че е и шефа на групата, защото понякога всички в групата взимат от време на време лидершипа.

Това да вземе някой друг лидершипа става много рядко (в момента не се сещам дори за пример), а когато стане, този новият лидер автоматично става фронтмен. Така че - отново шефа на бандата (пък бил той и сменен) е фронтмен.

Междудругото истинските фронтмени адски трудно сдават властта :D

Все едно Ролфа да напусне Рънинг и да се отдаде на политика, а некъф случаен член на групата да поеме контрола. Never няма да стане. :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нит Трнонтове нит менове нит Ф-ъ та...Кви Фронменове?

Кво е Фрон МЕн????

Който държи фронта?Който е най отпред?който дърпат за интервюта ли?Който е най красив? или най можещ?

Дрн дрън ярини....Т'ва е още един термин загубил смисъла си , за мен

Вокала , след китарите, барабаните и т нт т трябва да е преди всичко още един иструмент в групата..

Всички които са на сцената са ОТПРЕД :0 верно на едни гърди преди барабаниста но всички са групата.Трима човека къфеят като бесни и един то тях с балетна походка се разхожда...ебал съм го че знае да пее не се сръзва в концепцията ми.

И немога да разбера що всички зяпат вокала да еба? да не е сам.Аз като гледам концерт никога не заковавам поглед върху един човек винаги киризя всички.

 

Но ако ме питате мене добре е вокала да звучи добре на запис...сценичното поведение и с бой се оправя :)

 

... както казва един мой амиго ( кубинец) Има групи дет са само за слушане..по добре да не ги гледаш на концерти... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво трябва да притежава един вокал за да е добър фронтмен..питай дядо ковърдейл..майна сигурно трябва да притежава пари и да си наеме музиканти които да не му се бъркат във фронтменството....ама аз на концерта на Уайтснейк си зяпах китаристите само....щото ми се повръща от егоцентричните вокалисти :):):):D:D:D:D:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЕДИТ: Забележете, че в групи, в които вокалистите не свирят на инструмент, фронтмен е друг член от групата.

е и ти се изказа... точно в подобни случаи вокала е още по-явно изразен фронтмен... Фрнотмен не е човека, който взима решенията и това не знам от къде го измисли въобще... фронтмен е човека, който получава най-голямо внимание и ако не става дума за музика, която хората отиват да слушат заради свиренето, просто вокала абсолютно винаги и във всяка ситуация получава най-голямо внимание... а SlipKnot са поредният пример, че каквото и да правиш, ако ще да си блъскаш главата в земята, да повръщаш и да пикаеш върху барабаните, все пак основният вокал остава човека, който получава най-сериозното внимание и това си е... а иначе Corey Taylor (вокала на SLipKnot) според мен поне е един от най-силните фронменС, които съм виждал, просто защото има присъствие на сцената, има контакт с публиката, има тежест, не краде прожекторите само за себе си, а оставя и другите да блеснат и да бъдят видяни и най-важното: чисто технически е адски добър вокал за стила музика, който прави :blink:

това се иска общо взето, но за да може един вокал да е добър фронтмен казано на кратко, поне според мен е контакта с публиката... а шоуто вече зависи не само от него ами и от цялта група :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Old_shetarhand, не е, разбира се.

Който плаща, той поръчва музиката, е казал народът.

Ти явно си китарист. Представи си, че правиш група, наемаш си музиканти, правиш композициите, пишеш текстовете, а на другите казваш какво да правят, какъв да им е имиджа, абе въобще ти определяш нещата и ти даваш наклон на хуя на другите членове на групата, защото това е твоята група. В такъв случай ти си фронтмен.

Може и да си вокалист, а може и да не си. Това не определя "фронтменството".

Вземи за пример Джеф Уотърс от "Анаялейтър"- той си сменя вокалистите и целия състав на групата като носни кърпички и самият той пее само на един от албумите, но от самото начало той е фронтмен, щото той коли, той беси - в него е хляба и в него е ножа.

Е те това е цялата хава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Неестествено е вокалът да не е фронтмен. Поне аз така го виждам. А това кой пуше музиката и текстовете е съвсем друг въпрос. Но съгласете се, че сценичното поведение само на вокалът може да е достатъчно свободно :ph34r:

 

:unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз да коментирам малко сценичното поведение.

"сценичното поведение само на вокалът може да е достатъчно свободно" да така е защото не са му заети ръцете. Ама според мен е много тъпо когато вокалиста се прави, че свири на китара. :cheers: Онея движения тип "дрън, дрън" направо издивявам като ги видя. Ако вокалистите тук искат да ме послушат: "Моля ви не правете така". И аз се правя, че свиря на барабани, ама само вкъщи :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, де, кажете какво да прави вокалиста на сцената. НАЛИ ЗА ТОВА БЕШЕ ТЕМАТА!!! КАКЪВ ТРЯБВА ДА Е ВОКАЛИСТА ЗА ДА Е ФРОНТМЕН?!? А не: "фронтмена на всяка банда е вокалиста"

Въпроса ми беше как да се държи, какво да НЕ прави, за да бъде добър фронтмен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми освен да пее от душа, да изразя емоциите вляни във всяка песен по време на написването(с глас, с движения :D ) - абе с две думи да общува с публиката.

Поне според мен това е много важно! ;)

 

П.П.За мен е доста важно вокала да кофее докато не пее(ако не свири на инструмент(че даже и тогава :green: ))!Не знам, предполагам че това не е толкова важно по принцип на за мен е !! :ph34r::ph34r::ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.