Jump to content
Българският форум за музиканти

Adobe Audition/Cool Edit Pro


Mityata

Recommended Posts

Според мен Cool Edit Pro си остава най-добрата програма за обработка и миксиране на музика със CD/MP3 качество. Спомням си, че мои приятели си записваха траковете в студио, но после ги обработваха и миксираха вкъщи с Cool Edit. Четох някъде, че Adobe са добавили в Auditiona поддръжка за surround и т.н., но аз още си ползвам стария Cool Edit заради забележителния му performance. По принцип програмата работи в 2 режима - един за смесване на много тракове и втори за обработката на отделен трак. Но предоставените ефекти са толкова много на брой, че ще трябва цяла книга, за да се опишат. Препоръчвам ти да започнеш да цъкаш на всяко меню, за да разбереш какво върши. Ще имаш възможност за Preview и избор между различни Presets, за да научиш как точно даденият ефект променя звученето :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен Cool Edit Pro си остава най-добрата програма за обработка и миксиране на музика със CD/MP3 качество. Спомням си, че мои приятели си записваха траковете в студио, но после ги обработваха и миксираха вкъщи с Cool Edit. Четох някъде, че Adobe са добавили в Auditiona поддръжка за surround и т.н., но аз още си ползвам стария Cool Edit заради забележителния му performance. По принцип програмата работи в 2 режима - един за смесване на много тракове и втори за обработката на отделен трак. Но предоставените ефекти са толкова много на брой, че ще трябва цяла книга, за да се опишат. Препоръчвам ти да започнеш да цъкаш на всяко меню, за да разбереш какво върши. Ще имаш възможност за Preview и избор между различни Presets, за да научиш как точно даденият ефект променя звученето :cheers2:

 

 

според теб дали развитието на софтуера за аудио-запис и обработка си е останало на ниво отпреди 6-7 години? Все едно е да сравняваш РС от 2000 година със съвременните машини :greenball: Че е супер аудио - редактор - да,но не е достатъчна за добър краен резултат. За да не говорим празни приказки - тя не предлага риъл-тайм рекординг ефекти,това е основен недостатък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Версията с която разполагам (мисля че е последната) се води Adobe Audition 2.0 и май е от 2005г., но напълно възможно е да има по-нови програми с по-големи възможности. Тази върши чудесна работа и ако някой реши да я ползва дори за сериозни записи, няма да съжалява. Лично мнение. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Простете глуповатото ми запитване,но за да се върнем на темата : как мога да ебавам темпото на даден блок в CoolEditPro 2.0 :coolp: ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а, някой да може да препоръча програмка - адекватен заместител - с която да мога да работя пак така на писти, но и да имам възможност да работя със скорост и темпо...

:recourse: ПП

от съвсем скоро се занимавам със записи на щайгата и нямам точна представа от използваните програми, а и съвсем логично ми липсва и опита с такива ... :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яяя,админа пак е минал с метлата - амин :recourse:

Сега пак по темичката - има доста мултитреков софтуер за непретенциозни машини, Куул наистина си е една от най-добрите, както и новата и версия Аудишън 2. Явно доста са разучили конкуренцията, че гледам даже и шорткъти-те са изкопирали от про туулс-а :whistle: За пореден път я препоръчвам Куул, че си върви и с добри плъгини; аудишън 2 не тръгва на 16-битови любителски карти. Друг добър избор е Вегас - мултитрековата версия на Soundforge, макар че мен ми се вижда с малко странен интерфейс. Но пък плъгините и са чудни :thumbup:

Малко по повод темпо-промените в Куул - има опция - ако зададеш предварително темпо,после е много лесно да си го разтягаш от опциите, променя го идеално. Ако имаш въпроси,питай,едва ли някой ще откаже да си сподели опита - успех! :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...с която да мога да работя пак така на писти, но и да имам възможност да работя със скорост и темпо...

 

Ако е за някакви DJ-ориентирани истории може да опиташ Ableton Live. Инак всякак една сериозна програма позволява да се пипа темпото, зависи какво точно ти трябва...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се вълнуваш много от МИДИ - само Samplitude - невероятно лека, интуитивна, риъл тайм, и със собствени ефекти - демек не ползваш нищо друго до крайния мастер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за Самплитюд. МИДИ-то в 9.1.1 е доста доста напред и се очакват още много екстри за следващите много близки версии :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ти препоръчвам Samplitude там нещата са направени сравнително просто в сравнение с другите свои "събратя", но общо взето която и да избереш ще ти върши работа.

Лично за мане по-добре се откажи от куул едит-а. очно вчера бях у един познат и седнах да я поразцъкам.... :(

Просто на мен лично интерфейса ми е ужасно неудобен и за всяко нещо трябва да бъркаш в менюто и т.н....

Все едно, извинявам се за отклонението, но не се сдържах. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.